Gwyneth Paltrow:

Derfor trakk hun seg tilbake

Hollywood-stjernen åpner seg om en vanskelig tid i starten av karrieren.

INTENST: Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow innrømmer at hun allerede i 20-årene funderte over om skuespill var det hun ønsket. Foto: Rob Latour / Shutterstock / NTB
INTENST: Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow innrømmer at hun allerede i 20-årene funderte over om skuespill var det hun ønsket. Foto: Rob Latour / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow (48) har gjort enorm suksess som skuespiller, og har blant annet sikret seg en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle, to Golden Globe og en SAG Award for sin rolle i «Shakespeare in Love». Hun har også høstet strålende kritikk for sine prestasjoner i filmer som «Seven», «The Talented Mr. Ripley» og «Proof».

De siste årene har imidlertid 48-åringen, som brukte å spille i flere filmer i året, trukket seg tilbake. Hun har i stedet rettet fokuset mot livsstilsmerket sitt Goop, og tatt på seg betraktelig mindre roller i enkelte filmer, blant andre «Avengers»-filmene.

Fraværet fra skuespillkarrieren har imidlertid en helt spesiell grunn. Det avslører hun i et i et ferskt intervju med Sirius XM's« Quarantined with Bruce», ifølge People.

IKKE FLAU: Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

- Ikke den jeg er

Der forklarer tobarnsmoren at hun allerede som 26-åring innså at hun ikke hadde en like stor lidenskap for skuespill som hun først hadde trodd.

- Det var ikke slik at jeg følte at dette ikke var verdt å fortsette med. Jeg følte mer: «Hvem skal jeg være? Hva er jeg? Og i hvilken retning er jeg på vei?» forteller hun åpenhjertig.

Det å være en del av det hun beskriver som «en intens offentlig gransking», som følge av å være en ung skuespiller i Hollywood, førte til at noe av lidenskapen for å drive med skuespill gradvis forsvant.

PRISVINNER: I 1999 mottok Gwyneth Paltrow sin første Oscar. Foto: REX / NTB
PRISVINNER: I 1999 mottok Gwyneth Paltrow sin første Oscar. Foto: REX / NTB Vis mer

- Å være et barn som lever seg gjennom et brudd i hver overskrift, og blir kritisert for alt man gjør, sier og har på seg, det er så flyktig, du er alltid over alt. Det er vanskelig å plante røtter. Jeg er en veldig hjemmekjær person, jeg liker å være sammen med mine gamle venner, lage mat og klemme barna mine. Jeg vil ikke være alene på et hotellrom i Budapest i seks uker. Det er bare ikke den jeg er, fortsetter hun.

I intervjuet kommer hun også inn på tiden da hun jobbet med Harvey Weinstein (68), som for tiden soner en fengselsdom på 23 år for seksuelle overgrep og voldtekt. Han var sjefen hennes i Miramax i flere år, blant annet da hun vant Oscar-pris i 1999. De jobbet også sammen med filmen «Emma» fra 1996.

Vis mer

Tøff tid

Weinstein har avvist alle anklager og dusinvis av lignende påstander fra minst 70 ulike kvinner, inkludert Paltrow. Dette fikk den globale #MeeToo-bevegelsen frem i lyset i oktober 2017.

- For å være helt ærlig hadde jeg en veldig tøff sjef det meste av filmkarrieren min i Miramax. Så jeg tenkte: «Jeg vet ikke om skuespill er mitt kall». Jeg prøver fortsatt å analysere hva som kom fra hvor, og hvordan livet mitt endret kurs. Men jeg tror denne gryten av hendelser er en stor del av det, legger hun til.

TØFF SJEF: Hollywood-stjernen hadde Harvey Weinstein som sjef i flere år. Her er hun avbildet med Weinstein og skuespiller Cameron Diaz i 1999. Foto: Alex J. Berliner / BEI / REX / NTB
TØFF SJEF: Hollywood-stjernen hadde Harvey Weinstein som sjef i flere år. Her er hun avbildet med Weinstein og skuespiller Cameron Diaz i 1999. Foto: Alex J. Berliner / BEI / REX / NTB Vis mer

Paltrow har tidligere hevdet overfor New York Times at Weinstein trakasserte henne seksuelt på et hotellrom da hun var 22 år gammel. Hun uttalte den gang at hun avviste produsenten, og at hun fortalte sin daværende kjæreste, Hollywood-stjernen Brad Pitt (56), om hendelsen.

Til tross for dette fortsatte hun å jobbe med ham, men forklarte at det var forventet at hun skulle holde på hemmeligheten om hva som skjedde.

Hun har i etterkant fortalt til CNBC at hun føler seg lykkelig over å ha hjulpet til med å oppmuntre samtaler rundt #MeToo-bevegelsen.

- Jeg har et håp om at dette er begynnelsen på noe viktig og annerledes, og at datteren min ikke må oppleve det millioner av andre kvinner har opplevd på sin arbeidsplass. Det føles viktig og jeg er glad for at jeg har spilt en liten rolle i det, sa hun.

DUFTLYS MED VAGINA-LUKT: Gwyneth Paltrows selskap Goop har lansert et duftlys Paltrow har kalt «This Smells Like My Vagina». Det har ikke gått upåaktet hen, og slik gikk det da KKs Benedicte Wessel-Holst fikk dutflyset sendt hjem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video og reporter: Benedicte Wessel-Holst / KK Vis mer

Utbrent

Paltrow har vært åpen om å miste lidenskapen for skuespill tidligere. I et intervju med Harper's Bazaar tidligere i år uttalte skuespilleren at hun aldri kom til å få igjen lidenskapen for skuespill.

- Da jeg drev med skuespill ble jeg virkelig utbrent. Da karrieren tok fart gjorde jeg tre til fem filmer i året. Jeg kom til det punktet hvor selv de små tingene, som å sitte i en van og bli sminket, gjorde at jeg ikke visste om jeg kom til å klare det lenger.

Hun innrømmet at bristepunktet kom da hun fikk datteren Apple (16) med eksmannen og Coldplay-sangeren Chris Martin (43).

- Jeg var gravid med datteren min i den siste filmen jeg spilte i. Det var filmen «Proof», og jeg tenkte: «Jeg har fått nok. Jeg kan ikke gjøre dette lenger». Jeg hadde morgenkvalme og var dårlig, og jeg hadde disse monologene på fem sider. Så da jeg fikk henne visste jeg at jeg kom til å ta meg en lang pause. Og jeg har aldri hatt hovedrollen i noe mer, fortsatte hun.

LES OGSÅ: «Forfulgt» av Rachel: - Fikk panikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer