<strong>OMSTRIDT DIALEKT:</strong> Det har skapt bråk at Ingerid Stenvold får snakke sin Målselvs-dialekt i Dagsrevyen. Men hun får støtte av sin makker Einar Lunde. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no
OMSTRIDT DIALEKT: Det har skapt bråk at Ingerid Stenvold får snakke sin Målselvs-dialekt i Dagsrevyen. Men hun får støtte av sin makker Einar Lunde. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no Vis mer

Derfor snakker hun slik

Ingerid Stenvolds dialekt vekker harme. Men hun snakker ikke dialekten fra hjemstedet sitt.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Det nyansatte nyhetsankeret Ingerid Stenvold (32) har fått grønt lys til å snakke sin egen Målselv-dialekt på Dagsrevyen. Men det er ikke i Målselv hun kommer fra.

- Det stemmer at jeg ikke er vokst opp i Målselv. Jeg bodde i Finnfjordbotn i Lenvik som er nabokommunen til Målselv, sier Ingerid til Seher.no.

I Finnfjordbotn snakker ungdommene typisk nordnorsk kystdialekt, mens Målselv-dialekten har innflytelse fra Gudbrandsdalen og Østerdalen.

Svært lettet
I Stensvolds familie har de imidlertid alltid snakket Målselv-dialekt.

- Både foreldre og besteforeldre i min familie snakker Målselv-dialekt, sier Stenvold.

Hun sier det ville vært vanskelig å legge om til bokmål som programleder.

- Jeg er svært lettet for at ledelsen har gitt meg ja på at det er greit å snakke slik jeg gjør. Med en del tilpasninger tror jeg det skal gå helt fint, sier Stenvold.


Hennes makker Einar Lunde mener Ingerid er så dyktig at det ikke blir noe problem. Seher.no traff det nye radarparet da NRKs nyhetsavdeling inviterte til pressemøte på Marienlyst.

- Ingerid har en bredde og en fartstid i NRK som er imponerende, og jeg tror vi vil utfylle hverandre på en god måte, sier han til Seher.no.

Einar Lunde har 40 års fartstid som nyhetsanker i Dagsrevyen, og tror at omleggingen til et 45 minutters magasin vil bli motatt positivt av seerne.

- Helt vanvittig
Det er ikke bare i NRK at Stenvolds dialekt har vekket debatt. Språkforsker Finn Erik Vinje ved Universitetet i Oslo kaller avgjørelsen om å tillate egen dialekt ''helt vanvittig''.

- Under nyhetsmeldinger skal man bruke standardisert språk. Det ble nylig uttalt at NRK skulle skjerpe seg og respektere språkreglene. Jeg synes ikke kringkastingssjefen skal lage unntaksregler for et menneske, sier han til Seher.no

Han utdyper at Stenvolds Målselv-dialekt er sterkt utvannet fordi hun har bodd i Oslo i mange år.

- Ingerid Stenvold er en tiltalende programleder, men hennes språkbruk legger et slør mellom henne og seerne. Når man ser på Dagsrevyen forventer man et normert og velpleid språk, sier han til Seher.no.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Ikke noe problem å takke ja
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer