Derfor vekker bildet oppsikt

Luksusreisene til influenserne har ikke vært så ekstravagante da alt kom til stykket.

TATT PÅ FERSKEN: Flere influensere har i høst lagt ut bilder fra det som tilsynelatende er et privatfly. Sannheten er en annen. Foto: Instagram
TATT PÅ FERSKEN: Flere influensere har i høst lagt ut bilder fra det som tilsynelatende er et privatfly. Sannheten er en annen. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen av verdens rikeste er det å fly privat i selveide fly helt dagligdags. Realitystjerne og kosmetikkmogul Kylie Jenner (23) skal nylig ha kjøpt sin egen jet, til den nette sum av rundt 700 millioner kroner, som hun valgte å døpe Kylie Air.

GLIPP: Kardashian-klanen får ofte mye oppmerksomhet for bildene de legger ut på sosiale medier, men detaljen på Kourtney Kardashians siste Instagram-bilde fikk virkelig folk til å sperre øynene opp. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Video: Emilie Rydning Vis mer

Hun deler titt og ofte bilder og snutter fra jetten, noe som trolig får misunnelsen til å spre seg godt blant Instagram-følgerne. Søstrene hennes flyr også ofte privat. Kim Kardashian og ektemannen Kanye West fløy i 2018 en double-decker Boeing 747 - som de hadde leid privat, for å nevne et eksempel.

Å slippe lange timer med lite beinplass, svett flymat og bråkete barn er nok en drøm for mange når de skal ut å reise, men det lar seg ikke realisere for folk flest. Amerikanske influensere har «heldigvis» funnet løsningen.

Tatt i bløff

Flere medier, deriblant New Daily og Nine, omtaler den noe spesielle bløffen. Influenser Azra Mian, som følges av over 95 000 brukere på Instagram, har på mange måter blitt sakens frontfigur.

View this post on Instagram

nExt StOp

A post shared by Azra (@azra_mian) on

For fire dager siden la hun ut et bilde på sin konto, der hun sitter i det som tilsynelatende er en privat jet. «Neste stop» har hun skrevet i teksten, mens 28 500 mennesker i skrivende stund har likt innlegget. Flere har trolig kjent på misunnelse over det som tilsynelatende er starten på et luksuriøst eventyr.

Alt er imidlertid en eneste stor bløff. Bildene er tatt i California, i et fotostudio som gjør sitt ytterste for å ligne mest mulig på innsiden av et privatfly.

Vinduene er lyst opp for at det skal virke som man er i himmelen, og flyet er innredet med skinnstoler og mørkt treverk.

For rundt en tusenlapp i timen kan man leie studioet, en betydelig rimeligere pris enn hva en ekte flytur i et slikt privatfly ville ha kostet. Samtidig får man ikke noe mer enn noen bilder, og er på akkurat samme sted når man går inn i «flyet» som når man går ut.

Tidligere i september la en Twitter-bruker ut et innlegg som gikk viralt, som altså avslørte at scenografien flere influensere har benyttet seg av, var falsk.

«Fant akkurat ut at Instagram-jenter i Los Angeles bruker et studio som ser ut som et privatfly til bilder. Alt man ser på kan være falskt», skrev brukeren, hvis melding er likt av over 160 000 brukere på nettstedet.

SJOKKERER: Den latinamerikanske influenseren Lele Pons har lagt ut en TikTok som sjokkerer. Vis mer

Oversvømt kommentarfelt

Etter at meldingen begynte å sirkulere, har flere lagt merke til at enkelte influensere har latt seg fotografere på «flyet».

Ovennevnte Azra Mian har ifølge flere medier innrømmet at hun faktisk var i et fotostudio, og ikke i lufta. Hun har for øvrig skrudd av kommentarfeltene sine etter at kritikken begynte å rulle.

En annen influenser som har posert i flyet, er sangeren Maria Isabel. Hun følges av over 260 000 på Instagram, og la ut et innlegg der hun oppfordret fansen til å strømme musikken hennes. Bildet var tatt i «flyet».

Kommentarfeltet er nå oversvømt av kommentarer fra folk som påpeker at flyet ikke er ekte, og flere mener hun har holdt dem for narr. På Twitter tar hun selv et oppgjør med kritikken:

«Ingen later som de har et privatfly, vi filmet i forbindelse med et prosjekt vi kaller 'Stuck in the Sky' og booket derfor dette flystudioet. Men bare snakk dritt, du», skrev hun til følgerne.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

Studioet i California har ikke kommentert saken, men det genererer trolig bare mer oppmerksomhet for dem. Kalenderen deres er booket i mange uker framover, muligens av folk som ønsker å ta lignende bilder som sine favoritt-influensere.

LES OGSÅ: Måtte selge huset etter Flax-smell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer