«Kompani Lauritzen»:

Derfor vant han ikke penger eller bil

- Vi ønsker ikke å dyrke det å kjøre solo, sier kanalen.

HELT TIL TOPPS: Med de andre deltakerne til stede i målområdet ble det til slutt klart at det er Carl Martin Eggesbø som er vinneren av den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
HELT TIL TOPPS: Med de andre deltakerne til stede i målområdet ble det til slutt klart at det er Carl Martin Eggesbø som er vinneren av den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Det er dagen derpå for skuespiller Carl Martin Eggesbø (25), som lørdag vant den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Programmet har vært en gigantsuksess for TV 2, med godt over én million seere i snitt.

VINNER: Her blir vinneren av «Kompani Lauritzen» kåret. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Veien betyr mest

I «Farmen kjendis» har vi i en årrekke sett at vinneren stikker av med en bil, i tillegg til at de får betalt for deltakelsen. Det samme får vinneren av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge.

I «Kompani Lauritzen» derimot, får vinneren kun med seg et sverd til odel og eie.

- Det hadde vært deilig å vinne penger eller en bil, sier lørdagens vinner Eggesbø til Se og Hør.

HARD HVERDAG: Carl Martin Eggesbø måtte gjennom flere knallharde utfordringer i «Kompani Lauritzen». Lørdag vant han programmet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
HARD HVERDAG: Carl Martin Eggesbø måtte gjennom flere knallharde utfordringer i «Kompani Lauritzen». Lørdag vant han programmet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

25-åringen synes imidlertid det er helt naturlig at det er sånn.

- Det jeg synes er så fint med «Kompani Lauritzen» er at ja det er en konkurranse, men det er ikke så viktig om man vinner eller ikke. Det er alt på veien som betyr mest. Det er som en opptaksprøve i Forsvaret, du er ikke ferdig når du kommer deg igjennom. Reisen og målet er det viktigste, mener han.

- Litt klisje

Han fortsetter:

- Det høres litt klisje ut, men det er også det som gjør dette til et bra konsept. Mener jeg. Du konkurrerer først og fremst mot deg selv. Så for meg går det helt fint bare å vinne et sverd. Jeg er mer en togfyr uansett, så jeg er glad jeg slipper å vinne en stor bil som jeg ikke trenger, sier han med et smil til Se og Hør.

«KOMPANI LAURITZEN»: Det blir dramatisk under lørdagens «Kompani Lauritzen»-finale. Video: TV 2 Vis mer

Skuespilleren, som lørdag avslørte at han fikk feber under innspillingen ikke veldig lenge før finalen, tror at en lukrativ premie til vinneren fort kunne ødelagt mentaliteten i programmet.

- Jeg tror det ville endt i mer ego og egen agenda. Jeg er glad jeg slipper å forholde meg til det i hvert fall.

Klart svar fra TV 2

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at kanalen regner alle som får den oransje militærlua, populært kalt «bereten», som vinner av «Kompani Lauritzen».

- Det er den de har kjempet for i ni programmer og det er den som betyr noe for dem. Sverdet er en utmerkelse til beste kompanijeger, den beste av de beste, som en heder i forbindelse med finalen. «Kompani Lauritzen» handler om å bygge et lag, ikke om å kåre én vinner, mener han.

FIKK EN SMELL: Og være med på «Kompani Lauritzen» kan være veldig hardt, det fikk Siri Avlesen-Østli erfare da hun fikk en smell da hun kom ut. Reporter Bjør Ekker/Video: Se og Hør Vis mer

- Så det ligger en bevisst vurdering bak dette?

- Ja, for dette om å vise at deltakerne sammen står sterkere. Og skal de få til noe bra, så er de avhengige av hverandre. Vi ønsker ikke å dyrke individualismen og det å kjøre solo. Derfor legger vi ikke alt for mye vekt på den ene som kommer først over målstreken i siste episode, forteller han til Se og Hør.

Carl Martin Eggesbø la overfor Se og Hør lørdag ikke skjul på at han synes det var stas å ta seg helt til topps i programmet likevel.

- For å være helt ærlig, så gikk alt så fort. Men det var helt uvirkelig å komme først inn, det føltes veldig godt. Ikke bare å vinne, men å være ferdig og å komme i mål, sa «Kompani Lauritzen»-deltakeren da.

LES OGSÅ: - Virkelig syk og elendig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer