Karlie Kloss:

Derfor sluttet hun som undertøysmodell

Den verdensberømte modellen tok et drastisk valg i 2015.

MODELL: Karlie Kloss under et show fra 2017. I et nylig intervju forteller stjernen nå hvorfor hun sluttet som modell. Foto: NTB Scanpix
MODELL: Karlie Kloss under et show fra 2017. I et nylig intervju forteller stjernen nå hvorfor hun sluttet som modell. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske modellen Karlie Kloss (26) ble verdenskjent da hun gikk på catwalken for den berømte undertøysgiganten Victoria's Secret mellom 2013 og 2017.

Første gang man kunne se henne posere, var allerede som 14-åring. Da debuterte hun på forsiden av bladet «Scene Magazine».

I åra som fulgte slo hun for alvor gjennom, og dukket opp på forsider til berømte motemagasiner som Vogue, Vanity Fair, ELLE og Dazed & Confused.

Hun medvirket også i reklamer for kjente merker som Oscar De La Renta, YSL, Gucci, Louis Vuitton, Versace, Hermès, Marc Jacobs og mange flere.

PÅ CATWALKEN: Karlie Kloss (nr. to f.v.) sammen med blant andre Lily Aldridge, Adriana Lima og Candice Swanepoel under Victoria's Secret Fashion Show i 2013. Foto: Joe Schildhorn/BFA/REX/ NTB scanpix
PÅ CATWALKEN: Karlie Kloss (nr. to f.v.) sammen med blant andre Lily Aldridge, Adriana Lima og Candice Swanepoel under Victoria's Secret Fashion Show i 2013. Foto: Joe Schildhorn/BFA/REX/ NTB scanpix Vis mer

Ferdig i undertøy

Kloss var en av de såkalte «Victoria's Secret-englene» frem til hun bestemte seg for å slutte som modell for det legendariske merket i 2015. Nå avslører stjernen hvorfor hun plutselig tok det drastiske valget om å legge modellkarrieren på hylla.

Våren 2015 kom nyheten om at hun skulle slutte for det berømte undertøysmerket, men ifølge ELLE ble det ikke satt en sluttdato for modellen, og hun var fortsatt å se på catwalken i 2017. Men deretter sa det stopp.

SUPERMODELL: Kloss har tidligere gjort det stort som modell. Nå avslører hun hvorfor hun sluttet i undertøysgiganten. Foto: NTB Scanpix
SUPERMODELL: Kloss har tidligere gjort det stort som modell. Nå avslører hun hvorfor hun sluttet i undertøysgiganten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Reflekterer ikke hvem jeg er

- Grunnen til at jeg bestemte meg for å slutte å jobbe med Victoria's Secret, var at jeg følte det ikke var et bilde som reflekterte hvem jeg er og hvilket budskap jeg ønsker å sende til unge kvinner verden rundt, sier hun i et nytt intervju med Vogue.

26-åringen forteller til bladet at hun ønsker å sende et budskap til kvinner over hele verden om hva det å være vakker handler om.

Da hun i 2015 bestemte seg for å slutte som modell, ga hun ingen forklaring på hvorfor hun plutselig ønsket å forlate modellverdenen.

I september 2015 valgte Kloss å ta et avbrekk fra modelljobbinga og startet studier i feministisk teori på universitetet i New York. Det var i løpet av disse studiene at hun fant ut at hun måtte gjøre ord om til handling.

- Jeg tror det var et sentralt øyeblikk i meg som handlet om min makt som feminist og å kunne være i stand til å ta mine egne valg og min egen fortelling, enten gjennom selskapene jeg velger å samarbeide med, eller gjennom det bildet jeg velger å presenterte til verden, sier Kloss videre i intervjuet.

EKSTRAVAGANT: Her er Kloss under et undertøysshow i 2011. Foto: NTB Scanpix
EKSTRAVAGANT: Her er Kloss under et undertøysshow i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjent svigerfamilie

I intervjuet forteller også den tidligere modellen at valget om å forlate undertøysmerket også var et bevis på hvor langt hun var kommet i karrieren. Hun beskriver en frykt for å miste oppdrag eller status dersom hun nektet å gjøre noe hun ble bedt om.

Det er imidlertid ikke bare den lysende modellkarrieren som har gjort Karlie Kloss verdenskjent. De siste åra har hun også fått mye oppmerksomhet fordi hun er gift med broren til USAs president, Donald Trump (73), sin svigersønn.

Kendall Jenner og Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria Secret, og ble filmet på gaten på vei til etterfesten av pressen. Også klipp fra catwalken der man ser modellene. Vis mer

26-åringen giftet seg nemlig med Joshua Kushner (34) i oktober 2018, som altså er broren til Ivanka Trumps (37) ektemann, Jared Kushner (38).

Bryllupet mellom Kloss og Kushner fant sted under en helgetur til New York, og i juni i år hadde paret nok en bryllupsfeiring i Wyoming i USA. Paret giftet seg jødisk, fordi Kushner er av jødisk opprinnelse.

GIFT: Karlie Kloss og Joshua Kushner giftet seg i oktober i fjor. Foto: NTB scanpix
GIFT: Karlie Kloss og Joshua Kushner giftet seg i oktober i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ønsket varmt velkommen

Da forlovelsen mellom Kushner og Kloss ble offentliggjort i juli i fjor, var Ivanka Trump raskt ute med å gratulere det nye paret – og ønske det nye familiemedlemmet velkommen.

«Så, så lykkelig på dine og Josh sine vegne. Jeg føler meg velsignet som har deg som søster, Karlie, og jeg ser frem til flere år med lykkelige minner som vi vil skape sammen som en familie», skrev hun i kommentarfeltet under Instagram-bildet av det lykkelige paret.

Kushner-brødrene skal ha et svært godt og nært forhold, og de var også selvskrevne gjester da paret giftet deg i oktober i fjor etter seks år som kjærester.

Det var under 80 gjester i bryllupet i høst og bruden selv delte også et romantisk bilde på Instagram av seg selv og ektemannen fra den store dagen. Bildet viser den tidligere Victoria's Secret-modellen i en stor, hvit brudekjole med slør og en liten bukett hvite blomster.

LES OGSÅ: Sjarmerte «alle» for åtte år siden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer