Hertuginne Meghan og prins Harry:

Derfor var ikke barna til stede

Dronning Elizabeths yngste oldebarn var ikke å se under begravelsen.

IKKE TIL STEDE: Flere har lagt merke til at hertugparets barn ikke var å se under mandagens begravelse. Foto: Reuters / Pool / NTB
IKKE TIL STEDE: Flere har lagt merke til at hertugparets barn ikke var å se under mandagens begravelse. Foto: Reuters / Pool / NTB Vis mer
Publisert

Da britenes lengstsittende monark dronning Elizabeths begravelse fant sted ved Westminster Abbey mandag 19. september, var det flere nasjonale og internasjonale kongelige til stede for å ta et siste farvel.

Flere av dronningens barnebarn var også med i begravelsen, deriblant prins Harry (38) og hans kone hertuginne Meghan (41).

Flere har imidlertid bitt seg merke i at hertugparets barn, Archie (3) og Lilibet «Lili» Diana (1), ikke var å se i begravelsen.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Ikke gamle nok

Ifølge People var hertugparet allerede i Europa grunnet en rekke ulike veldedighetsarrangementer da dronning Elizabeth døde fredfullt ved Balmoral Castle torsdag 8. september.

Hertugparets barn var ikke med, og etter dronningens bortgang ble hertugparet værende i England grunnet flere arrangementer tilknyttet dødsfallet til dronningen, samt gårsdagens begravelse.

Archie og Lilibet er også trolig for unge til å delta i begravelsen. Det er trolig også årsaken til at heller ikke prins William (40) og prinsesse Kates (40) yngste barn, Louis (4), var å se sammen med søsknene prins George (9) og prinsesse Charlotte (7) under begravelsen.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Delte rørende hyllest

Hertuginne Meghan og prins Harry er for tiden bosatt i USA, men tok turen til Storbritannia sammen med sine to barn i juni for å overvære dronning Elizabeths platinajubileum - en utmerkelse dronningen fikk da hun hadde sittet i hele 70 år på den britiske tronen.

I en rørende uttalelse på hertugparets nettside skrev prins Harry blant annet om det nære forholdet han hadde til sin bestemor, samt forholdet hun hadde til sine oldebarn.

- Bestemor, selv om denne siste hilsenen medfører dyp sorg for oss alle, er jeg takknemlig for våre første møter; fra mine tidligste barndomsminner med deg, til at du for første gang møtte min fortryllende kone og klemte dine elskede oldebarn.

GÅR VERDEN RUNDT: Ikke alt gikk helt etter planen under dronning Elizabeths begravelse. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

I hyllesten la han også til at minnene han har med sin avdøde bestemor var dyrebare før han takket henne for hennes dedikasjon, gode råd og smittende smil.

- Du er allerede sårt savnet, ikke bare av oss, men av folk verden over. Og når det kommer til første møter, så hyller vi nå min far i hans nye rolle som kong Charles III. Vi kommer også til å smile når vi vet at du og bestefar nå er gjenforent og sammen i fred.

LES OGSÅ: Refses - Masete baby

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer