Spellemannsprisen:

Derfor var ikke Arve Tellefsen til stede for å motta hedersprisen

- Jeg følte ikke jeg hadde noe særlig der å gjøre, og skulle ha en konsert søndag formiddag, forklarer Tellefsen. 

HADDE GÅTT: Da hedersprisen skulle deles ut under Spellemannutdelingen lørdag, hadde prisvinneren Arve TEllefsen allerede gått hjem. FOTO: Nina Hansen / Dagbladet
HADDE GÅTT: Da hedersprisen skulle deles ut under Spellemannutdelingen lørdag, hadde prisvinneren Arve TEllefsen allerede gått hjem. FOTO: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det gikk ikke helt som planlagt da årets hederspris skulle deles ut under Spellemann, lørdag. Årets vinner, Arve Tellefsen hadde allerede gått hjem.

Til Kulturnytt på NRK P2 forteller han at han syntes det var veldig smigrende og hyggelig få prisen, og at det ikke var noen form for protest.

Litt utpå natta forstod Tellefsen likevel at noe hadde skjedd. Men på dette tidspunktet hadde han lagt seg for lengst.

- Grunnen til at jeg gikk var ikke noen protest mot Spellemannsprisen. Men jeg følte ikke at jeg hadde noe særlig der å gjøre. Jeg var ikke klart over at jeg fikk noen pris. Jeg skulle ha en konsert på Holocaustsenteret søndag formiddag, og følte at jeg heller burde dra hjem og forberede meg til den konserten, sier han under programmet.

Da Telefonen begynte å ringe utover natta skjønte han at det var «noe gæli».

- Så da hørte jeg på svareren, sier Tellefsen.

- Få ham opp!

Arve Tellefsen bidro blant annet på Spellemannsprisens åpningsnummer, sammen med KORK. På slutten av kvelden, da det var meningen at Tellefsen skulle holdt sin takketale, var han som nevnt ingen sted å finne.

- Få ham opp på scenen, dersom noen har sett ham, proklamerte Kleveland fra scena.

Etter hvert valgte NRK å vise en kavalkade fra Tellefsens karriere. Selv etter at denne var vist, hadde ikke fiolinisten meldt seg. Kleveland og Tommy Tee måtte dermed ta med hedersprisen ned igjen fra scena.

- Etter en lang dag med prøver og opptak valgte Arve å dra hjem før sendingen var over, sier Helge Westbye i plateselskapet Grappa i en pressemelding.

Tar selvkritikk

Produsenten Rubicon tar selvkritikk på at de ikke håndterte episoden slik de ønsket, slik at Tellefsen var til stede under hyllesten.

- Vi planlegger og tar forholdsregler i forbindelse med utdelingen av en slik pris. Det er ytterst få som vet hvem som vinner den på forhånd. Det skaper spenning og usikkerhetsmomenter helt frem til prisen deles ut. I dette tilfellet klarte ikke vi å håndtere vinneren på en riktig måte slik at han kunne motta prisen slik vi så for oss. Vi er uansett stolte og glade for å kunne bidra til at en ekte spellemann og hedersmann vant denne prisen, sa Gard Mortensen i Rubicon TV, lørdag.

LES OGSÅ: Kom med kjæresten på Spellemannløperen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer