Linday Lohan:

Derfor søkte hun trøst i Koranen

Lindsay Lohan flyktet fra ett liv til et annet.

YNDLING: Linday Lohan hadde fans over hele verden, som følge av flere suksessfulle filmroller. En dag bestemte hun seg for å forlate kjendislivet sporenstreks. Hun reiste til Midtøsten, og angrer ikke et sekund. Foto: NTB scanpix
YNDLING: Linday Lohan hadde fans over hele verden, som følge av flere suksessfulle filmroller. En dag bestemte hun seg for å forlate kjendislivet sporenstreks. Hun reiste til Midtøsten, og angrer ikke et sekund. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Var du ungdom på 2000-tallet, har du nok ikke klart å unngå å få med deg Lindsay Lohan (31). Hun var med i flere av de mest ikoniske filmene fra tidsperioden, og var en ettertraktet kjendis. I Norge kunne man ikke bla opp i ungdomsbladet Topp uten å finne stoff om henne, og presset i USA var enda større.

VERDENSSTJERNE: Lohan vant MTV-pris for rollen i «Freaky Friday» i 2004. Like etter skulle hun raskt bli en av verdens mest omtalte kvinner. Foto: NTB scanpix
VERDENSSTJERNE: Lohan vant MTV-pris for rollen i «Freaky Friday» i 2004. Like etter skulle hun raskt bli en av verdens mest omtalte kvinner. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Mean Girls» og «Freaky Friday» er blitt kultklassikere, og «Foreldrefellen» huskes fortsatt av mange som en film man vokste opp med. Det er heller ikke til å stikke under stol at Lohan ble vel så kjent for sitt privatliv med åra, der spiseforstyrrelser, kjærlighetsrelasjoner og rusmisbruk preget overskriftene i tabloidene.

Samtidig som paparazziene tok flere og flere bilder, trakk hun seg mer og mer tilbake. Konsekvensen ble å bevisst forsvinne fra rampelyset. I et større intervju letter Lohan nå på sløret om det skjebnesvangre valget.

Dro uten forvarsel

Det er til W Magazine at stjerna forteller om hvorfor hun trakk seg tilbake. Hun er tilbake i USA nå, men har de siste åra bodd i både Tyrkia og i Dubai. Hun bodde på tidspunktet i London, men hadde sett seg mett på storbyens mas og kjas.

- Tida jeg har satt mest pris på de siste åra var da jeg bare dro fra alle i livet mitt, og reiste til Tyrkia. Jeg kastet meg inn i det for å forstå hva som foregikk, sier hun åpent i intervjuet.​

- Ingen visste at jeg hadde dratt før jeg allerede var borte, som var det beste med det hele. Det var noe jeg bare gjorde, og kan beskrives som en velsignelse. Det forandrer en, spesielt om man drar alene, forteller hun.

Etter å ha bodd på USAs vestkyst, i fødebyen New York og i London, hadde hun rett og slett fått nok. Hun tilbragte en lang periode i Tyrkia, hvor hun blant annet møtte president Recep Tayyip Erdogan.

Hun var angivelig hjemme hos den kontroversielle presidenten, og besøket sørget for kritikk fra flere hold.

MYSTISK: Skuespilleren møtte president Erdogan og hans familie i Tyrkia, uten at noen helt forsto hvorfor. Det var bare en av tingene hun skapte overskrifter med under oppholdet i landet. Foto: NTB scanpix
MYSTISK: Skuespilleren møtte president Erdogan og hans familie i Tyrkia, uten at noen helt forsto hvorfor. Det var bare en av tingene hun skapte overskrifter med under oppholdet i landet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Får gå i fred

Det var ikke bare politiske grunner til at Lohans tyrkiaopphold ble heftig diskutert i sosiale medier og på talkshows.

Det ble spekulert på om stjerna hadde konvertert til islam under oppholdet i landet.

Hun er blitt fotografert med sjal på hodet, har vært åpen om at hun lærer arabisk og at hun leser koranen regelmessig. Hun mener at religion er noe som er sentralt i livet hennes, og at hun har utforsket flere trosretninger.

- Jeg vil ikke fortelle noe om ting jeg ikke har bestemt meg for ennå. Det mater sjelen min å lære om forskjellige kulturer og livssyn, og den islamske kulturen er veldig som en familie for meg, fortalte hun i fjor om rykteflommen.

Etter å ha tilbragt tid i Tyrkia, flyttet filmstjerna til Dubai. Det beskriver hun overfor W Magazine som en lettelse. Hun fikk renset hodet og tok seg tid til å dyrke seg selv.

- Jeg finner en ro der. Det er ingen paparazzi, ingen kameraer. Det har vært viktig for meg. Det plager meg ikke at folk tar bilde av meg, men jeg vil ikke at folk skal feiltolke den jeg er om de ser at jeg nyser eller gråter. Jeg setter virkelig pris på å ha et liv der jeg kan gå ut og ikke måtte bekymre meg, sier hun til magasinet.

Saken fortsetter under bildet.

TILBAKE: Slik så Lohan ut på Daily Mails fest like før jul i fjor. Nå har hun for øvrig fått sin naturlige rødfarge i håret tilbake igjen. Foto: NTB scanpix
TILBAKE: Slik så Lohan ut på Daily Mails fest like før jul i fjor. Nå har hun for øvrig fått sin naturlige rødfarge i håret tilbake igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke gitt opp

Hun flyr nå mellom Dubai og New York. I USA har hun familien, mens hun i emiratene har fått en ny gruppe med venninner. Hun forteller blant annet at hun henger med aktivister, der de diskuterer kvinners rettigheter i det populære, men utskjelte, ferielandet.

Stjerna kan derimot ikke hvile på laurbærene sine riktig ennå. På grunn av skattetrøbbel er hun i dag «bare» verdt nærmere 3,9 millioner kroner, og kan derfor ikke pensjonere seg riktig ennå.

Hun forteller at hun for tida har flere baller i lufta. I Dubai jobber hun med en stylist om en framtidig motekolleksjon, hun selger sine egne lys og blir snart eier av sin andre nattklubb. Hun har en i Athen, men skal snart utvide «Lohan Nightclub» til Mykonos.

Saken fortsetter under bildet.

🎟 @wmag @vanityfair

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on

Skuespillerkarrieren er heller ikke lagt helt på is, selv om Hollywood kanskje er utenfor rekkevidde. I april begynner innspillingen av en film i Saudi-Arabia, laget av og med bare kvinner.

Forsvarte Weinstein

Det er riktig å si at Lohan har trukket seg ut av manesjen hun en gang sto i, men rampelyset har hun ikke lagt helt bak seg.

I sosiale medier, og spesielt på Instagram, har stjerna ved flere anledninger uttalt seg om tingenes tilstand i USA - selv om hun befant seg på andre siden av jorda.

I starten av oktober var 31-åringen ute og forsvarte overgrepsanklagede Harvey Weinstein, som følge av at over 40 forskjellige kvinner i eller med tilknytning til underholdningsbransjen har anklaget ham for alt fra trakassering til voldtekt.

- Det som skjer nå er ikke riktig. Han har aldri gjort meg noe, og vi har laget mange filmer sammen. Jeg synes alle skal stoppe, for dette er feil. Gjør noe, uttalte hun den gang fra Dubai.

På sosiale medier ble filmstjerna i etterkant utskjelt for utspillet, og hun har forholdt seg stille rundt tematikken siden da. Samme måned valgte hun imidlertid å starte nok en diskusjon om overgrep, denne gangen stikk i strid med sine tidligere synspunkter.

Da angrep hun nemlig bransjen og fansen, for at ingen var der for henne da hun angivelig ble utsatt for overgrep.

REHAB: Da Lindsay Lohan gjestet David Lettermans talkshow i 2013 ble det mye fokus på hennes rehab-opphold. Men det virket ikke skuespilleren veldig interessert i å snakke om. Video: Reuters / Worldwide Pants. Vis mer Vis mer

«Uansett hva folk sier, så er jeg for makt til kvinner, men som om de fleste kvinnene i USA brydde seg da jeg ble mishandlet av min eksforlovede ...», skrev hun på Instagram.

Lohan var tidligere forlovet med den russiske millionæren Egor Tarabasov. Hun har hevdet at han prøvde å drepe henne, og at vold var et stort problem under hele forholdet. Russeren har selv hevdet at Lohan bare forsøkte å sverte ham, ifølge E! News.

Dette er ikke det eneste noe paradoksale uttalelsen hun kom med i 2017. I sommer valgte hun å hylle Donald Trump, selv om han hadde pratet nedsettende om filmstjerna. Presidenten, den gang styrtrik forretningsmann, sa til Howard Stern i 2014 at han trodde Lohan var «flink i senga» fordi hun virket «veldig plaget», ifølge CNN.

Noen år seinere gikk altså Lohan ut og hyllet mannen, som hadde omtalt henne i seksuelle ordlag på radio. «En personlig takk for at du støtter USA», skrev hun på Twitter.

LES OGSÅ: - Hun var ikke invitert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer