Kim Kardashian West og Chicago West:

Derfor valgte Kim å få en jente

Kim og Kanye «designet» sitt nyeste barn.

TREBARNSMOR: Kim Kardashian ble tidligere i år mamma for tredje gang. Det var langt fra tilfeldig at hennes tredje barn ble en jente, kan hun nå fortelle. Foto: NTB scanpix
TREBARNSMOR: Kim Kardashian ble tidligere i år mamma for tredje gang. Det var langt fra tilfeldig at hennes tredje barn ble en jente, kan hun nå fortelle. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Alle gode ting er tre. I midten av januar kunne stjerneparet Kanye West (40) og Kim Kardashian West (37) skrive under på akkurat det, da de ønsket sitt tredje barn - og andre datter - velkommen.

Den vesle jenta har fått navnet Chicago, og kom til verden ved hjelp av en surrogatmor.

Kim har hele tiden vært åpen om at det har vært en vanskelig avgjørelse for henne, fordi hun aller helst ønsket å føde barnet selv. Legene har derimot frarådet henne det, spesielt etter at hun gjennomgikk to risikosvangerskap.

I «Keeping Up With The Kardashians» snakker hun tidvis om valget, men nå har hun også valgt å åpne seg overfor pressen. I et langt intervju med amerikanske Elle snakker stjernen nå ut om surrogativalget, og alt det medførte. Det kommer blant annet frem at superparet bestemte kjønn på sitt kommende barn.

Guess who's ELLE?

Et innlegg delt av Elle Magazine (@elleusa)

Vanskelig prosess

- Jeg omtaler henne som surrogatmoren min, selv om det bare er mitt og Kanyes DNA. (...) En surrogatmor er jo en som bruker sine egne egg og en annens sperm, forteller hun i intervjuet.

Kim og Kanye oppsøkte flere byråer for å finne en aktuell kandidat til å bære frem en ny arving til Kardashian-dynastiet. Etter å ha funnet rett kandidat, som paret av personverngrunner har valgt å holde skjult fra offentligheten, visste Kim med én gang at dette ville funke.

Saken fortsetter under bildet.

TREBARNSMOR: Kim Kardashian, her fotografert på trilletur med lille Chicago, forteller i et nytt intervju at hun bestemte kjønnet på datteren. Det er en kontroversiell avgjørelse. Foto: Splash News, NTB scanpix
TREBARNSMOR: Kim Kardashian, her fotografert på trilletur med lille Chicago, forteller i et nytt intervju at hun bestemte kjønnet på datteren. Det er en kontroversiell avgjørelse. Foto: Splash News, NTB scanpix Vis mer

Ett av kravene hun hadde var at surrogatmoren spiste regelmessig, og at barnet ville bli født i Los Angeles. Begge kravene ble innfridd, selv om hun til syvende og sist skulle ønske hun fikk gjennomført svangerskapet selv.

- Jeg hatet å være gravid, men jeg ønsket fortsatt at jeg kunne gjøre det. Kontrollen er vanskelig i starten. Med en gang man slipper den, er det den beste opplevelsen. Jeg anbefaler surrogati, sier hun.

Graviditeten begynte med at paret bestemte seg for hvilket kjønn de ville ha, en prosess som har vært kontroversiell.

- Det var skikkelig vanskelig. Hvilket kjønn skal barnet ha? Jeg spurte om hvilket som var det sunneste. «Velg det sunneste», sa jeg, og det var en jente, forteller hun.

Saken fortsetter under bildet.

STORFAMILIEN: Kanye og Kim har nå fått tre barn. Her har de med sønnen Saint og datteren North på tur ute i New York. Foto: NTB scanpix
STORFAMILIEN: Kanye og Kim har nå fått tre barn. Her har de med sønnen Saint og datteren North på tur ute i New York. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kontroversielt

Andre kjendiser har tidligere blitt refset for å velge kjønn på barnet sitt, en prosedyre som for øvrig er ulovlig i Norge.

Flere Twitter-brukere beskyldte blant andre Chrissy Teigen (32) for å tukle for mye med skaperverket. Det skal for øvrig nevnes at surrogati heller ikke er lovlig i Norge, så Kardashians babydrøm kunne aldri blitt realisert på norsk jord.

I USA er det lov å kunne velge kjønn på barnet under befruktning av egget, eller embryoet som det kalles, men slik er det ikke her i landet.

- Det er ikke lov i Norge å velge kjønn på barnet gjennom assistert befruktning av et embryo med mindre det er en alvorlig sykdom inne i bildet. Bare i disse tilfellene kan man velge kjønn på et fremtidig barn i Norge. Og da for å unngå at barnet ikke arver en alvorlig sykdom knyttet til barnets kjønn, har fertilitetsgynekolog Nan Olereid ved IVF klinikken i Oslo tidligere uttalt til Se og Hør.

Direktør for Biotekonologirådet her til lands, Ole Johan Borge, fortalte til Se og Hør at loven om assistert befruktning har vært gjenstand for stor debatt.

- Loven ble vedtatt første gang i 1994 og har vært endret flere ganger. Hva som er tillatt og ikke i loven, er det Stortinget som bestemmer. Assistert befruktning er et av de områdene det er stor politisk uenighet om og enhver endring er normalt gjenstand for omfattende diskusjon.

Flere har derimot ønsket debatten om assistert befruktning og «designerbabyer» velkommen, selv om det fortsatt er kontroversielt i norsk kontekst.

Ved en naturlig graviditet finner man ofte ut kjønnet til et barn i uke 12 som følge av ultralyd, mens blodprøver tidligere i svangerskapet også kan avsløre kjønnet.

Teigen selv slo tilbake mot kritikken etter at flere fans raste mot supermodellens avsløring.

«Dette er så interessant. Jeg fortalte det fordi jeg er åpen. Jeg er rundt så mange åpne mennesker, og glemmer at det er kontroversielt. Uansett, jeg er ikke sint på noens meninger, men jeg kritiserer heller ikke andre for å få dem til å føle seg dårlig heller», skrev hun.

NYFØDT: Realitystjernen Kim Kardashian ble mor for tredje gang. Her er Se og Hørs reporter, Kjersti Flaa, utenfor sykehuset Cedars-Sinai i Los Angeles, der Kim og Kanyes datter ble født. Vis mer

Viste frem Chicago

Ekteparet Kardashian West skal angivelig ha blitt tilbudt alt fra 16 til 40 millioner kroner av diverse nettsteder og magasiner for å få trykke de første bildene av Chicago. Hvorvidt den lille jenta dukker opp på glanset papir i nær framtid, er derimot ikke kjent.

Baby Chicago

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Den lille jentas fotodebut var det nemlig moren som sto for. I starten av mars gjorde babyen sin debut på sosiale medier, i regi av mor, som delte et bilde av seg selv og yngstedatteren på sin Instagram-profil.

På bildet har den nybakte moren, som selv er antrukket i morgenkåpe, lagt på et filter fra Snapchat - i form av rosa bamseører til begge to.

Kort tid etter fødselen oppsto det for øvrig rykter om at Kim Kardashian planla å få enda et barn, men dette avviste 37-åringen blankt kort tid etterpå.

Verden kunne for øvrig så vidt spotte Chicago da Kim Kardashians lillesøster, Kylie Jenner (20), ble mor for første gang i begynnelsen av februar. Det var i en Youtube-video, selve bekreftelsen på at Jenners i overkant hemmelige svangerskap faktisk var et faktum, at lille Chicago kom til syne.

LES OGSÅ: Hva driver du med her, Kanye?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer