Chrissy Teigen og John Legend:

Derfor tok ikke Chrissy Teigen ektemannens etternavn

- Han tok ikke engang sitt eget.

KASTET SEG INN I DEBATTEN: Chrissy Teigen og John Legend har vært gift i seks år. Hun valgte imidlertid å beholde sitt etternavn da de inngikk ekteskap. Nå forteller hun årsaken. Foto: NTB Scanpix
KASTET SEG INN I DEBATTEN: Chrissy Teigen og John Legend har vært gift i seks år. Hun valgte imidlertid å beholde sitt etternavn da de inngikk ekteskap. Nå forteller hun årsaken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Modell Chrissy Teigen (32) og artist John Legend (39) har lenge vært regnet som et av Hollywoods mest profilerte par.

Etter å ha vært kjærester i seks år, tok duoen steget videre og giftet seg i en romantisk seremoni ved Comosjøen i Italia i 2013.

Tradisjonelt sett har mange kvinner valgt å ta mannens etternavn ved ekteskap. I senere tid har imidlertid den moderne trenden vært å beholde sitt eget etternavn.

SUPERPAR: Chrissy Teigen og John Legend har vært gift siden 2013. Foto: NTB Scanpix
SUPERPAR: Chrissy Teigen og John Legend har vært gift siden 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vil høre årsaken

Da Teigen og Legend ga hverandre sitt ja, valgte hun å ikke gjøre noen navneendringer. Den siste uken har nettopp dette blitt et hett tema å diskutere i sosiale medier, ifølge Time.

Teigen, som gjentatte ganger er blitt hyllet for sine humoristiske bemerkninger på Twitter, kastet seg dermed inn i debatten.

«Jeg vil høre årsaken til at kvinner ikke ønsker å ta mannens etternavn», lød det originale Twitter-innlegget, hvorpå Teigen svarer:

«Ektemannen min tok ikke engang sitt eget etternavn?».

- Kallenavn

Teigen refererer altså til det faktum at navnet John Legend ikke ble gitt til ektemannen ved fødselen, men at Legend i virkeligheten er et artistnavn.

John Legend ble nemlig født John Roger Stephens, noe som også forklarer hvorfor deres snart to år gamle datter heter Luna Stephens.

- John Legend er et kallenavn som noen venner ga meg, og etter hvert ble det bare artistnavnet mitt, uttalte 39-åringen til MTV News i 2008.

- «Legend» er ikke noe jeg selv ville valgt, men det kom til det punktet at alle rundt meg bare kjente meg ved det navnet, fremfor mitt virkelige, så jeg måtte ta et valg.

Venter nytt barn

Det berømte ekteparet står i disse dager overfor nok et navnevalg. I november i fjor kunne Teigen og Legend nemlig avsløre at de venter nok et barn.

my belle

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Det å få barn har derimot ikke vært en enkel prosess for stjerneparet. Etter en lang og vanskelig periode kom datteren Luna til verden i april 2016. Duoen har flere ganger vært åpne om at de har slitt med å få barn, etter at de giftet seg i 2013.

- For å være ærlig har John og jeg problemer, innrømmet Teigen til People i 2016.

Saken fortsetter under:

UTVIDER FAMILIEN: John Legend og Chrissy Teigen venter en sønn. Her er de sammen med datteren Luna, som kom til verden i april 2016. Foto: NTB Scanpix
UTVIDER FAMILIEN: John Legend og Chrissy Teigen venter en sønn. Her er de sammen med datteren Luna, som kom til verden i april 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

32-åringen fortalte at hun i lengre tid hadde gått til fertilitetsleger. I februar 2016 røpet Teigen at hun valgte kjønnet på jenta på forhånd i forbindelse med at hun fikk assistert befruktning.

- Det var jeg som tok valget. Ikke bare skal jeg bli mor til en jente, men jeg valgte jenta ut selv, fra hennes lille embryo. Da jeg valgte henne, sa jeg: «La oss sette den jenta inn i meg», fortalte hun til People.com den gang.

Ulovlig i Norge

Teigen har møtt kraftig kritikk for sine uttalelser i media. Ikke for sin åpenhet rundt vanskelighetene med å få barn, men for å velge barnets kjønn på forhånd.

Flere Twitter-brukere har blant annet beskyldt henne for å tukle for mye med skaperverket.

Også i denne omgang har paret valgt å gå for samme metode, som for øvrig er ulovlig i Norge. Da Chrissy fortalte at hun og John planla å få et barn til, var hun ikke i tvil om hvilket kjønn deres neste barn skulle ha.

- Herregud, en gutt er neste ut, det kan jeg forsikre deg om, fortalte hun til ET Online den gang.

Kjønnet bekreftet hun også på Instagram i januar:

mama and her baby boy

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

LES OGSÅ: Chrissy Teigen avslører problemer med alkohol

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer