«Farmen Kjendis»:

Derfor valgte Erlend Elias å forlate «Farmen»-innspillingen i protest

- Det raknet fullstendig.

RABALDER: Etter å ha blitt konfrontert med innsatsen som «Farmen»-storbonde av tidligere håndballspiller Frank Løke (37), tente tv-profil Erlend Elias Bragstad (35) på alle plugger og forlot innspillingsområdet. Foto: TV 2
RABALDER: Etter å ha blitt konfrontert med innsatsen som «Farmen»-storbonde av tidligere håndballspiller Frank Løke (37), tente tv-profil Erlend Elias Bragstad (35) på alle plugger og forlot innspillingsområdet. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (38) skulle i utgangspunktet bare bygge opp spenningen til årets første kjendis-tvekamp da stylist og tv-profil Erlend Elias Bragstad (35) så rødt og marsjerte ut av tv-bildene.

Det var under den obligatoriske spørsmålsrunden med deltakerne, der Grøtta Grav oppsummerer uka som er gått, at den illsinte nordlendingen tok seg friheten til å avbryte tv-opptakene.

Skylda la han på meddeltaker og tidligere håndballspiller Frank Løke (37).

FORLATER PODIET: Midt under opptaket annonserer Erlend Elias at han tar seg en pause. Igjen sitter en forskrekket deltakergjeng og programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2
FORLATER PODIET: Midt under opptaket annonserer Erlend Elias at han tar seg en pause. Igjen sitter en forskrekket deltakergjeng og programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2 Vis mer

Munnhoggeri

- Det raknet fullstendig inni meg. Jeg måtte bare bort, forteller kjendisstylisten til Se og Hør.

Forholdet mellom Bragstad og Løke var tema allerede tidligere i uka, etter at førstnevnte ble utpekt som tv-gårdens første såkalte storbonde. Løke har ved flere anledninger gitt uttrykk for hva han synes om 35-åringens lederstil, med få lovord å spore.

Gnisningene toppet seg altså i kveldens episode, når Løke konfronterer storbonden med hvordan han har «sovet seg gjennom» ukesoppdraget og opptrådt som en «umotiverende» leder.

- Vi gutta sto med vann til brystet i åtte timer, for å bygge en flåte. Du lå og sov halvparten av tida. Det skjedde ikke bare den dagen du var syk. Vi jobbet ikke for deg, vi jobbet for gruppa, konstaterer Løke i episoden - hvorpå Bragstad skjærer av og melder følgende:

- Hvis du skal kritisere meg for at jeg var syk, så går jeg herfra nå. Nå gjør jeg det, faktisk. Nå tar jeg meg en pause (...) Jævla hestpeis!

«DA FÅR DU DEN HER»: Erlend Elias viser fingeren når han skal forklare hvordan han hadde reagert på lederstilen Frank Løke etterspør, som altså ikke gjenspeiler taktikken han selv har valgt. Foto: TV 2
«DA FÅR DU DEN HER»: Erlend Elias viser fingeren når han skal forklare hvordan han hadde reagert på lederstilen Frank Løke etterspør, som altså ikke gjenspeiler taktikken han selv har valgt. Foto: TV 2 Vis mer

- Dolket i ryggen

Overfor Se og Hør forklarer Bragstad raseriutbruddet slik:

- Jeg er en følsom type som bryr meg om rettferdighet, respekt og lojalitet. Tidligere på dagen hadde jeg og Frank hatt en hyggelig prat, der han blant annet ga meg honnør for at vi fikk ukesoppdraget godkjent. Så kommer han plutselig med dette, som er helt feil. Jeg følte meg dolket i ryggen, sier 35-åringen.

Franks synspunkter er bare pisspreik Erlend Elias Bragstad (35)

- Hva vil du si om din egen innsats som storbonde?

- Er man syk, så er man syk. Det var snakk om én dag. Resten av dagene var jeg ute og hjalp til, motiverte gruppa og var til stede. Franks synspunkter er bare pisspreik, han går mot seg selv.

Frank Løke står på sin side fast ved oppfatningen av Bragstads storbondeinnsats, og synes meddeltakeren overreagerer.

LAR SEG IKKE PILLE PÅ NESA: Frank Løke angrer ikke på konfrontasjonen med Erlend Elias, og mener det var på sin plass. Foto: TV 2
LAR SEG IKKE PILLE PÅ NESA: Frank Løke angrer ikke på konfrontasjonen med Erlend Elias, og mener det var på sin plass. Foto: TV 2 Vis mer

Angrer ikke

- Nå husker jeg ikke helt ordrett hva jeg sa, men jeg ga ham konstruktiv kritikk og var ærlig. Han så på seg selv som en god leder og et arbeidsjern, noe han i mine øyne overhodet ikke var. Han satt på tunet og drakk kaffe mens vi andre jobbet ræva av oss, sier idrettsstjerna til Se og Hør, og legger til:

- Jeg sier meningen min rett ut, og angrer ikke et sekund på det i dag. Erlend Elias må tåle at folk snakker til ham. Denne praten han forteller om skjedde for øvrig seinere i programmet, jeg tror han blander ukene. Han prøver bare å redde æren sin, mener Løke.

Bragstads tv-timeout sørget for å forsinke tv-opptakene med et drøyt kvarter. Selv forklarer 35-åringen at han først ikke ønsket å returnere til «Farmen»-settet.

- Jeg var veldig skuffa. Etter hvert kom deltakeransvarlig bort til meg, og så endte det med at jeg gikk tilbake. Stemningen var riktignok ikke spesielt god etterpå, det var full isfront, røper nordlendingen.

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Historisk

Det er første gang i «Farmen»s historie at noen har stormet ut av tv-bildene i protest foran en tvekamp. Programleder Gaute Grøtta Grav (38), som selv prøvde å roe ned situasjonen, forteller til Dagbladet at han ble overrasket over Bragstads reaksjon.

- Det første jeg tenkte var: «Jøss, der går han faktisk». Og så tenkte jeg: «Han har mikrofon på seg, kameraene peker mot ham, vi får med alt som skjer. Da er det greit», forteller Grøtta Grav.

- Har han egentlig lov til å gjøre det han gjorde?

- Det fine med «Farmen» er at vi ikke gir deltakerne regi. At Erlend Elias valgte å forlate settet noen minutter denne ene gangen, er helt greit - det er innhold for programmet. Hadde han derimot gjort dette til en vane, måtte jeg ha tatt en prat med ham. Det er nemlig en fordel at alle er til stede under denne sekvensen, forklarer programlederveteranen, som understreker at innspillingen fint kunne fortsatt uten Bragstad, også.

SNAKKET SAMMEN: Gaute Grøtta Grav forsikret om at Erlend Elias hadde det bra før de fortsatte innspillingen. Foto: TV 2
SNAKKET SAMMEN: Gaute Grøtta Grav forsikret om at Erlend Elias hadde det bra før de fortsatte innspillingen. Foto: TV 2 Vis mer

Brøt sammen

Opptakene til en tvekamp, og hele prosessen rundt, tar vanligvis tre til fire timer. At Bragstad utsatte innspillingen med ytterlige ti-femten minutter var ikke et problem for produksjonen.

- Nei, det var det ikke. Jeg møtte Erlend Elias rett før han kom tilbake til podiet, og spurte om vi kunne fortsette, noe han bekreftet. Min rolle på Tinget (den aktuelle sekvensen før tvekampen, journ.anm) er å prøve og få deltakerne til å snakke sammen, og ikke minst lufte utfordringer de har med hverandre, i plenum, sier Grøtta Grav til Dagbladet, og legger til:

- At det går ei kule varmt hos enkelte synes jeg er helt fint, jeg setter generelt stor pris på engasjerte folk.

Selv om «Farmen Kjendis» knapt har rukket å runde av sin første tv-uke, er det ikke første gang Erlend Elias Bragstad har valgt å avbryte et opptak. Også i onsdagens episode tok følelsene overhånd for den frittalende tv-profilen, da han fikk problemer med å utpeke ukas førstekjempe.

Bragstad endte til slutt opp med å sende «Newton»-programleder Stian Sandø (25) i tvekamp, noe han angrer bittert på i dag.

- Jeg skulle selvfølgelig ha valgt Frank, men ville gi ham en fair sjanse. Det er et valg jeg gjerne skulle gjort om igjen, forteller Bragstad.

Sandø valgte kunstner og forfatter Aune Sand (51) som kampmotstander. Det ble sistnevnte som til slutt måtte forlate «Farmen Kjendis» søndag kveld. Se videointervju under for Sands reaksjoner på tv-exiten:

FØRSTE KJENDIS UT: Kunstner og forfatter Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Farmen Kjendis». Han oppsummerer oppholdet som en «vidunderlig reise». Foto: Anita Artnzen/ Reporter: Miriam Bakkejord/ Klipp: Frida Andersen Vis mer

LES OGSÅ: «Farmen»-Geir langer ut mot Jegertvillingene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer