Sissel Kyrkjebø:

Derfor stiller hun sjelden opp i media

Sissel Kyrkjebø forteller hvorfor hun er opptatt av å verne om privatlivet.

ÅPNER OPP: I et nytt intervju forteller Sissel Kyrkjebø om hvorfor privatlivet er så viktig for henne. Foto: NTB scanpix
ÅPNER OPP: I et nytt intervju forteller Sissel Kyrkjebø om hvorfor privatlivet er så viktig for henne. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den folkekjære Sissel Kyrkjebø (49) har i løpet av sin imponerende karriere vunnet manges hjerter både her til lands og utenfor Norges grenser.

Sissel har gjennom hele karrieren vernet godt om privatlivet sitt, men stilte i et sjeldent intervju med «God Morgen Norge» fredag.

Verner om privatlivet

49-åringen forteller åpenhjertig at det har vært viktig for å henne å skille mellom den offisielle og private Sissel. Helt siden starten av karrieren har hun tatt et standhaftig valg om å ta vare på privatlivet, noe hun raskt skjønte var viktig.

- Privatlivet er mitt fristed. Et sted hvor jeg kan innhente krefter og energi og slappe av. Den offisielle delen av meg er jeg i jobben, og det er viktig at privatlivet mitt er et sted hvor jeg kan slappe av, forteller hun, og legger til at alle mennesker har et behov for å kunne lukke døren til hjemme sitt og koble av uten at andre har innpass i det.

Tidlig i karrieren var «Se Ilden Lyse»-sangeren tydelig på at hun ønsket å skille karriere og privatliv. Overfor God Morgen Norge forteller hun at valget hennes har blitt respektert.

- Jeg tror folk innerst inne skjønner det veldig godt, så jeg har ikke hatt noen problemer med det, fortsetter hun.

Sissel Kyrkjebø har tidligere fortalt at det er viktig for henne å fokusere på familien og sine to døtre Sarah (19) og Ingrid (22).

Saken fortsetter nedenfor.

VAR GIFT: Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller var gift fra 1993 til 2004. Her er de til stede på Spellemann-utdelingen i 1995. Foto: NTB scanpix
VAR GIFT: Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller var gift fra 1993 til 2004. Her er de til stede på Spellemann-utdelingen i 1995. Foto: NTB scanpix Vis mer
OL: Sissel under OL på Lillehammer i 1994. Et øyeblikk mange husker den folkekjære artisten for. Foto: NTB scanpix
OL: Sissel under OL på Lillehammer i 1994. Et øyeblikk mange husker den folkekjære artisten for. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lengtet hjem

I et tidligere intervju med Dagbladet har hun fortalt at det var helt andre ting enn karrieren som sto i hodet på henne, da hun i 2004 flyttet til Norge etter skilsmissen fra Eddie Skoller. Sissel tok en pause i tre år for å få parets to døtre, Ingrid og Sarah, til å føle seg vel i sitt nye hjem.

- Å flytte var en stor forandring, jeg hadde jo bodd 22 år i Danmark. Jeg hadde et stort behov for å lande. Jentene skulle jo også følges opp. Som mor vil du vite at barna dine er trygt forankret i basen, sa hun den gang og fortsatte:

- Jeg hadde ikke lyst til å gjøre noen store prosjekter før jeg visste at det er her jeg bor.

Sissel har tidligere fortalt til Se og Hør at hun lengtet hjem.

- Det er alltid deilig å vite at man er velkommen hjem. Det er ikke noe jeg tar for gitt. Jeg lengter alltid tilbake til Norge, så jeg kommer nok til å flytte hjem. Men jeg vet ikke når. Jeg har ikke akkurat satt noen dato, sa hun.

Saken fortsetter nedenfor.

I 2009 fant hun kjærligheten på ny, denne gangen med sørlendingen Ernst Ravnaas.

Paret ga hverandre sine ja i en hemmelig seremoni i Hov kirke i 2013, uten noen gjester til stede.

- Jeg kan bekrefte at det medfører riktighet, sa artistens management, ved Harald Wold-Reitan i Early Bird Management AS, til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Har gått videre etter skilsmissen