Melania Trump:

Derfor smiler hun sjelden

I en ny bok om førstedame Melania Trump forklarer hun selv bakgrunnen for «steinansiktet».

<strong>STOISK:</strong> Melania Trump følger ofte sin mann Donald Trump, eller er ute på andre oppdrag, uten å posere og smile til fotografene. Dette er bevisst, ifølge en ny bok om førstedamen. Foto: Reuters/ NTB scanpix
STOISK: Melania Trump følger ofte sin mann Donald Trump, eller er ute på andre oppdrag, uten å posere og smile til fotografene. Dette er bevisst, ifølge en ny bok om førstedamen. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

I boka «Free, Melania» går journalist Kate Bennett inn i detaljer i den mye omtalte Melania Trumps (49) liv. Boka er basert på flere samtaler med presidentfruen og med Donald Trump (73), gjennomført mens Bennett dekket Trumps presidentkampanje for CNN.

Melania Trump er kjent for et kjølig ytre, og hun smiler og ler sjelden til fotografene som følger henne rundt på ulike oppdrag. I boka kommenterer hun blant annet dette, skriver danske BT.

- Jeg faker ikke. Jeg hører ikke til typen som smiler eller later som hun smiler, bare fordi det er et kamera i nærheten, sier Melania Trump.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

- Mystisk og stille

I den nye boka går Bennett «bak myten om Melania», som har tatt en litt annen rolle enn andre førstedamer før henne har gjort.

I et utdrag fra boka publisert av CNN, beskrives Trump slik:

«Tre år inn i oppdraget sitt er hun fremdeles en av de mest mystiske, stille og mediesky førstedamene noensinne - til tider varm, til tider et steinansikt».

<strong>STIV?:</strong> Det er ikke alltid førstedame Melania Trump velger å smile. Her utenfor 10 Downing Street i London tirsdag sammen med ektemann og president Donald Trump. Foto: AFP/ NTB scanpix
STIV?: Det er ikke alltid førstedame Melania Trump velger å smile. Her utenfor 10 Downing Street i London tirsdag sammen med ektemann og president Donald Trump. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer
<strong>SMILTE BREDT:</strong> Melania Trump smilte bredt under et besøk på et Salvation Army-senter i London dagen etter. Foto: NTB scanpix
SMILTE BREDT: Melania Trump smilte bredt under et besøk på et Salvation Army-senter i London dagen etter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gjennom en lang rekke av krasse utspill som har kommet fra ektemannen mot politiske motstandere gjennom årene, blant annet på Twitter, har Melania sjelden kommentert. Boktittelen viser til teoriene som er framsatt på nettet om at hun faktisk er fanget av Donald Trump, noe som har ført til en rekke humoristiske memer og hashtaggen #FreeMelania.

Forfatteren beskriver henne imidlertid som det helt motsatte av en fange; en uavhengig person som har vist at hun også kan ta styring over rampelyset som følger en av de mest kontroversielle presidentene i amerikansk historie.

Jakke-bråket

Boka gir også forklaringer på flere av kontroversene Melania Trump har vært involvert i, blant annet den omdiskuterte jakken hun hadde på seg da hun besøkte barn som var skilt fra sine foreldre.

Over 2000 barn ble skilt fra sine foreldre ved den meksikansk-amerikanske grensen i fjor sommer, da foreldrene ble anholdt for å ha tatt seg inn i USA ulovlig. Praksisen førte til kraftig kritikk fra både republikanere og demokrater.

Men det som tok mye oppmerksomhet, var at Melania Trump dukket opp i en jakke med påskriften «I really don't care. Do u?» da hun besøkte barna som hadde blitt skilt fra foreldrene.

The Guardian skriver at Bennett i boka spekulerer i om jakken var noe helt annet enn det den ble oppfattet som. Det var en beskjed i den - men den var rettet mot Donald Trumps datter Ivanka, ikke mot barna i leiren.

Bennett skriver i boka at Melania skal ha vært rasende på Ivanka for at hun tok æren for at Trump endret mening i immigrasjonspolitikken, når det i virkeligheten var Melania som sto bak. Trump lovte nemlig å snu praksisen og gjenforene barna med foreldrene.

<strong>OMDISKUTERT JAKKE:</strong> Denne jakken til Melania Trump vakte mye oppsikt da hun brukte den under besøket i Texas i juni 2018. Foto: Reuters/ NTB scanpix
OMDISKUTERT JAKKE: Denne jakken til Melania Trump vakte mye oppsikt da hun brukte den under besøket i Texas i juni 2018. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Jakken kommer nemlig fra en av Ivanka Trumps favorittbutikker, som Melania Trump sjelden blir sett i klær fra.

Melania Trumps kommunikasjonsdirektør, Stephanie Grisham, nektet imidlertid for at det var noe skjult budskap bak jakkevalget av noe som helst slag, da stormen raste som verst.

FÅR GJENNOMGÅ: USAs førstedame Melania Trump har de siste åra fått krass kritikk for sine juledekorasjoner i Det hvite hus - og i år er intet unntak. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Ifølge CNN er det flere anonyme kilder i boka som hevder at forholdet mellom Melania og Ivanka Trump har kjølnet etter at Donald Trump ble president. Årsaken er at Ivanka har tatt en mye mer sentral rolle i Det hvite hus enn det som er vanlig blant presidentenes barn. Det skal ha skapt gnisninger at Melania og Ivanka Trump er involvert i noen av de samme aktivitetene på vegne av Det hvite hus.

<strong>IVANKA TRUMP:</strong> Donald Trumps eldste datter er en av presidentens rådgivere. Her under et besøk i Marokkos hovedstad Rabat i november. Foto: AFP/ NTB scanpix
IVANKA TRUMP: Donald Trumps eldste datter er en av presidentens rådgivere. Her under et besøk i Marokkos hovedstad Rabat i november. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Viktig rådgiver

Men på bakrommet er Melania faktisk også en av de viktigste rådgiverne for Trump, skriver Bennett i boka. I et intervju med NPR utdyper hun hvordan:

- De snakker sammen på telefon flere ganger om dagen. Jeg tror hun er hans øyne og ører utenfor Fox News. Hun har vært involvert i immigrasjonsspørsmål og i opioidkrisen som rammer landet. Jeg tror hun er mye mer ærlig med ham enn noen andre, fordi hun kan være det, sier Bennett.

Et annet eksempel er at Melania også har vist at hun kan ha innvirkning på personene rundt presidenten, skriver CNN. Etter en krangel med presidentens sikkerhetsrådgiver Mira Ricardel, som handlet om førstedamens Afrika-rundreise i fjor, sendte hun ut en svært uvanlig pressemelding med krass kritikk mot Ricardel.

Det endte med at den høytstående rådgiveren forlot jobben i Det hvite hus.

- Usannheter

Ifølge The Guardian reagerer Melania Trump på boka, som hun mener inneholder flere usannheter.

- Hun er overrasket over Kate Bennetts rapportering. Vi jobbet i god tro om denne boka, og trodde hun ville gjøre en ærlig jobb. Dessverre, så er mange falske detaljer og meninger skrevet i denne boka, og det viser at Ms. Bennett har snakket med folk som ikke kjenner førstedamen, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

- Det er stadig like skuffende at folk, spesielt journalister, skriver bøker basert på falsk informasjon, bare for å tjene på presidentfamilien.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Khloé Kardashian raser mot fansen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer