Derfor slutter han som teatersjef

Bjarte Hjelmeland er ustrukturert og savner kjæresten.

SLUTTER: Tidligere denne uken ble det kjent at Bjarte Hjelmeland slutter som teatersjef ved Den Nasjonale Scene i 2011.  Foto: Seher.no/Anders Myhren
SLUTTER: Tidligere denne uken ble det kjent at Bjarte Hjelmeland slutter som teatersjef ved Den Nasjonale Scene i 2011. Foto: Seher.no/Anders Myhren Vis mer
SEHER.NO: Tidligere denne uken ble det kjent at Bjarte Hjelmeland (40) har takket nei til fire nye år som teatersjef ved Den Nasjonale Scene i Bergen.

Ifølge Hjelmeland er det flere årsaker til at ikke vil fornye sin tid som teatersjef når åremålsperioden hans går ut ved juletider i 2011.

Blant annet forklarer han det med manglende lederegenskaper og savnet av kjæresten, Terje Stenstad, hjemme i Oslo, skriver VG.

- Jeg er litt ustrukturert. Jeg har ikke ledererfaring, og jeg er dårlig på systemer. Det er ingen dramatikk i dette. Jeg bruker meg selv ganske nådeløst i denne jobben, og har hele tiden mange jern i ilden. Og jeg vil ikke overvurdere hvor lenge jeg kan holde på med den intensiteten, sier han til VG.

Dersom han hadde sagt ja til å bli ved teateret hadde han vært 46, istedet for 42 år når han sluttet - år Hjelmeland mener er sentrale i en skuespillers liv.

- Årene mellom 40 og 50 er viktige i en skuespillers liv, sier han, og legger til at det hadde vært morsomt dersom styret valgte en kvinnelig etterfølger.

- Det hadde vært veldig stas, men jeg vil ikke legge meg opp i valg av etterfølger. Hvis styret likevel vil be om råd, er jeg åpen for det.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Synger country for kjæresten