Solveig Kloppen:

Derfor takket hun nei til «Senkveld»

I Stian Blipps nye podkast avslører Solveig Kloppen at hun fikk tilbud om å lede «Senkveld» etter Thomas Numme og Harald Rønneberg.

SA NEI: Programleder Solveig Kloppen snakker i en ny podkast om at en jobb i «Senkveld» ikke hadde passet henne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SA NEI: Programleder Solveig Kloppen snakker i en ny podkast om at en jobb i «Senkveld» ikke hadde passet henne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter Stian Blipp (31) i fjor sluttet i jobben som «Senkveld»-programleder sammen med Helene Olafsen (31), har han vært usikker på hvor karriereveien skal gå videre.

Det snakker han om i den nye podkasten «Rådvill».

Solveig Kloppen (50) er gjest i første episode, og avslører at hun takket nei til TV 2 da hun ble spurt om å være programleder for «Senkveld» sammen med Stian Blipp i 2018.

Kloppen sier hun ikke følte stillingen var riktig for henne.

VONDT: Stian Blipp gjorde alt for å bli værende i «Ikke lov å le på hytta». Video: Rød Løper Vis mer

- Aldri drømt om å lede et talkshow

Tidligere har Kloppen vært programleder for en rekke programmer, blant annet «Idol», «Mandagsklubben», «Norske Talenter» og nylig «En kveld hos Kloppen».

I 2020 gikk hun over fra TV 2 til TV Norge, der hun nå leder quiz-programmet «Alle mot alle» sammen med Jon Almaas (54).

Programlederen er også aktuell med en ny podkast, der hun og Gunhild Dahlberg (46) hver episode leser opp en erotisk novelle.

KARAKTERBRIST: Den ellers så blide og greie programlederen Solveig Kloppen viste en helt annen side av seg selv i «Kongen befaler». Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

I podkast-episoden med Stian Blipp forteller Solveig Kloppen om hvorfor hun valgte å takke nei til en stilling som programleder i en av landets mest populære programkonsepter.

- I motsetning til deg (Blipp, journ.anm.) har jeg aldri drømt om å lede et talkshow på fredag kveld, sier Kloppen.

Programlederen sier hun helst foretrekker å ha mulighet til å sette sitt eget preg på programkonsepter, og ikke ha for høye forventninger til hvordan hun skal opptre.

MIDDAGSHYGGE: Odd-Magnus Williamson, Ragnhild Mowinckel og Ingar Helge Gimle var gjester hos Solveig Kloppen i «En kveld hos Kloppen». Vis mer

- Det har liksom ikke vært noe som har føltes viktig eller riktig for meg. Og det å hoppe inn i et allerede eksisterende format gjorde at jeg tidsnok kjente på det å skulle hoppe inn i en trang kjole, sier Kloppen.

- Jeg ville ikke lage dette

I podkasten uttrykker også den tidligere «Senkveld»-programlederen Stian Blipp vegring for å jobbe med talkshowet.

- Det er faktisk ikke det å være på TV som er drivkraften min, sier han til Solveig Kloppen.

Blipp forteller han vektlegger å være en del av skapelsesprosessen i produkter han er med på å lage.

- Hvis det bare blir sånn, det er kult å være på TV og det er godt betalt, så holder ikke det som meg, sier han i podkasten.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» delte de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

Videre snakker han om at han står uten konkrete planer for framtida.

- Jeg aner ikke hva jeg skal nå. Har ikke peiling, sier Blipp.

- Mange aktuelle kandidater

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier kanalen vurderte mange «Senkveld»-erstatninger etter Thomas Numme (51) og Harald Rønneberg (48) valgte å gi seg som programledere.

- Da Thomas og Harald ga seg hadde vi sonderingssamtaler med mange aktuelle kandidater, sier Dahl til Dagbladet.

- Vi endte med Helene Olafsen og Stian Blipp, som viste seg å passe utmerket, sier Dahl.

HJEM TIL JUL: Stian Blipp var å se i den andre sesongen av Netflix-serien «Hjem til jul». Dette sa han om kyssescenene. Video: Rød Løper Vis mer

Stian Blipp nevner i podkasten at han ville laget programmet på en helt annen måte, hvis det hadde vært opp til ham.

Jan-Petter Dahl sier TV 2 ikke har behov for å kommentere Blipps tanker om hvordan han opplevde tiden i «Senkveld».

- Blipp eier sin historie om hvordan det var å jobbe i «Senkveld». Utover det har vi ikke noe behov for å kommentere saken, sier Dahl.

LES OGSÅ: Åpner seg om fremtiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer