«Kokkejævel»:

Derfor var de inne­sperret på sykehus

Bloggeren havnet midt i corona-dramaet i Hammerfest.

INNESTENGT: I en liten uke var Asbjørn Sandøy, kjent som «Kokkejævel», isolert på sykehuset med sin gravide kjæreste - Christine Pedersen. Nå har de fått slippe fri. Foto: Vidar Ruud / NTB
INNESTENGT: I en liten uke var Asbjørn Sandøy, kjent som «Kokkejævel», isolert på sykehuset med sin gravide kjæreste - Christine Pedersen. Nå har de fått slippe fri. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Den populære bloggeren Asbjørn Sandøy (43), bedre kjent som «Kokkejævel», har det siste året bykset opp på blogglisten. Med ærlige tekster om privatlivet har han fått en stor følgerskare, som med iver følger med på det han foretar seg.

Mange har derfor fulgt nøye med den siste uken, da Sandøy har vært i isolasjon på sykehuset i Hammerfest. I nesten ei uke har han og kjæresten, Christine Pedersen, vært innesperret på et lite rom på sykehuset. De priser seg lykkelig over at de hadde toalett på rommet, for det har ikke vært enkelt.

- For meg har det vært en velsignelse å få lov til å være tvungen til å slappe av på en god måte, men de siste dagene har det begynt å røyne på, sier bloggeren til NRK mandag kveld.

View this post on Instagram

Romantisk frokost for to på sykehuset😊

A post shared by Kokkejævel (@kokkejavel) on

Sluppet ut

Helt siden onsdag har han og hans høygravide kjæreste vært på rommet. De ble sendt dit fordi fødselen var i gang, men det viste seg at den lille ikke var klar for å komme ut likevel.

På grunn av flere smittetilfeller ved sykehuset måtte de holde seg på rommet. 13 ansatte ved sykehuset og fire pasienter er blant de smittede i byen.

Nå, fem dager etter ankomst, har de endelig fått lov til å forlate det lille rommet. NRK skriver at paret har fått lov til å sjekke inn på hotell, noe de mener blir en kjærkommen forandring etter dagene på det omtrent fire ganger fire meter lille rommet.

- Vi skal fortsatt være i Hammerfest, men vi skal få lov til å bevege oss fritt omkring. En som er gravid i siste uke har ikke godt av å ligge 24 timer i døgnet, sier han til statskanalen.

- Livredde

De har følt seg godt ivaretatt, selv om brakkesyken unektelig begynte å melde sin ankomst. De har ingen planer om å møte så mange andre mennesker den kommende tiden før fødselen heller, selv om et blir fint med et sceneskifte.

Når fødselen begynner, får han lov til å returnere til sykehuset.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Vi har fått forsikringer om at så lenge vi holder oss til de strenge restriksjonene, så får jeg også slippe inn igjen, sier han.

Det er viktig for paret å følge retningslinjene, for de har en historie som gjør at det kan være ekstra viktig. I fjor mistet paret nemlig sin to uker gamle sønn.

- Vi er livredde for at noe skal skje, og følger alle regler til punkt og prikke. Vi er veldig spente, men prøver å glede oss også, har han uttalt til TV 2.

Hyllet for åpenheten

Han valgte å være svært åpen om dødsfallet, noe han ble hyllet for. For Sandøy har det hjulpet på sorgprosessen å dele åpent og ærlig om sorgen etter sønnens brå død, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

- Både for å samle tankene i en fullstendig kaotisk periode der man ligger nede med brukket rygg og egentlig ikke ser hvordan man skal klare å komme seg opp igjen, men også for å avslutte dagen med en oppsummering. Innleggene ble alltid skrevet på kvelden, og var det eneste jeg på en måte kunne se fram til de første dagene. Jeg vet det høres absurd ut, og det er det jo, sa «Kokkejævel» til Se og Hør.

GODE FORBILDER: Helseminister Bent Høie påpeker at influensere har et særlig ansvar når det kommer til å være forbilder for dagens generasjon. Video: Embla Hjort-Larsen, Reporter: Frode Andresen Vis mer

Han mente også det er viktig at man skal kunne dele både glede og sorg.

- Hvorfor skal man åpent kunne poste gleden over en fødsel på sosiale medier, uten at noen reagerer med avsky? Hvis man deler sorgen over døden, er man kynisk, smakløs og utelukkende ute etter leserklikk? spurte han seg, og fastslo:

- Jeg bryr meg ikke en døyt om leserklikk, men jeg bryr meg om tårene og om minnet over sønnen min. Jeg vil at han skal leve evig. Jeg savner han sånn!

LES OGSÅ: Avslører overraskende detaljer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer