Tonje Blomseth:

Derfor trakk hun seg unna rampelyset

Eventyrer Tonje Blomseth gikk så godt som under jorda etter at hun trakk seg fra «Farmen kjendis». Nå vender hun tilbake til rampelyset.

TILBAKE PÅ TV: Det har vært rimelig stille rundt Tonje Blomseth den siste tiden. Nå er hun tilbake på tv-skjermen med ny serie. Foto: TV 2
TILBAKE PÅ TV: Det har vært rimelig stille rundt Tonje Blomseth den siste tiden. Nå er hun tilbake på tv-skjermen med ny serie. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

- Jeg var usikker fra starten, men ville gi det et forsøk. Det gikk ikke mange dagene før jeg skjønte at dette ikke var noe for meg, fortalte friluftsbloggeren Tonje Blomseth (25) til Se og Hør for to år siden, da hun trakk seg etter ei uke på «Farmen kjendis».

Blomseth har en rekke tv-produksjoner bak seg, og har blant annet dokumentert flere imponerende ekspedisjoner i inn- og utland. I tillegg har trønderen en solid følgerskare i sosiale medier, og vil på mange måter kunne beskrives som en solid influenser.

Hun lever av å være på tur og dele det med følgerne sine, men å delta i reality skulle vise seg å ikke være noe for henne. Rampelyset er heller ikke noe 25-åringen trives med, så når hun nå vender tilbake til tv-ruta, kan hun avsløre til Se og Hør at det er med svært blandede følelser.

PÅ EVENTYR: Tonje Blomseth i Kanadas villmark. Foto: TV 2
PÅ EVENTYR: Tonje Blomseth i Kanadas villmark. Foto: TV 2 Vis mer

- Det bringer med seg så mye negativt. Folk skal ha så mange meninger om ting du har sagt eller gjort, og om deg som person - uten å egentlig kjenne deg, forklarer hun, og fortsetter:

- Jeg synes det kan være litt problematisk, men jeg er flink til å ikke nødvendigvis gå på nettet og klikke på det som skrives. Men nei, jeg er ikke fan av rampelyset.

Likevel er 25-åringen klar på at en rolle som offentlig person følger med når man er tv-profil.

- Skal man klare å få et levebrød og være attraktiv hos følgere og sponsorer, så må folk vite hvem du er. Det er jo en bakside av det å skulle leve på den måten jeg gjør, men du må stikke deg fram.

- Er det verdt det, da?

- Foreløpig har det vært verdt det, men jeg skal innrømme at jeg har tenkt at jeg kunne ha holdt på med dette uten å være i media i det hele tatt. Men da måtte jeg kanskje ha hatt en annen jobb på si. Det er kanskje ikke verdt det heller.

«Vill i hjertet»

I den nye serien på TV 2, «Vill i hjertet», reiser Blomseth til Canadas villmark sammen med sin daværende kjæreste, Per Anders, hvor de skal leve på gammeldags vis i nesten et år.

View this post on Instagram

🇳🇴NORWEGIAN: Da e det jaggu på tide å annonser at serien «Vill i hjertet» fra oppholdet på 10 mnd i Canadas villmark omsider e å sjå på skjerm. Dem første 2 av 6 episoden e tilgjengelig allerede no på Sumo og hele serien kjæm på TV-skjermen 17.februar. Æ skal del ut 3 gavekort på Sumo abbonement og til dem som ikke blir trekt ut - så e det mulig å meld sæ inn no og få første måneden gratis. To og to episoda e klar den 8, 14 og 21 desember. For å værme i konkurransen må dokk fortell mæ kæm dokk kunna vært isolert med i 10 mnd i bushen uten å sjå andre folk...🙈 Det har tatt tid å få serien på plass og det e artig å sjå sitt eget filmverk bli til en serie etter så mange måneda med hardt arbeid for å få dokumentert livet uti der. Håpe det kan tilgis for de feil vi gjor og legg mæ på forhånd ydmykt ned og innrømme at ikke alt va gjort på riktig måte i det her eventyret. La det vær sagt og la det hør til i fortida. No skal æ på elgjakt her i Alaska og videre planlegging av ny ekspedisjon i vinter som OGSÅ skal dokumenteres etter beste evne. Håpe dokker like serien og at dokker melde dokk inn på Sumo så TV2 ser at FRILUFTSLIV fortsatt har nokka å gjør på skjermen i 2019❤️ Takk til Nexiko som har produsert serien og trodd på mæ og prosjektet mitt. Dokker har ryggen min hver gang æ kjem med nye elleville prosjekta og æ veit vi kjems til å gjør my rart i mang en villmark i åran som kjem! Forøvrig kjøre æ rabatt på boka mi no «Vill i hjertet» frem til jul. #VilliHjertet #Reklame

A post shared by Tonje Helene Blomseth (@tonje.blomseth) on

Hun forsikrer riktignok om at det ikke er like ekstremt som i gamle dager, og at de har med seg moderne hjelpemidler.

- Å dra med kjæresten var en veldig fin opplevelse. Når man skal tilbringe 24 timer i døgnet oppå hverandre i nesten et år, så tenker man at det på en måte vil bli kvelende. Det man glemmer er at det er ikke noe som heter hverdagsliv der, det blir noe helt annet, forklarer hun, og fortsetter:

- Det blir mer samhold for å komme seg gjennom kneikene sammen, for det er mange av dem. Det blir en annen måte å tilbringe tid på sammen, enn når man er hjemme.

- Ble ensidig

Tonje Blomseth har som regel reist på turer og lagt ut på ekspedisjoner helt alene. Selv om hun denne gangen hadde selskap, kjente hun likevel på at de to etter hvert manglet input.

- For meg ble det monotont etter en stund, og jeg begynte nesten å kjede meg fordi alt handlet om det samme. Når man går en tur fra A til B og har en start og en slutt, så er man ofte innom nye folk og nye plasser, men her var det de samme jaktturene, samme mat, ikke noen andre folk og ingen input fra omverden - for vi hadde jo ikke Internett. Så det ble kanskje litt ensidig.

NY SERIE: Vi får følge Tonje og Per Anders i den nye TV 2-serien «Vill i hjertet». Foto: TV 2
NY SERIE: Vi får følge Tonje og Per Anders i den nye TV 2-serien «Vill i hjertet». Foto: TV 2 Vis mer

- Men det var jo veldig spennende, og jeg skal ikke si vi kjedet oss, men etter ti måneder er man klar for noe nytt, innrømmer hun.

Når det kommer til publikums mottakelse av den nye tv-serien, er hun tilsynelatende ganske avslappet.

- Jeg håper i alle fall at serien faller i smak hos friluftsfolket, men også hos folk som kanskje ikke er så interesserte, at de får åpnet øynene for gode, gammeldagse eventyr. Jeg har ikke noen kjempeforventninger om at det skal oppta alle seere, sier hun ærlig.

Brudd og ny lykke

I dag har Blomseth og kjæresten gått hver til sitt, og i august kunne hun avsløre overfor Se og Hør at hun har truffet en ny flamme. Da Se og Hør nylig snakket med henne igjen, kunne 25-åringen fortelle at de ikke nødvendigvis er blitt kjærester.

- Jeg vet ikke jeg … Jeg er ikke nødvendigvis i et forhold, men har truffet noen. Det er koselig, og så får vi se hvor det bærer. Vi trenger ikke stresse med det, og nå skal jeg på tur igjen, forteller hun.

Og heller ikke denne gangen legger Blomseth ut på tur i nærmarka. Hun har nemlig bestemt seg for å flytte til Alaska, med både eiendeler og ti hunder.

I utgangspunktet skal hun bli boende i ett år.

Flytter til Alaska

Med andre ord er Blomseth svært eventyrlysten, men legger ikke skjul på at livsstilen hennes koster skjorta.

- Hvordan får du det egentlig til å gå rundt?

- Jeg driver jo to selskap. På friluftsfirmaet mitt er jeg ambassadør for flere sponsorer som jeg jobber årlig for, og får lønn fra. Og så er det foredrag, boksalg og tv-produksjon. Ganske mye forskjellig egentlig. Kanskje får man noen guideoppdrag og noen sosiale medier-kampanjer i ny og ned. Men selvfølgelig er det en dyr livsstil man lever. Å reise jorda rundt er ikke billig, sier hun lattermildt.

Når det gjelder turutstyr er dette noe Blomseth ikke betaler for selv. Hun innrømmer at til tross for en svindyr livsstil, har hun det godt.

- Jeg føler at det først er nå det virkelig begynner å rulle og gå, og jeg får til mer. Men det kommer også med mer ansvar, så det er alltid to sider av dette.

Da Se og Hør snakket med trønderjenta, var det bare to dager til hun flyttet til Alaska. Nå har hun allerede tilbrakt flere uker der, noe hun har dokumentert flittig med sine nesten 60 000 følgere på Instagram.

GRISESLAKT: Det er spesielt én ting som forandret livet til Martine Lunde etter hennes opphold på «Farmen Kjendis» i vinter. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Dette skal «Farmen»-vinneren gjøre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer