Martine Lunde:

Derfor tør hun ikke bo hjemme lenger

- Det har satt en skikkelig støkk i meg.

HAR FLYTTET TIL TANTA: Blogger og tv-profil Martine Lunde hevder hun ikke kan bo i sin egen leilighet lenger på grunn av fremmede mennesker som oppsøker henne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HAR FLYTTET TIL TANTA: Blogger og tv-profil Martine Lunde hevder hun ikke kan bo i sin egen leilighet lenger på grunn av fremmede mennesker som oppsøker henne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært flere tilfeller av kjendiser som har opplevd å bli «stalket» av fremmede mennesker. Her til lands har blant andre den tidligere modellen Vendela Kirsebom (53) fortalt åpent om flere ubehagelige hendelser med en såkalt «stalker».

Det hele førte til at Kirsebom anmeldte vedkommende, og endte med at mannen ble ilagt besøksforbud.

Det er imidlertid ikke bare Kirsebom som har opplevd dette. For influenser og blogger Martine Lunde (24) har det blitt så ille at hun ikke lenger tør å bo hjemme i leiligheten sin.

Det avslører hun i en video på sin egen Youtube-kanal.

VILL HISTORIE: Martine Lunde, Linni Meister og Dennis Poppe er med i et panel for å plukke ut årets «Paradise Hotel»-deltakere. I Viafree-serien «Paradise Auditions» får man se noen av søkerne. Video: Viafree / Rød Løper Vis mer

- Kjempeubehagelig

I videoen hevder Lunde at hun svært ofte opplever at folk banker på døra hennes, og at det hender at det blir banket på døra sent på kvelden i en vanlig ukedag.

- Jeg synes det er kjempeubehagelig at jeg ikke vet hvem som står på den andre siden av døra, for jeg åpner jo ikke. Så jeg har flytta hjem til tanta mi, forteller Lunde og legger til at hun har bodd hos tanta si i om lag to uker.

24-åringen påpeker at hun aller helst skulle ønske at hun kunne bo hjemme, men på grunn av at hun tidligere har opplevd det hun beskriver som «skumle episoder», tør hun ikke lenger.

Satt spor

Videre forteller Lunde at det har dukket opp voksne mennesker på døra hennes tidligere og at det har satt sine spor.

- Det har satt en skikkelig støkk i meg, og etter at det skjedde så har jeg bare fått panikk for hver gang det banker på døra, og jeg ikke vet hvem som står på den andre siden. Det er sykt irriterende, for jeg har selvfølgelig lyst til å bo hjemme. Det er mitt hjem, og folk burde ha såpass respekt at de ikke kommer hjem til meg, forteller Lunde og fortsetter:

- Men, folk kommer likevel, så det er ikke noe å gjøre med det, føler jeg. Men, vi skal sette opp et overvåkningskamera, og deretter vil alt bli anmeldt uansett.

- Politiet måtte komme

Til Se og Hør forteller Martine Lunde om de tidligere opplevelsene, som er bakgrunnen for at hun ikke tør å være hjemme alene.

- Jeg hadde en episode rett før «Paradise Hotel». Da hadde jeg en stalker som dukket opp, og sendte meg greier i posten. Da måtte politiet komme, og det ble gitt et besøksforbud, sier hun, og fortsetter:

- Jeg blir jo redd hver gang det kommer noen på døra, men det kan jo være barn. Men siden jeg ikke tør å åpne så vet jeg ikke hvem det er. Det har vært folk som har banket på hjemme hos meg klokka ti på kvelden, da skjønner man jo at det ikke er små barn.

Frykter for egen sikkerhet

Influenseren innrømmer at hun frykter for egen sikkerhet når hun er alene hjemme, og at hun skulle ønske hun kunne føle seg trygg i sitt eget hjem.

- Det er så mange syke mennesker der ute, så jeg er mest redd for min egen sikkerhet. Det er bare skikkelig ubehagelig, hjemmet skal jo være et privat sted, forteller 24-åringen til Se og Hør.

- Hva føler du når folk banker på døra sent på kvelden?

- Jeg blir livredd, for jeg vet ikke hvem som står på andre siden. Jeg vil ikke at det skal skje noe. Det kan være en 12-åring som står der, men siden jeg ikke tør å åpne døra så aner jeg ikke, forteller hun, og legger til:

- Jeg bor ikke hjemme så lenge ingen er med meg, for jeg tør ikke være alene. Det skjer så ofte også, omtrent hver eneste dag.

UENIGE: Blogger Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl er å se i sesong 11 av «Bloggerne». Selv om paret har vært kjærester i flere år, har de litt forskjellig syn på bryllup. Vis mer

Oppfordret til å ikke gi dem oppmerksomhet

Psykologspesialist og rettspsykolog Pål Grøndahl har tidligere uttalt til Se og Hør at det er viktig å ta «stalking» på alvor.

- Det er flere grunner til at det å være overvåket og forfulgt er ubehagelig. Du kan miste følelsen av kontroll når det er «noen» der ute som overvåker deg uten å vise seg, fortalte han i 2017.

- Plutselig viser de seg når man ikke venter det. Det innebærer at man aldri helt kan slappe av, fortsatte ham.

Grøndahl oppfordret videre folk til ikke å gi plageåndene oppmerksomhet, og ikke nøle med å be om hjelp fra folk de stoler på.

- Stol på venner, familie og kolleger, og om det blir alvorlig gå til politiet, fortalte han til Dagbladet.

Personforfølgelse, eller såkalt stalking, fikk i 2016 en egen tilleggsparagraf i straffeloven, og regnes etter norsk lov som forbudt. Det betyr at grov personforfølgelse kan gi inntil fire års fengsel.

LES OGSÅ: - Noen ganger beskrev han hva jeg hadde på meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer