VALGTE BORT BARN: NRK-veteran Odd Karsten Tveit skjønte tidlig at han aldri ville stifte familie. I 2011 giftet han seg med  jordmor Berit Mortensen, som har jobbet i Palestina i en årrekke. Foto: Tor Lindseth
VALGTE BORT BARN: NRK-veteran Odd Karsten Tveit skjønte tidlig at han aldri ville stifte familie. I 2011 giftet han seg med jordmor Berit Mortensen, som har jobbet i Palestina i en årrekke. Foto: Tor LindsethVis mer

Derfor valgte han bort barn

NRK-profilen Odd Karsten Tveit ville heller reise ut i verden enn å få barn.

SEOGHØR.NO: 1. januar neste år slutter Odd Karsten Tveit (69) i NRK etter en årrekke som statskanalens korrespondent i Midtøsten.

Karrieren startet allerede som sommervikar i NRK i 1978. Det var aldri noen tvil om hva Odd Karsten ville gjøre, men det innebar også et vanskelig valg. Med hele verden som arbeidsplass innså han raskt at et vanlig familieliv var uaktuelt.

- Jeg tenkte at skal jeg ha barn så må jeg velge et annet yrke. Jeg ville ut i verden, og det kunne jeg ikke kombinere med å være en god far, sier Tveit i et intervju med VG.

Avgjørelsen har han aldri angret på og i dag har han et nært forhold til sin kone Berit Mortensens (51) tre voksne barn.

Frykter ikke kreften

TV-legenden forteller at det var ekstra godt å ha kona ved sin side da han nylig fikk påvist føflekk-kreft under øyet. Selv var han ikke redd, og i dag går han med lapp over øyet mens kirurger bygger opp øyelokket på nytt.

- Dette er ikke noen big deal! Det er viktigere ting i verden. Nei da, dette går bra, så lenge du er tidlig ute med det, sier han til avisen.

Odd Karsten Tveit er aktuell med boken «De skyldige» om situasjonen i Midtøsten.

LES OGSÅ: - Vil ikke at hun skal bli pleier for en gammel mann

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.