Derfor tapte han med vilje

- Jeg er vant til at væremåten min kan være litt for mye for enkelte.

GALT VEIVALG: Mario hadde ansvaret for kartet over Romsdalseggen, men valgte på ett tidspunkt feil vei, noe som kostet tid. Foto: Matti Bernitz / TVNorge
GALT VEIVALG: Mario hadde ansvaret for kartet over Romsdalseggen, men valgte på ett tidspunkt feil vei, noe som kostet tid. Foto: Matti Bernitz / TVNorge Vis mer
SEHER.NO: I mandagens episode av «71 grader nord» måtte Mario Euskady Castexs (32) ut i duell mot Astrid Daae (51), ettersom de to fikk lavest poengsum i utvelgelsen. Mario kom helt i bunn, og valgte å tape duellen mot Astrid med vilje.


- Jeg tapte med vilje fordi de andre ikke ville ha meg der. Da ville ikke jeg være der. Det er ikke noe morsomt å være på tur med en gjeng som ikke vil ha deg med videre. Det var dritkjipt at jeg måtte reise hjem så tidlig. Jeg hadde håpet at det skulle gå litt lenger før det skjedde, sier han til Seher.no.

På turen over Romsdalseggen hadde Mario ansvaret for kartet, men valgte feil rute, slik at deltagerne måtte gå tilbake igjen. Det tapte de tid på. Likevel tror ikke 32-åringen at han ikke ville kommet dårlig ut i utvelgelsen, hadde feilen med kartet vært unngått.

- Jeg tror det var trynefaktor, og at feilen med kartet var det lille ekstra som ble avgjørende. Jeg er vant til at væremåten min kan være litt for mye for enkelte. For å si det sånn, så er jeg en håndfull, og hadde vel irritert på meg de andre deltagerne.

Da Euskady Castexs fant ut at de hadde gått feil, reagerte han med å sette et høyt tempo på veien tilbake. Det klarte ikke de andre deltagerne å henge med på.

- Hvis man gjør en tabbe, så tenker jeg at jeg skal gjøre det bedre neste gang. Det hjelper ikke å grave seg ned i et hull. Men det er klart at jeg ikke var fornøyd med min egen innsats, sier han.

Men deltageren fra Bergen mener ikke han skal ta all skylden for at «71 grader nord»-gjengen ikke klarte tidsfristen på ti timer.

- At vi ikke klarte oppgaven, var ikke utelukkende min skyld. Det er tross alt snakk om en syvtimerstur som vi brukte over ti timer på. Vi hadde Birgitte som fikk en kollaps, Stian som ikke kunne stå på ski, og Lina som hadde høydeskrekk. Men det var ingen som fikk noe tyn for det, sier han til Seher.no.

Det til tross, Mario påpeker at det ikke er noe ondt blod mellom ham og de andre deltagerne i «71 grader nord».

«71 grader nord» ser du mandager kl. 20.30 på TVNorge. Se stor TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Fikk raserianfall og røk ut av 71 Grader Nord