Jennifer Lawrence:

Derfor tar hun en pause fra skuespillerkarrieren

- Jeg vil, liksom, melke geiter, sier 27-åringen.

VIL FLYTTE PÅ GÅRD: Den verdensberømte filmstjernen Jennifer Lawrence er på toppen av sin karriere, men nå ønsker hun å trekke seg tilbake. Foto: NTB scanpix
VIL FLYTTE PÅ GÅRD: Den verdensberømte filmstjernen Jennifer Lawrence er på toppen av sin karriere, men nå ønsker hun å trekke seg tilbake. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Jennifer Lawrence (27) har de siste årene blitt en av Hollywoods mest ettertraktede filmstjerner, spesielt etter suksessen med filmserien «The Hunger Games».

Siden hun hadde sitt store gjennombrudd med filmen «Winter's Bone» i 2010, har stjernen jobbet hardt for å komme dit hun er i dag.

Kun tre år etter gjennombruddet vant hun sin første Oscar-statuett for hovedrollen i «Silver Linings Playbook». Dette gjorde henne til den nest yngste skuespilleren gjennom tidene som har vunnet en Oscar i kategorien «beste kvinnelige hovedrolle».

STORT ØYEBLIKK: I 2013 vant Jennifer Lawrence sin første, og hittil eneste, Oscar-statuett for «Silver Linings Playbook». Det ble en rørende affære da hun hentet hjem den gjeve prisen. Foto: NTB scanpix
STORT ØYEBLIKK: I 2013 vant Jennifer Lawrence sin første, og hittil eneste, Oscar-statuett for «Silver Linings Playbook». Det ble en rørende affære da hun hentet hjem den gjeve prisen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nå ønsker Lawrence imidlertid å ta seg en pause. Det forklarer hun i et lengre intervju med bladet Elle.

- Jeg ønsker å flytte til en gård. Jeg vil, liksom, melke geiter, sier hun.

Ønsket en normal hverdag

I dag er Lawrence altså en av Hollywoods mest kjente stjerner, og ligger på tredjeplass over verdens best betalte kvinnelige skuespillere. Ifølge Forbes tjente hun nærmere 200 millioner kroner i fjor.

- Jeg var en skuespiller før «Winter's Bone», men det er forskjellige veier skuespillere kan ta. Jeg så for meg selv leve et ganske så normalt liv, sier hun.

At kjendisstatusen en dag vil ta slutt, er hun selv overbevist om.

- Jeg legger ikke så mye i det. Fordi, hva er det? Det er for stort å tenke på før jeg legger meg om natten. Alt endrer seg, sier hun til Elle.

Saken fortsetter nedenfor.

Jennifer Lawrence snubler på den røde løperen på vei for å skrive autografer til fansen på X-men-premieren. Vis mer

Taklet ikke berømmelsen

Tidligere har Jennifer uttalt at hun synes det var vanskelig å takle den plutselige berømmelsen etter hun spilte rollen som Katniss Everdeen i «The Hunger Games».

Den gang var Lawrence bare 22 år gammel, og hun ante ikke hva som ventet henne.

- Den dagen «The Hunger Games» kom ut var en bisarr dag for meg. Et døgn tidligere hadde jeg ikke vært berømt, så jeg stod opp og startet dagen min som jeg pleide, og dro til butikken.

- Plutselig var det 25 paparazzi-fotografer som fulgte etter meg i tillegg til tre biler. Jeg ble livredd og dro hjem og låste meg inn i huset mitt. Jeg klarte ikke å prosessere noe som helst. Så ringte det på døren og vennene mine kom med vin og vodka. Akkurat det jeg trengte. Vi så på TV og hadde en helt normal dag, så det var fint, sa hun til The Daily Telegraph, ifølge Contactmusic.com.

Saken fortsetter nedenfor.

SUKSESS: Jennifer Lawrence er kanskje best kjent for rollen som Katniss Everdeen i «The Hunger Games». Her avbildet sammen med motspiller Liam Hemsworth (27). Foto: Lionsgate / Filmweb
SUKSESS: Jennifer Lawrence er kanskje best kjent for rollen som Katniss Everdeen i «The Hunger Games». Her avbildet sammen med motspiller Liam Hemsworth (27). Foto: Lionsgate / Filmweb Vis mer

Opplevde sitt livs marerit

I september for tre år siden opplevde hun og flere av Hollywoods største skuespillere sitt livs mareritt da de ble utsatt for det som ble kalt «The Fappening».

Det var Apples skysystem iCloud som ble hacket, og nakenbilder av Lawrence og flere andre stjerner ble delt på nett. I fjor ble en av hackerne bak dømt til 18 måneders fengsel for hackingen og publiseringen.

For kort tid siden åpnet «Hunger Games»-stjernen opp om konsekvensene bildelekkasjen fikk for henne.

- Jeg følte at jeg ble gruppevoldtatt av hele planeten, det var liksom ikke en eneste person i verden som ikke kunne finne de bildene. Man kunne liksom være på en grillfest og noen viste bildene fram på telefonen sin, fortalte hun til Hollywood Reporter.

Ferskt brudd

Også Jennifers kjærlighetsliv har vært godt dokumentert i utenlandske medier. Forrige uke ble det imidlertid kjent at Lawrence og filmregissøren Darren Aronofsky (48) skal ha gjort det slutt etter et år som kjærester.

Det meldte nettsteder som blant annet People og Vanity Fair.

Det er bare litt over et år siden det ble kjent at Jennifer hadde falt for den 21 år eldre filmskaperen, som står bak filmer som blant andre «Black Swan», «Requiem for a Dream» og «Noah».

Saken fortsetter under bildet.

BRUDD: I september viste Jennifer Lawrence og Darren Aronofsky seg sammen på rød løper for første gang. To måneder senere skal de ha gått hver til sitt. Foto: NTB scanpix
BRUDD: I september viste Jennifer Lawrence og Darren Aronofsky seg sammen på rød løper for første gang. To måneder senere skal de ha gått hver til sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Verken filmstjernen eller Darren har hittil kommentert det angivelige bruddet, men Vanity Fair hevder å ha fått bekreftet nyheten.

Eks-paret ble stadig avbildet sammen i offentligheten, på restaurantbesøk eller på kino, men de holdt begge tett om forholdet til pressen.

For to måneder siden dukket duoen opp sammen på rød løper for første gang, da de strålte sammen på New York-premieren av deres nyeste film «Mother!».

\Før hun ble sammen med filmskaperen, har 27-åringen vært i flere profilerte forhold. I tre år var hun i et av-og-på forhold med skuespiller Nicholas Hoult, kjent fra de populære «X-Men»-filmene.

Saken fortsetter nedenfor

PROVOSERER: Under innspilling på Hawaii skal Jennifer Lawrence ha brukt hellige steiner til å klø seg på rumpa. Dette fortalte hun under forrige ukes sending av Graham Norton Show. Video: BBC Vis mer

Hun har også vært koblet til Gwyneth Paltrows eksmann, Coldplay-vokalisten Chris Martin (40), men i fjor sommer tok forholdet slutt for andre gang.

I fjor avslørte Hollywood-stjernen hvorfor hun på daværende tidspunkt valgte å være singel.

– Jeg blir aldri bedt på date. Jeg er ensom hver eneste lørdagskveld. Gutter er så slemme mot meg. Jeg vet hvor det kommer fra; de prøver å etablere dominanse, men det sårer følelsene mine. Jeg er bare ei jente som vil at du skal være snill mot meg, fortalte hun til bladet Vogue.

LES OGSÅ: Prins Harry er forlovet