John Arne Riise

Derfor tok han et oppgjør

John Arne Riise (41) åpner opp om oppgjøret han har tatt med media den siste tiden.

SIER FRA: John Arne Riise forklarer hvorfor han har fått nok av skriveriene om ham. Video: Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et av de store spørsmålene før Toppserien 2022 sparkes i gang, er hvordan Liverpool-legende John Arne Riise kommer til å gjøre det som trener for Avaldsnes.

41-åringen har tatt over en klubb som endte like over nedrykksplassen i fjor, og som mange har spådd vil gå en utfordrende sesong i møte.

Riise er ikke fremmed for det å kjempe i nedrykkssumpen. Foregående sesong rykket han ned med Flint Tønsberg fra tredje- til fjerdedivisjon.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Fra bredde- til toppfotball

Til Dagbladet forteller Riise at opplegget i toppfotballen med Avaldsnes oppleves som noen hakk mer profesjonelt enn breddefotballen i Flint.

- Teamet rundt meg som trener er større, og det jobbes mer mot resultater enn hos Flint, sier Riise til Dagbladet under Toppseriens Kick-Off på Ullevaal stadion.

- Så jeg merker profesjonaliteten i enn toppidrettsklubb i forhold til en breddeklubb, men det er bare normalt.

BIG SPENDER: John Arne Riise fikk kjørt seg i en episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

Han er klar på at han og klubben står med ryggen mot veggen, og at de fort kan måtte kjempe på nedre del av tabellen.

- Målet i år er å gjøre det bedre enn i fjor. Jeg vet jeg har en tøff sesong foran meg og at folk ikke øyner oss gode sjanser. Det er jeg forberedt på, sier Riise, som også utdyper at reaksjonene utelukkende har vært positive på at han har tatt steget inn i kvinnefotballen.

I SENTRUM: John Arne Riise. Foto: Fredrik Filtvedt/Dagbladet.
I SENTRUM: John Arne Riise. Foto: Fredrik Filtvedt/Dagbladet. Vis mer

- Jeg ble sikkert like overrasket som alle andre da jeg ble kontaktet, men etter det har alt vært positivt. Jeg forsøker å bruke min erfaring fra spillerkarrieren til å hjelpe jentene og klubben.

Han er tydelig på at som Champions League-vinner med Liverpool, og mestspillende på det norske herrelandslaget i fotball, så kan han være med å gi kvinnefotballen mer positiv omtale.

- Jeg føler automatisk på et ansvar for å løfte kvinnefotballen. Det blir mye skriverier rundt meg, det håper jeg kan løfte og gi et annet syn på damefotballen.

EKSER: Louise Angelica Riise og John Arne Riise dukket opp sammen på den røde løperen. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Sofie Losen. Vis mer

Oppgjøret med pressen

Og skriveriene rundt Riise har vært mange. Nylig gikk han ut i sosiale medier mot pressens oppførsel, og indikerte at han ikke ønsker stor kontakt med medier fremover.

Da Dagbladet spør om hvorfor han da stiller på et pressetreff, kontrer 41-åringen elegant.

- Nå handler det om fotball. Fotball og serien er jobben min, så det er null stress, sier Riise med et smil.

HELT OVER NATTA: Verden fikk øynene opp for islendingen Rúrik Gíslason da han ble byttet inn mot Argentina i VM 2018. Nå har karrieren skutt fart. Video: Rød Løper/RTL Vis mer

- Andre ting som ikke har noe med fotballen å gjøre, å drive og kommentere det gidder jeg ikke lenger. Jeg prøver å være meg selv og finne meg selv, samtidig som jeg gjør jobben min best mulig.

- Tåler du mye?

- Jeg hadde taklet det meste nå også, men noen ganger må man si ifra. Jeg føler det er som du sier nå; du mener at jeg tåler det meste uansett, og da er det bare å skrive hva man vil, men kanskje man ikke alltid takler det til tider.

Riise forteller selv at han føler at det tidvis kan gå for langt når mediene rapporterer, og skriver om ting som omhandler hans privatliv. Det ledet til den mye omtale utblåsningen på Instagram.

VENNSKAP: Mikkel Niva var gjest hos «Kåss til kvelds» og der avslørte han et hittil ukjent vennskap med Caroline Berg Eriksen. Video: TV2 Vis mer

- Jeg sier ikke ifra fordi jeg utenfor og mentalt ustabil, men fordi nok er nok av og til. Noen ganger trenger jeg en pause, da er det greit å skrive på sosiale medier, slik at media forstår at det ikke er noe vits i å mase.

- Hvordan har John Arne Riise det nå?

- John Arne Riise har det fantastisk jobbmessig, og noe av det beste jeg vet er å komme på trening hver dag. Jentene mine er lojale og nydelige å jobbe med, så jeg elsker det. Men privat kunne det vært bedre, sier Riise med et smil.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: - Vi storkoser oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer