«Farmen» 2018

Derfor tok hun til tårene da finalehåpet brast

Karianne Sissener Amundsen (27) klarte ikke mer etter fem minutter.

UTE: Etter å ha tviholdt på to melkespann i over fem minutter, måtte Karianne Sissener Amundsen innse at «Farmen»-eventyret var over for hennes del. Det ble en tårevåt affære. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Etter å ha tviholdt på to melkespann i over fem minutter, måtte Karianne Sissener Amundsen innse at «Farmen»-eventyret var over for hennes del. Det ble en tårevåt affære. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en «Farmen»-finale er det dessverre bare plass til to deltakere, og søndagens finalesending startet med tre deltakere igjen på gården. Det ble derfor tidlig klart at idyllen inne på gården kom til å sprekke tidlig i episoden, da en av de tre finalistene måtte pakke sekken sin og returnere til 2018.

Utfordreren Karianne Sissener Amundsen (27) måtte møte Tonje Frøystad Garvik (29), som har vært på gården siden første episode, i melkespann. Den velkjente «Farmen»-utfordringen dreier seg om å kunne holde to tunge melkespann med utstrakte armer lengst. Den første som ikke klarer å holde armene godt nok utspent etter dommernes krav, er konkurransens taper.

Det ble raskt tydelig at duellene mellom de to jentene kom til å bli jevn, men etter nøyaktig fem minutter og åtte sekunder måtte den yngste av dem gi opp. Det ble heldigvis ikke spesielt dramatisk, og hun bestemte seg for å ønske konkurrenten - som med seieren kvalifiserte seg til finaleplass - lykke til.

JEVNT: Begge deltakerne begynte å slite med spannene etter en stund, men det skulle til slutt bli Tonje Frøystad Garvik som klarte å holde dem lengst. Foto: Alex Iversen / TV 2
JEVNT: Begge deltakerne begynte å slite med spannene etter en stund, men det skulle til slutt bli Tonje Frøystad Garvik som klarte å holde dem lengst. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
TAPTE: Karianne Sissener Amundsen klarte å holde spannene i fem minutter og åtte sekunder før hun måtte innse nederlaget. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAPTE: Karianne Sissener Amundsen klarte å holde spannene i fem minutter og åtte sekunder før hun måtte innse nederlaget. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Tok til tårene

- Det var selvfølgelig trist å ryke så tett på finalen, for jeg skulle gjerne ha stått der sammen med Tonje. Jeg unte henne likevel finaleplassen på alle måter, da hun var en av de jeg fikk best kontakt med gjennom oppholdet. Var det én jeg ville tape mot, så var det Tonje, sier 27-åringen til Se og Hør nå.

- Jeg ga henne riktignok en skikkelig kamp, og holdt melkespannene så lenge jeg klarte. Det var ikke godt nok, og da ble det som det ble, begrunner hun.

UNNER HENNE SEIER: Amundsen legger ikke skjul på at det er leit å måtte forlate gården, men unner venninna seier i programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2
UNNER HENNE SEIER: Amundsen legger ikke skjul på at det er leit å måtte forlate gården, men unner venninna seier i programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

I finalen står altså Kjetil Nørstebø (28) og Tonje Frøystad Garvik. Den avgjøres etter nyhetene på TV 2 søndag kveld. Begge to har vært med siden programmet begynte i høst, mens Amundsen kom inn som en av fire utfordrere midt i sesongen. Mens de andre måtte takke for seg etter kort tid, klarte hun å komme inn i den eksisterende gjengen og havnet altså på en respektabel tredjeplass i årets sesong.

Selv om Amundsen unte venninnen muligheten til å vinne hele konkurransen, tok hun til tårene etter exiten.

TÅREVÅTT: Amundsen begynte å gråte etter exiten. Hun forteller at det skyldtes at presset endelig forsvant. Foto: Alex Iversen / TV 2
TÅREVÅTT: Amundsen begynte å gråte etter exiten. Hun forteller at det skyldtes at presset endelig forsvant. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg gråt fordi jeg var utrolig sliten. Det var som en boble som plutselig sprakk, og jeg var lettet over å endelig kunne slippe presset. Å havne på tredjeplass som utfordrer ser jeg på som en stor bragd, og jeg er utrolig stolt av meg selv, forteller hun.

Der og da ønsket hun selvsagt seg en plass i finalen, der vinneren også denne sesongen stikker av med en splitter ny bil og ei hytte. Nå tenker hun derimot annerledes på det. Den siste uken har det nemlig dukket opp en rekke påstander fra en av finalistene.

Det er blitt hevdet at vinneren har fått vite svarene på forhånd fra en person i Strix-produksjonen, noe finalisten som ikke stakk av med seieren reagerte sterkt på. Deltakeren, som av hensyn til programinnhold foreløpig nevnes uten navn, anser finalen som ugyldig - og har kjempet for omkamp helt siden innspillingsslutt i oktober.

- Når jeg ser hva som har skjedd i ettertid er jeg veldig glad for at jeg ikke er en del av det, ja, avslutter Amundsen.

Festdrama

Se og Hør var selv til stede under finaleopptaket, og er kjent med bakgrunnen for dramatikken som foregikk - og fortsatt foregår - bak «Farmen»-kulissene. TV 2 mener derimot at anklagene er grunnløse, og kommer ikke til å innfri deltakerens krav.

Som en konsekvens av bråket, har én av finalistene bestemt seg for å boikotte festen som avholdes i Oslo i kveld.

Boikotten skaper dermed spoiler-trøbbel for de to andre semifinalistene. Når bare én av dem glimrer med sitt fravær ville det nemlig ha blitt svært enkelt å regne seg frem til hvem som er i klammeri med TV 2, og dermed også vinnerresultatet.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

TV 2 tar derfor ingen sjanser, og lar vinneren (sammen med den tredje personen) ankomme festlokalet først etter at programmet er ferdig på tv.

Hva gjelder de resterende, utslåtte deltakerne, som ikke lenger står i fare for å røpe programinnhold, vil de fleste være på plass søndag kveld. Unntaket er deltakerne som trakk seg underveis i oppholdet, Kim Stefan Jenssen (40) og Live Solheimdal (22). Heller ikke Jørgen Ringstad (61) tar del i festlighetene, riktignok av praktiske grunner.

- Jeg befinner meg på Vestlandet, så jeg rekker det ikke, opplyser Ringstad, som røyk ut av «Farmen» på dramatisk vis i den fjerde innspillingsuka.

Andre deltakere Se og Hør har snakket med, deriblant Nikolai Aspen (23), Paal Nygaard (27), Irene Halle (35), Lene Sleperud (29) og Dineke Polderman (46), er alle enige om at finalekonflikten vil prege festen til en viss grad. Likevel er de overbevist om det kommer til å bli en hyggelig feiring.

LES OGSÅ: Stjernens skandale-forhold med 30 år eldre mann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer