Derfor takket han nei til «Hobbiten»

Viggo Mortensen kunne ikke tro hva han hørte da han fikk tilbudet...

TRO MOT BOKA: Da Viggo Mortensen ble spurt om han ville spille Aragorn i «Hobbiten», var han ikke i tvil om hva han skulle svare.  Foto: All Over Press
TRO MOT BOKA: Da Viggo Mortensen ble spurt om han ville spille Aragorn i «Hobbiten», var han ikke i tvil om hva han skulle svare. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespiller Viggo Mortensen (54) ble verdensstjerne etter at han spilte staute Aragorn i «Ringenes Herre»-filmene på starten av 2000-tallet.

Og skuespillerens rollefigur var tydeligvis så populær at «The Road»-stjernen fikk tilbud om en rolle i «Hobbiten»-trilogien også, selv om en slik avgjørelse nok ville forarget mange Tolkien-fans.

- Før de begynte å filme, i 2008, spurte en av produsentene om jeg ville være interessert i å delta, forteller Mortensen til The Guardian.
 
Men til forskjell fra Elijah Wood (32), som takket ja til en noe forvirrende gjesteopptreden på starten av «Hobbiten: En uventet reise», nølte ikke 54-åringen med å avvise tilbudet kontant.

- Jeg svarte bare «du vet at Aragorn ikke er med i «Hobbiten», gjør du ikke? Og at det er et gap på 60 år mellom handlingen i bøkene?», minnes Mortensen, som altså valgte å være tro mot J.R.R. Tolkiens bok - fremfor sin egen lommebok.

Den jordnære Hollywood-stjernen innrømmer at han ikke har sett den første «Hobbiten»-filmen, som hadde norgespremiere før jul, ennå. Men han understreker at han er interessert i å se regissør Peter Jacksons Tolkien-verden igjen.

- Også er jeg interessert i å se hvordan han har klart å lage tre filmer ut av en relativt tynn bok... Jackson er smart, jeg er sikker på at han har gjort noe veldig interessant med den, bedyrer Mortensen.

LES OGSÅ: Vil lage kjendisversjon av «Luksusfellen»


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer