Hertuginne Kate og hertuginne Meghan:

Derfor sto de ikke på samme balkong

Flere bet seg merke i at de to hertuginnene ikke sto sammen under minnemarkeringen.

ADSKILT: Hertuginne Meghan og hertuginne Kate var plassert på hver sin balkong i helgen. Foto: NTB Scanpix
ADSKILT: Hertuginne Meghan og hertuginne Kate var plassert på hver sin balkong i helgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste halvåret har ikke bare vært enkelt for prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38). Flere har hevdet at det har oppstått en rift i brorskapet mellom Harry og prins William (37), til tross for at Harry selv hevder brødrene bare rett og slett er på forskjellige steder i livet.

Meghan har på sin side åpne opp i dokumentaren «Harry & Meghan: An African Journey», der hun innrømmer at den siste tiden har vært tøff - noe som ifølge flere har fått hertuginne Kate (37) til å ville gjøre alt for å hjelpe Harrys kone.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Hertugparene har imidlertid ikke vært å se sammen offentlig siden juni, ifølge Elle, men i helgen samlet de seg på «Rememberance Day» - en dag hvor de minnes de falne under krigene Storbritannia har deltatt i.

Ulike balkonger

Til tross for at hele kongefamilien var samlet, er det flere som har bitt seg merke i at Kate og Meghan ikke sto sammen under markeringen.

Faktisk sto de to kvinnene på hver sin balkong, og mens Kate var å se sammen med dronning Elizabeth (93) og hertuginne Camilla (72), sto Meghan på balkongen ved siden av sammen med grevinne Sophie (54) og prinsesse Annes ektemann, Timothy Laurence (64).

Hertuginnenes plassering har riktignok en forklaring, ifølge Harper's Bazaar.

TO BALKONGER: Hertuginne Kate og hertuginne Meghan ble plassert på forskjellige balkonger under «Rememberance Day». Foto: NTB Scanpix
TO BALKONGER: Hertuginne Kate og hertuginne Meghan ble plassert på forskjellige balkonger under «Rememberance Day». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Plasseringen av de kongelige blir nemlig bestemt av deres rekkefølge i hierarkiet. Siden Kate er gift med prins William, som er tronarving, har hun en høyere plass i hierarkiet enn Meghan. Camilla er på sin side gift med prins Charles (70), som er den som er den første i arverekken.

MED DRONNINGEN: Hertuginne Kate er høyere opp i hierarkiet enn Meghan. Hun står derfor med dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix
MED DRONNINGEN: Hertuginne Kate er høyere opp i hierarkiet enn Meghan. Hun står derfor med dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix Vis mer
MINNEMARKERING: De kongelige mintes de falne under krigene Storbritannia har deltatt i. Foto: NTB Scanpix
MINNEMARKERING: De kongelige mintes de falne under krigene Storbritannia har deltatt i. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Smykkenekt

Selv om plasseringen ikke skyldes en konflikt mellom hertuginnene, er det ikke første gang hierarkiet i kongefamilien har kommet mellom de to.

Tidligere i år skal nemlig hertuginne Meghan ha blitt nektet å bruke kongelige smykker som er blitt kjente fordi prinsesse Diana har brukt dem, noe som skal ha gjort prins Harry frustrert.

Det var ifølge The Sun dronningen selv som ga Meghan smykkenekt, til tross for at hertuginne Kate har fri tilgang på dronningens smykkesamling.

- Dronningen liker derimot Meghan personlig, men dette handler om hierarkiet, hevdet en kilde til avisen.

- Selv om Meghan er en av de mest populære kvinnene i verden, er hun lavere i rang enn Kate, la kilden til.

Dronning Elizabeth skal selv ha gjort prins William oppmerksom på avgjørelsen sin, noe som angivelig sørget for en større splid mellom de to brødrene, som tidligere har stått hverandre svært nær.

Det skal imidlertid nevnes at Meghan opptil flere ganger er blitt fotografert iført Dianas private smykker etter at hun og Harry ble et par, ifølge Town and Country.

Brøt tausheten

Det siste året har med andre ord ikke vært rosenrødt for prins William og prins Harry. Som nevnt har det florert av rykter om at forholdet mellom brødrene har kjølnet, og flere har hevdet at det hele er hertuginne Meghans skyld.

I den ovennevnte dokumentaren, som ble laget under Harry og Meghans nylige tur til Afrika, tok derimot prinsen bladet fra munnen.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

- Vi er absolutt på ulike stadier for øyeblikket. Jeg vil alltid være der for ham, og så vidt jeg vet vil han alltid være der for meg. Vi ser ikke hverandre like ofte som vi pleide lenger, fordi vi er så travle. Men jeg er veldig glad i ham, sa Harry.

Samtidig tok han et oppgjør med rykteflommen fra det siste året:

- Majoriteten av ting er skapt ut av ingenting. Som brødre har vi gode dager og dårlige dager.

LES OGSÅ: - Alle i familien blir påvirket

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer