Erik Mortvedt og Kristoffer Chaka Tømmerbakke:

Derfor tok de en pause

Det har de siste årene vært lite å høre fra den populære popduoen «Erik og Kriss». Nå røper de hvorfor.

TILBAKE: Selv om duoen ikke har vært i rampelyset den siste tiden, har de nå kommet tilbake og sluppet to deler sin nye EP-triologi «Fasade». Foto: Geir Egil Skog
TILBAKE: Selv om duoen ikke har vært i rampelyset den siste tiden, har de nå kommet tilbake og sluppet to deler sin nye EP-triologi «Fasade». Foto: Geir Egil Skog Vis mer

Duoen «Erik og Kriss» som består av Kristoffer Chaka Tømmerbakke (36) og Erik Mortvedt (37) slo gjennom med låten «Bærumsgrammatikk» i 2004, og senere med låten «Putt diamanter opp» i 2006. De er imidlertid kanskje mest kjent for låten «Dra tilbake».

Gjennom årene har de gitt ut til sammen seks album, men det har derimot vært stille fra duoen siden da ga ut albumet «Halvfullt» i 2014. Nå avslører rapperne årsaken.

- Jeg trengte en offentlig pause

Kristoffer Tømmerbakke er et av de to medlemmene i den kjente popduoen, og han legger ikke skjul på at det har vært tøffe perioder å være et kjent fjes.

- Jeg trengte en offentlig pause. Man ble litt lei av seg selv. Det kunne bli mye «meg, meg, meg», forteller 36-åringen til Se og Hør.

Han forteller også at det til slutt gikk utover privatlivet, og ønsket ikke å gå glipp av de viktige tingene lenger.

- Det var deilig å ta et steg tilbake for opplevelsen av nye ting. Man blir inspirert av å være med venner og familie, og ikke bare være backstage, på turnébussen og flyplassen. Til slutt handler låtene kun om det, påpeker han.

FORLOVET: Kristoffer Chaka Tømmerbakke (36) og Rakel Susanne Olsen (34) forlovet seg i 2015, og fikk nylig en datter sammen. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Kristoffer Chaka Tømmerbakke (36) og Rakel Susanne Olsen (34) forlovet seg i 2015, og fikk nylig en datter sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Både Erik og Kristoffer forteller til Se og Hør at hovedgrunnen til at de tok en pause var å få kreativiteten tilbake.

- Vi startet «Erik og Kriss» i 2007 og det begynner å bli noen år siden, man har et annet verdenssyn og annen innstilling nå. Vi jobber ikke på samme måte som vi gjorde den gang, forteller Erik og fortsetter:

- Det som bidrar minst til en kreativ prosess er om man holder på så lenge at man bare må lage noe. Vi vil heller gjøre det ordentlig istedenfor å stresse.

Tatt vinutdannelse

I mellomtiden har Kristoffer tatt en vinutdannelse - innenfor den globale organisasjonen Wine & Spirit Education Trust. Ifølge deres egen nettside arrangerer de kurs og eksamener innenfor vin og brennevin.

- Jeg har fått ny kunnskap om vin og god mat. Du møter samtidig mennesker du aldri ellers ville møtt, forteller 36-åringen til Se og Hør.

Rapperen har ikke bare tatt en utdannelse, men også produsert låter for ingen ringere enn duoen «Marcus og Martinus». Han har blant annet produsert låtene «Dance with you» og «Alt jeg ønsker meg», samt vært med på å skrive «Hei».

- Jeg føler det har skjedd veldig mye, og det har vært gøy å smake på andre ting, legger Kristoffer til.

Startet hockeylag

Kristoffer er ikke den eneste som har utnyttet fritiden sin - også hans kollega Erik Mortvedt har brukt tiden godt. 37-åringen har nemlig startet sitt eget hockeylag i Oslo som heter «Jar2».

- Det begynte som et kompislag med gamle venner, så var det noen som sluttet og noen nye som startet. Deretter ballet det bare mer og mer på seg, forteller Erik til Se og Hør.

FORANDRET: Rapperne forteller at de har endret seg fra tiden da de slo gjennom. Her sammen med Atle Pettersen (30) på VG-lista for noen år tilbake. Foto: NTB Scanpix
FORANDRET: Rapperne forteller at de har endret seg fra tiden da de slo gjennom. Her sammen med Atle Pettersen (30) på VG-lista for noen år tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er derimot ikke bare nære venner og bekjente som har blitt med på laget, også tidligere ishockeyspiller Glenn Christer Jensen (32) og tidligere landslagsspiller i ishockey Knut Henrik Spets (37) har meldt seg på laget.

Også Erik ville ta en pause for å kunne tilbringe tid sammen med familien. Han og kona Henriette Fraas Mortvedt (37) fikk datteren Emmy (5) i 2015, og senere sønnen Ted (3) i 2016.

I mellomtiden har han hatt noen prosjekter på lur. Han sitter nemlig i Zuccarellostiftelsen, hvor de samler inn penger til unge lag og idrettsutøvere for å sikre at de har råd til å drive med nettopp idrett.

- Det kan være alt ifra spillere, trenere og familier som søker. Så bestemmer vi i styret hvem som skal få og hvor store pengesummer som skal deles ut.

- Det er supergøy, legger 37-åringen til.

Slipper album

Popgruppen gjorde nylig comeback da de slapp «Fasade Del 1», som en del av EP-trilogien «Fasade». Albumet består av låter sammen med forskjellige gjesteartister.

«FASADE»: Rapduoen gjør comeback med det nye albumet «Fasade», hvor de allerede har gitt ut to deler. Foto: Sebastian Ludvigsen
«FASADE»: Rapduoen gjør comeback med det nye albumet «Fasade», hvor de allerede har gitt ut to deler. Foto: Sebastian Ludvigsen Vis mer

- Etter hvert ble det til at vi bestemte oss for å ha låter sammen med venner og mennesker som inspirerte oss. Prosjektet endte med at vi hadde en gjesteartist til hver låt, avslører Kristoffer.

«Fasade»-prosjektet består av tre deler, hvor første del «Fasade Del 1» ble spilt inn sammen med blant andre Pål Tøien (35) - også kjent som OnklP.

- Det vi liker veldig godt er at de bringer en «flavour» til låtene. De bringer sine farger og følelser inn i noe som ville sett annerledes ut om de ikke var der. Vi ble inspirert, sier Erik.

Fredag slapp popgruppen ut andre del av trilogien, hvor blant andre tidligere «Ex on the Beach»-deltaker Adrian Sellevoll (22) er med, som startet sin artistkarriere i etterkant av realityprogrammet.

Delte gladnyhet

Kristoffer Chaka Tømmerbakke kunne også dele en gladnyhet på sosiale medier denne uken, da han avslørte på Instagram at han hadde blitt pappa for første gang.

- 14. april kom vår lille Josephine til verden. Etter det som føltes ut som utallige timer med venting på parkeringsplassen utenfor Riksen (grunnet Corona), fikk jeg endelig komme inn og møte mor og hun lille, skrev Kristoffer og fortsatte:

BABYLYKKE: Kristoffer Tømmerbakke og forloveden Rakel Susanne Olsen (34) legger ikke skjul på at de er nyforelsket i datteren Josephine. Foto: Privat
BABYLYKKE: Kristoffer Tømmerbakke og forloveden Rakel Susanne Olsen (34) legger ikke skjul på at de er nyforelsket i datteren Josephine. Foto: Privat Vis mer

- Så etter flere uutholdelige dager uten å få besøke, fikk jeg endelig lov til å hente dere hjem.

Graviditeten har paret imidlertid holdt skjult fra offentligheten.

- Vi har holdt det helt for oss selv, men fortalte det til nære venner og familie. Vi ville ha den tiden sammen, forteller Kristoffer til Se og Hør og legger til:

- Det var noe som var spesielt mellom oss, som vi ikke følte alle trengte å være en del av med en gang.

LES OGSÅ: Selger huset etter bruddet