Anne Grosvold:

Derfor sluttet hun i NRK

Journalist og tidligere programleder Anne Grosvold angrer ikke på valget sitt.

SLUTTET: Anne Grosvold jobbet i statskanalen i hele 38 år. I 2015 sluttet hun. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SLUTTET: Anne Grosvold jobbet i statskanalen i hele 38 år. I 2015 sluttet hun. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2015 kom nyheten om at Anne Grosvold (72) var ferdig i statskanalen. Kvinnen, som i løpet av flere tiår hadde ledet ulike NRK-program, var klar for en ny hverdag.

72-åringen forteller overfor VG at hun plutselig fikk nok.

- Det ble helt «akutt» for meg. Det slo bare ned i meg, nok er nok. Jeg kunne rett og slett ikke fortsette i NRK lenger, sier hun til avisen.

Se og Hør har vært i kontakt med Anne Grosvold, som ikke ønsker å gi noe ytterligere kommentar.

- Verken kjapp eller morsom

Etter å ha jobbet 38 år i statskanalen, la ikke Grosvold skjul på det var litt rart å stå på egne ben. Hun beskriver NRK som «en praktfull arbeidsplass som ga henne mange muligheter».

- Jeg er fortsatt helt overbevist om at det var riktig for meg å gjøre det. I «Dagsnytt 18» jobbet jeg med folk som var 30 år yngre enn meg. De var flinke, de var morsommere enn meg, de jobbet fortere enn meg, mens jeg følte at jeg satt igjen i den gamle tradisjonen. Dessuten er jeg verken kjapp eller morsom.

Hun minnes tiden som Asia-korrespondent som et høydepunkt i karrieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer