Derfor takket han nei til «Hobbiten»

Viggo Mortensen kunne ikke tro hva han hørte da han fikk tilbudet...

TRO MOT BOKA: Da Viggo Mortensen ble spurt om han ville spille Aragorn i «Hobbiten», var han ikke i tvil om hva han skulle svare.  Foto: All Over Press
TRO MOT BOKA: Da Viggo Mortensen ble spurt om han ville spille Aragorn i «Hobbiten», var han ikke i tvil om hva han skulle svare. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespiller Viggo Mortensen (54) ble verdensstjerne etter at han spilte staute Aragorn i «Ringenes Herre»-filmene på starten av 2000-tallet. Og skuespillerens rollefigur var tydeligvis så populær at «The Road»-stjernen fikk tilbud om en rolle i «Hobbiten»-trilogien også, selv om en slik avgjørelse nok ville forarget mange Tolkien-fans. - Før de begynte å filme, i 2008, spurte en av produsentene om jeg ville være interessert i å delta, forteller Mortensen til The Guardian.   Men til forskjell fra Elijah Wood (32), som takket ja til en noe forvirrende gjesteopptreden på starten av «Hobbiten: En uventet reise», nølte ikke 54-åringen med å avvise tilbudet kontant. - Jeg svarte bare «du vet at Aragorn ikke er med i «Hobbiten», gjør du ikke? Og at det er et gap på 60 år mellom handlingen i bøkene?», minnes Mortensen, som altså valgte å være tro mot J.R.R. Tolkiens bok - fremfor sin egen lommebok. Den jordnære Hollywood-stjernen innrømmer at han ikke har sett den første «Hobbiten»-filmen, som hadde norgespremiere før jul, ennå. Men han understreker at han er interessert i å se regissør Peter Jacksons Tolkien-verden igjen. - Også er jeg interessert i å se hvordan han har klart å lage tre filmer ut av en relativt tynn bok... Jackson er smart, jeg er sikker på at han har gjort noe veldig interessant med den, bedyrer Mortensen. LES OGSÅ: Vil lage kjendisversjon av «Luksusfellen»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer