Erlend Elias Bragstad:

Derfor trakk han seg fra «Camp Kulinaris»

- Jeg visste at jeg måtte dra med en gang.

I SORG: Erlend Elias Bragstad (36) måtte trekke seg fra «Camp Kulinaris» da han fikk beskjed om at pappaen var alvorlig syk. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Erlend Elias Bragstad (36) måtte trekke seg fra «Camp Kulinaris» da han fikk beskjed om at pappaen var alvorlig syk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I august i fjor opplevde kjendisstylist og TV-profil Erlend Elias Bragstad (36) det han beskrev som en bunnløs sorg, da han mistet faren sin, Per Bragstad.

- Han var en fantastisk pappa, bestefar, onkel, bror og nær venn. I dag er det mange rundt ham som har det vanvittig tungt. Jeg sto ham veldig nær, og er i bunnløs sorg, sa Erlend Elias til Se og Hør den gang.

I løpet av de siste par ukene har vi fått se Erlend Elias kjempe mot 11 andre kjendiser i TV3-programmet «Camp Kulinaris», en kokkekamp som foregår på Portør utenfor Kragerø. For stylisten fikk derimot oppholdet en brå stopp.

Denne uken har han blitt valgt som restaurantsjef, et valg som ble gjort av Unni Askeland (56) før hun røk ut. I den nyeste episoden kan man se en gråtende Erlend Elias gi den triste beskjeden til de andre deltakerne.

EMOSJONELT: Erlend Elias brøt oppholdet sitt på «Camp Kulinaris» etter at han fikk beskjeden om at faren hans var syk. Vis mer Vis mer

Pappa Per Magnus Bratsberg Bragstad ble nemlig alvorlig syk midt i innspillingen, og Erlend Elias så seg derfor nødt til å forlate de andre.

- Beskjeden kom veldig brått på, og det var egentlig veldig uforventet. Jeg tenkte bare at «nå må jeg komme meg hjem», sier han til Se og Hør, og fortsetter:

- Pappa var nylig blitt pensjonist, og hadde jobbet helt frem til våren i fjor, også døde han da på sensommeren. Han var jo bare 74 år da han døde, og han var i god form da jeg reiste.

- Gikk ikke opp for meg

Kjendisstylisten har fulgt med på årets sesong av «Camp Kulinaris», og synes det har vært morsomt å se seg selv og de andre på TV, men også trist.

- Det er klart det har vært vondt å se det igjen på TV, det vekker jo noen vonde minner, sier han.

- Når skjønte du at det var alvorlig?

- Det var mamma som ringte meg, og hun sa at det var alvorlig. Da visste jeg at jeg måtte dra med en gang. Men jeg ville ikke innse det med det første, for det gikk liksom ikke opp for meg med en gang at han var såpass syk, og jeg trodde absolutt ikke at han kom til å dø.

- Man tenker jo alltid at foreldrene sine ikke skal dø, at man har de der for alltid, det er i hvert fall det man håper på, legger 36-åringen til.

Kjøpte smågodt til alle

Erlend Elias Bragstad synes det var morsomt å få være med i programmet, og forteller at han storkoste seg under oppholdet. Samtidig var det vondt å skulle forlate resten av gruppen mens han selv var restaurantsjef.

- Jeg var jo så inne i det, og ville virkelig få godkjent den uka. Jeg var til og med så dedikert at jeg ringte produksjonen fra sykehuset for å få vite hvordan det hadde gått.

Det blir høy temperatur på Camp Kulinaris-kjøkkenet når Stella og Trine Lise skal være servitører. Vis mer

Han presiserer også at det er mye som ikke kom med på TV, som da han var og handlet inn smågodt til de andre.

- Jeg gikk og kjøpte smågodt til alle i gruppen før jeg forlot dem, sier han.

- Alle sa så fine ord til meg før jeg dro hjem, og blant annet Terje Sporsem var helt utrolig. Han har sagt at han trodde jeg var en diva, men at han fikk et helt annet inntrykk av meg der inne. Selv om han sa ting som ikke kom med på TV, så har jeg det med meg den dag i dag, og har det i tankene mine.

Nytt perspektiv på livet

Til tross for at Erlend Elias koste seg på restauranten, er han usikker på om han ville vært med igjen hvis muligheten bød seg, på grunn av nye prioriteringer i livet.

- Jeg vet ikke om jeg ville vært med igjen, det er jo litt sånn at jeg har fått et nytt perspektiv på ting. I det siste har jeg tenkt at jeg har lyst til å flytte til Drammen der søsteren min bor, for å være mest mulig med familie. Sånne TV-ting får man ta litt som det kommer, egentlig, forteller han.

Han legger til at han tenker mer over hva han gjør nå enn før, mye grunnet det nye perspektivet han har på livet.

Se dette innlegget på Instagram

I dag skulle være den store dagen, dagen da vi alle skulle være samla, alle søsken, tante, onkler, ja heile familien. Du likte aldri å feire bursdag, så du feira aldri stort. Men i år skulle det bli annerledes, det skulle feires med brask og bram at du i dag blir 75 år! Vi skulle hatt din favoritt mat, masse deilige kaker og ei lun varm go og trygg stemning akkurat som du selv var. Sett på lysbildeshow fra slektsforskningen du har drevet med i så mange år, hørt gamle historier fra våre gode onkler, dine lillebrødre. Dine barnebarn hadde løpt rundt i stua og laget liv og røre, du hadde sett på dem og smilt det varmeste bestefarsmilet jeg har sett, aldri ville du hysjet på dem. Du ville syns det var alt for mange gaver, talen min hadde du nok syntes hadde vært litt for pompøs og klissete, men du ville aldri kritisert meg for det, du hadde smilt, strøket meg over kinnet og vært takknemlig, for du var en pappa som ikke dømte noen, du likte at jeg ikke var akkurat helt lik deg eller støpt i en A4 form, du likte og verdsatte hvert enkelt individ og hadde en utrolig respekt for alle rundt deg. Pappa, du e en fantastisk mann, du hylla annerledesheta, og du ga folk rom for å vokse og være seg selv. Skulle så ønske vi var sammen i dag og feira dæ, savne dæ så mye at ute e det regn hver eneste solskinnsdag. Gratulerer med 75 års dagen kjære elskede pappa. Klem Erlend Elias. (Her e det siste bilde av oss to, alltid hadde du ett smil til mæ) Vi sees igjen pappa, i den store evigheta som venta oss alle!

Et innlegg delt av Erlend Elias Bragstad (@erlendelias)

- Jeg har aldri vært på sydentur med venner, eller vært i Hemsedal på afterski, fordi jeg alltid har valgt å reise hjem til Nord-Norge og familien min i ferier. Jeg har lært at familie er viktig.

Profilerte brødre

Og familie er viktig for stylisten. Lillebror Erik Anders Sæter (22), som var med i fjorårets utgave av «Paradise Hotel», har vært en viktig støttespiller. Tidligere har Erlend Elias uttalt at de to, som har felles mor, står hverandre svært nær.

- Foreldrene mine skilte seg da jeg var fire år, men jeg følte meg aldri som noe skilsmissebarn. Mamma, pappa og stefaren min hadde alltid et godt forhold til hverandre, og var gode venner. Det gjorde jo at jeg hadde ekstra mye familie å snakke med og støtte meg på gjennom dødsfallet. Alle støttet hverandre, og det var veldig fint, sier en åpenhjertig Erlend Elias til Se og Hør, og legger til:

- Til og med Erik hadde et godt forhold til pappa, og var lei seg i perioden, men han var en veldig fin støtte.

Erlend Elias forteller videre at han for tiden reiser mye rundt med både foredrag og stand-up-show, noe han selv beskriver som «terapi for sjelen».

- Hvordan går det med deg nå?

- Det går bedre. Det er klart det er dager med både oppturer og nedturer. Jeg har lært at det er viktig å bare la tårene komme når de kommer, og le når man føler for det, avslutter han.

LES OGSÅ: - Fikk sjokk da jeg så meg i speilet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer