Derfor valser gutta seg oftest til «Skal vi danse»-seier

Seks av ni «Skal vi danse»-vinnere er menn.

OVERVEKT AV MENN: Av de ni tidligere «Skal vi danse»-vinnerne er det kun Lene Alexandra Øien, Katrine Moholt og Hanne Sørvaag som er kvinner. (Øverst f.v.: Tshawe Baqwa, Kristian Ødegård, Carsten Skjelbreid, Eirik Søfteland, Atle Pettersen. Nederst f.v.: Lene Alexandra Øien, Katrine Moholt, Hanne Sørvaag og Åsleik Engmark.) Foto: Se og Hør
OVERVEKT AV MENN: Av de ni tidligere «Skal vi danse»-vinnerne er det kun Lene Alexandra Øien, Katrine Moholt og Hanne Sørvaag som er kvinner. (Øverst f.v.: Tshawe Baqwa, Kristian Ødegård, Carsten Skjelbreid, Eirik Søfteland, Atle Pettersen. Nederst f.v.: Lene Alexandra Øien, Katrine Moholt, Hanne Sørvaag og Åsleik Engmark.) Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag kjemper Agnete Johnsen (20), Linnéa Myhre (24) og Roar Strand (44) om førsteplassen i «Skal vi danse» på TV 2.

Og ser man på tilbake på de ni foregående sesongene, er det Roar Strand som har best sjanse til å stikke av gårde med årets trofé.

Hele seks av ni ganger har nemlig en mannlig kjendis gått helt til topps på parketten.

- Nøye formalisert teknikk

Tor Fløysvik - som har sittet i dommerpanelet i alle de ni tidligere sesongene - sier det ikke trenger å være en tilfeldighet.

KLARE FOR FINALE: Linnéa Myhre, Roar Strand og Agnete Kristin Johnsen kjemper om seieren i årets «Skal vi danse»-finale. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
KLARE FOR FINALE: Linnéa Myhre, Roar Strand og Agnete Kristin Johnsen kjemper om seieren i årets «Skal vi danse»-finale. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

- De fleste spesialister i standard og latin amerikanske danser vil hevde at det ikke er mulig å forme en verdensmester, uten en mann med de rette kvalitetene. Så har vi først en mannlig kjendis med talent og rett fokus vil hans kvaliteter også prege produktet sterkere enn med en kvinnelig kjendis.

- Begge dansegrener har ned til den minste detalj, nøyaktig formalisert teknikk, og her tror jeg det er flere kvinnelige trenere som har fulgt med i timen.

- På den andre side er det lettere å bli ført av en mannlig trener enn av en kvinnelig, og kvinner generelt, vil " hevde " at det svake kjønn har flere " danse gener " enn menn. Jeg derimot hevder at alle kan lære å danse, om de vil, og har en dyktig trener, sier han til Seoghør.no.

Tshawe trosset dommernes spådommer

Fløysvik sier at seerne hvert år har kåret dommernes favoritt til vinner - med ett unntak.

TROSSET SPÅDOMMENE: Mona Grudt var Tor Fløysviks favoritt, men måtte se seg slått av Tshawe Baqwa i 2007. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
TROSSET SPÅDOMMENE: Mona Grudt var Tor Fløysviks favoritt, men måtte se seg slått av Tshawe Baqwa i 2007. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

- Alle vinnere av «Skal vi danse», bortsett fra Tshawe, har også vært dommernes valg. Det året var det flere enn meg som svermet for Mona Grudt!

Han tør ikke spå hvem som kommer til å gå til topps i årets finale.

Dagsformen kan avgjøre finalen

- Den siste uken, opp mot finalen, er helvetesuken i «Skal vi danse». Finalistene er slitne, de har alle kommet lengre enn de overhodet trodde, og kan lett få en reaksjon.

- I 2012 var det Ben Adams som igjennom høsten førte an, men mistet fokus, og vips så var det Hanne Sørvåg som viste hvor skapet skulle stå i finalen.

- Derfor er jeg forsiktig med å mene noe som helst, men frem til sist lørdag, har Agnete og Roar stått frem med best dans og underholdning, sier han til Seoghør.no.

Se og hør Agnete Johnsen og Line Verndal snakke om å vise hud i «Skal vi danse»:

- Hvilke kjendiser har imponert deg mest i løpet av «Skal vi danse»-sesongene?

 - Dansefaglig Katrine Moholt, finaleshowet til Mona Grudt, og den totale underholdningspakken til Åsleik Engmark.

- Men jeg har også blitt imponert over enkelte som knapt har lært seg
 noen ting, og jeg kommenterte vel en gang «utrolig at det er mulig å
 lære så lite på seks uker», sier Fløysvik.

LES OGSÅ: Agnes er Jan Thomas'  «Skal vi danse»-favoritt

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer