Simon Nitsche:

Derfor var han «borte»

Har knapt vært å se siden han løftet trofeet i «Skal vi danse».

AV SKJERMEN: Programleder Simon Nitsche har hatt nok å henge fingrene i, til tross for at det ikke har vært på TV-skjermen. Foto: Espen Solli/TV 2
AV SKJERMEN: Programleder Simon Nitsche har hatt nok å henge fingrene i, til tross for at det ikke har vært på TV-skjermen. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

I januar i fjor ble det kjent at TV 2-profilen Simon Nitsche (31) hadde sluttet i jobben hos TV 2 Sporten.

I mars i fjor kunne han avsløre at han skulle starte podkast, «Kunne vært proff», men noe særlig TV-tid har han ikke hatt etter at han sluttet som sportsanker.

Sist vi så han over lengre tid på skjermen var nemlig i forbindelse med deltakelsen i «Skal vi danse». Der stakk han av med seieren, sammen med dansepartner Helene Spilling (26).

Denne vinteren er han endelig TV-aktuell igjen, denne gang som programleder for det nye TV 2-programmet «I fyr og flamme», etter over ett år av skjermen.

RAP: Rød Løper-programlederne Kine og Jonas tester den splitter nye «Julebrus challenge». Video: Klaus Fjellro - Rød Løper. Vis mer

- En stor opptur

Overfor Se og Hør kan han fortelle at han gleder seg stort til å vise frem programmet, som ble spilt inn allerede i sommer.

- Vi jobbet veldig godt og intenst med dette programmet, så har vi bare ventet til det skulle få en premieredato. Og nå har det endelig kommet, og det er veldig deilig, for vi har gledet oss til å vise det frem, sier han entusiastisk, og fortsetter:

- Jeg husker opptaksdagene som en eneste stor opptur. Vi lo og lo og lo masse da vi spilte det inn, så jeg har vært veldig spent på å se det ferdige resultatet.

31-åringen opplyser om at han ikke visste noe på forhånd om hva deltakerne skulle utføre i programmene, noe som igjen betyr at han ikke hadde peiling på hva han, som programleder, skulle presentere.

OPPTUR: Programleder Simon Nitsche beskriver opplevelsen som en stor latterkule. Foto: Espen Solli / TV 2
OPPTUR: Programleder Simon Nitsche beskriver opplevelsen som en stor latterkule. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det som er bra med det, er jo at alle reaksjonene blir helt genuine, også fra meg. Så er det jo sånn at vi både hyller det som skal hylles, og er strenge med det som skal slaktes - for det er virkelig ikke alt som er like imponerende.

- De skal jo tas litt også. Jeg er litt streng, både jeg og gjestedommerne - og det er på sin plass.

OVERRASKET: «Naked Attraction»-programleder blir satt ut når deltaker Zoe forteller en litt uvanlig historie på nakendate. Video: Discovery+ Vis mer

Pinlig TV-øyeblikk

Nitsche, som altså fra tidligere er vant med å presentere sport, forteller at han har vært svært nervøs på deltakernes vegne, og legger til at han har vært vitne til mye pinlig pute-TV.

- Men det er heldigvis ikke farlig å være flau. Det kan du sitere meg på.

Den tidligere «Skal vi danse»-vinneren har på kort tid blitt et kjent fjes på norske TV-ruter, og kaster seg nå inn i underholdningsverdenen.

- Det har vært veldig spennende. Min holdning til det er jo at jeg vil utfordre meg selv og bli bedre som programleder. Jeg vil bli en flink programleder til slutt, og da må jeg begynne å trene nå. Det er også derfor jeg takket ja til «I fyr og flamme».

GRIPER INN: Cathrin Prana trengte legetilsyn etter å ha fått illebefinnende i den nye kjendisrealityen «Good luck guys». Video: Prime video / Rød Løper. Vis mer

- Hva er det ultimate målet?

- Godt spørsmål! Jeg har jo veldig lyst til å være med å skape noe selv, og det kan være hva som helst.

- Kan det virkelig være hva som helst?

- Eh, nei, det kan kanskje ikke være hva som helst, ler han.

- Men jeg har ingen fasit på hva det kan være. Det viktigste er bare at jeg det er noe jeg har eierskap til og tro på.

I programmet er det duoene Iselin Guttormsen (35) og Alexandra Joner (32), Thomas «Fingern» Gullestad (42) og Ailo Gaup (43) og Victor Sotberg (30) og Robin Hofset (30) som skal konkurrere mot hverandre.

LES OGSÅ: Han er årets vinner!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer