Erik Alfred Tesaker:

Derfor tar han pause fra tv-skjermen

Erik Alfred Tesaker har store prosjekter på gang.

TREKKER SEG TILBAKE: «Farmen kjendis»-aktuelle Erik Alfred Tesaker har ikke tenkt til å bli på skjermen den kommende tida. Nå avslører han hvorfor. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
TREKKER SEG TILBAKE: «Farmen kjendis»-aktuelle Erik Alfred Tesaker har ikke tenkt til å bli på skjermen den kommende tida. Nå avslører han hvorfor. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

De siste årene har man fått se mye til sørlendingen Erik Alfred Tesaker (40) på tv-skjermen. Sammen med familien, kona Ellen Marie og barna Selma, Alfred og Tønnes, har han nemlig hatt sin egen tv-serie på NRK, «Oppfinneren», og de siste ukene har han vært svært aktuell som deltaker i «Farmen kjendis».

Se og Hør kan riktignok ikke avsløre hvordan det går for Tesaker i sistnevnte konkurranse, men når eventyret på Gjedtjernet gård er over, tar familien på fem en pause fra skjermen.

Det kunne 40-åringen selv avsløre da Se og Hør nylig besøkte dem hjemme på småbruket Øystøl i Gyland, eller «Gøystøl», som Tesaker kaller det.

For i tillegg til at Tesaker og kona ønsker å skjerme barna fra skjermen, har førstnevnte også store prosjekter på gang.

PROSJEKTER: Oppfinneren drømmer om en egen fornøyelsespark, men har en rekke prosjekter på gang. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
PROSJEKTER: Oppfinneren drømmer om en egen fornøyelsespark, men har en rekke prosjekter på gang. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg holder på med en fornøyelsespark som er et oppfinnerland, forteller han, og fortsetter:

- Der er alt laget av vann, damp, vind og gjenbruk og er noe som man kan besøke.

Den sprudlende sørlendingen forteller at planen er å bygge berg- og dalbaner som kjører gjennom hus, og at alt i parken skal være håndlaget. Akkurat nå er planene på tegnebrettet, og han jobber med en ellevill idé og legger alt av ressurser i det.

FABRIKKEN: Her på håndtverksfabrikken lager 40-åringen både det ene og det andre. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
FABRIKKEN: Her på håndtverksfabrikken lager 40-åringen både det ene og det andre. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
MANGE TALENTER: Erik Alfred på tegnerommet hjemme på Gyland. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
MANGE TALENTER: Erik Alfred på tegnerommet hjemme på Gyland. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Dukket opp på tunet

Og det er ikke helt uten grunn at en sånn fornøyelsespark nå planlegges. Hjemme på Gyland åpner nemlig «Farmen kjendis»-deltakeren opp fabrikken sin for alle, og på bare én helg kommer det som regel rundt 1000 besøkende.

- Det er helt sinnssykt. Det er derfor vi har potensialet til å lage park, for det er så vanvittig mange som kommer, sier han, og fortsetter:

- Jeg tror det treffer en slags nerve, alle har jo vokst opp med «Flåklypa», og alle har en onkel eller en bestefar eller et aller annet som drev med sånt. Og så kommer de hit og vil se det.

Og at trykket har vært stort rundt familien, er ingen hemmelighet. Tidligere har nemlig skuelystne fans gått så langt at de har dukket opp på tunet der Tesaker-familien bor.

FULL TENNING: Etter at Triana var innblandet i en hesteulykke inne på «Farmen Kjendis», oppstod det munnhoggeri mellom to av deltakerne inne på gården. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Det har vært folkevandring her innimellom, derfor har vi satt opp skilt nedenfor tomta at det veldig hyggelig, men at vi ikke kan få folk opp på tunet. Det er derfor vi åpnet fabrikken nedenfor, så de kunne komme dit og se. Men 1000 på en helg er for mye selv der, innrømmer han.

Barnestjerner

Både huset og tomta de bor på bærer preg av at tv-profilen liker å gjøre det meste selv. På NRK har man de siste åra fått følge hele familien og deres vei til drømmehuset i «Oppfinneren», men nå er det som nevnt stopp.

- Jeg ville egentlig lage «Oppfinneren» alene, men NRK ønsket å ha med familie, så vi inngikk et kompromiss. Det er også derfor vi har tatt en pause fra serien nå, vi synes det er nok om familien vår på tv. Barna har blitt store, hun eldste går på ungdomsskolen og vi synes de skal skjermes, sier han, og fortsetter:

- De skal få slippe å bli barnestjerner, men heller få utvikle hvem de er selv.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

LES OGSÅ: Slik går det med parene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer