Donald og Melania Trump:

Derfor vekker Trump-familiens julebilde oppsikt

- Det er veldig rart, sier kroppsspråksekspert.

PUBLISERTE JULEBILDE: Donald Trump og Melania Trump poserer for fotografen i Det hvite hus. Foto: Det hvite hus
PUBLISERTE JULEBILDE: Donald Trump og Melania Trump poserer for fotografen i Det hvite hus. Foto: Det hvite hus Vis mer

I det vi gikk inn i adventstiden, publiserte USAs førstedame Melania Trump (48) en videosnutt på sosiale medier der hun viste fram noen av juledekorasjonene i Det hvite hus.

Juledekorasjonene fikk, i år som i fjor, en del krass kritikk.

Tirsdag publiserte førstedamen et Instagram-bilde, denne gangen sammen med sin ektemann, president Donald Trump, der de to står og holder hender i presidentboligen.

Også det vekker oppsikt. Julebildet er omtalt i flere amerikanske medier, blant annet i det anerkjente motemagasinet Vogue. Magasinet kaller bildet «surrealistisk», og peker spesielt på at ekteparet smiler veldig bredt og mener de ser ut som voksfigurer.

- Det ser ut som de er klippet ut og limt inn, sier magasinets visuelle redaktør, Emily Rosser.

MASSIVE REAKSJONER: Førstedame Melania Trump viste fram julepynten i Det hvit hus, og reaksjonene har ikke latt vente på seg ... Video: CNN og Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Slapp håndholding

Tidligere i år ble en litt spesiell episode omtalt i det vide og brede i internasjonale medier. Trump skal ha forsøkt å ta tak i hånden til kona for å holde den, men førstedamen var lite interessert i å gjøre nettopp det. Flere ganger har kameraene plukket opp liknende situasjoner.

Men på dette bildet holder ekteparet hender. Det fanger oppmerksomheten til både Vogue og motemagasinet InStyle. Sistnevnte har snakket med kroppsspråkseskpert Patti Woods:

- Du kan føle at de er anspente. Det er så mange ting de kan gjøre for å vise kjærlighet, at de bryr seg, et ønske om å holde sammen. Det er ikke til stede i det hele tatt, sier hun til magasinet.

AVVIST: Donald Trump prøvde forgjeves å ta hånda til kona Melania Trump. Video: CNN Vis mer Vis mer

Hun mener håndholdingen i seg selv er av det slappe slaget.

- Det er veldig rart. Hvis du ser ordentlig på det, ser du at tommelen hans er helt rett og peker mot ham, i stedet for å være avslappet og rundt hennes hånd, sier Woods.

Bildet ble for øvrig tatt lørdag, da presidenten og hans førstedame holdt en julefest for kongressen.

Kontroversiell

Som nevnt har parets håndholding vært et tema ved flere anledninger. Blant annet avviste Melania Trump ektemannens forsøk på å holde hånden hennes under et besøk i Israel for ett og et halvt år siden.

På den røde løperen, på vei vekk fra presidentflyet, forsøkte Donald Trump å ta fatt i sin kones hånd. Etter bildene å dømme var ikke Melania Trump spesielt interessert i akkurat det, noe hun signaliserte ved å feie bort ektemannens hånd.

DANSER: President Donald Trump deltar på en seremoni under sitt besøk i Saudi-Arabia. Video: CNN Vis mer

Den kontroversielle førstedamen har vært i hardt vær den siste tiden. Blant annet fikk hun hard medfart i internasjonale medier etter et Kairo-besøk tidligere i høst, der utgiftene hennes summerte seg opp til elleville 95 050 dollar, eller om lag 795 000 kroner - på én dag.

Da det stormet som verst rundt Donald Trump i forbindelse med migrantfamiliesaken, troppet hun også opp i ei jakke med påskriften «I really don't care. Do u?».

Hendelsen fant sted i slutten av juni, da Melania reiste til Texas hvor hun besøkte en barneleir for å få bedre innblikk i barnas situasjon ved grensa til Mexico.

Opptrinnet førte til massiv medieoppmerksomhet, og medier verden over fulgte besøket med argusøyne.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Raser mot strippevideo av «Melania»