PÅ SKAVLAN: Jon Almaas slutter i Nytt på nytt i NRK. Her snakker han om tiden kom kommer. Video: NRK Vis mer

«Skavlan» og Jon Almaas

Derfor slutter han i «Nytt på nytt»

 - Jeg vil ikke bli «Nytt på nytt»-Jon

- Du har enorm suksess med «Nytt på nytt» gjennom 17 år, og så slutter du plutselig i en fast jobb. I din alder Jon, det er jo galskap, sier programleder Fredrik Skavlan til lørdagens «Skavlan»-gjest, Jon Almaas (49).

- Jeg vil ikke bli «Nytt på nytt»-Jon, svarer Almaas

- Men det er du for lenge siden, mener Skavlan.

- Jeg er i midten av livet, jeg måtte slippes løs, klippe navlestrengen, fly som en sommerfugl. Jeg ville kjenne litt på følelsen av usikkerhet. Det å ikke vite hva man skal neste vår eller neste høst, fleiper Almaas.

Lørdag er han en av gjestene i talkshowet «Skavlan», og i sendingen letter han på sløret om jobbskiftet som ble kjent tidligere i høst.

Sjokkbeskjed

I oktober kom nyheten om at fredagskongen, Jon Almaas, «abidserer» fra sin faste og godt etablerte programlederstilling i NRK. Etter 17 år som «Nytt på nytt»-sjef vil han prøve noe nytt.

GULLGUTT: Jon Almaas på rød løper på Gullruten i Grieghallen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GULLGUTT: Jon Almaas på rød løper på Gullruten i Grieghallen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Samtidig ble det kjent at det er komiker og fast «Brille»-deltaker, Bård Tufte Johansen, som tar over programlederstolen etter nyttår.

Almaas har sin siste sending med «Nytt på nytt» neste fredag.

Etter nyttår begynner Almaas i sin nye jobb i Discovery Networks Norway (TV Norge).

Kanalens programdirektør, Eivind Landsverk, har tidligere uttalt til Dagbladet at den folkekjære programlederen skal begynne å jobbe med et nytt og eget konsept.

Tilbake til høsten

Til høsten er mest sannsynlig Jon Almaas tilbake på tv-skjermen, fortalte Landsverk.

Når Jon Almaas forlater programmet og NRK etter 17 år som programleder, kan han se tilbake på en seerfest uten like.

«Nytt på nytt» har siden 1. januar 2000 gjennomsnittlig dratt over 1,1 millioner nordmenn til skjermen hver fredag kveld. Toppnoteringen er 14. november 2003 med 1,5 millioner seere.

Det tilsier en markedsandel på hele 63 prosent i nesten to tiår. Det er altså ikke et lite ansvar som nå faller på Tufte Johansen.

Vurderer tupé

- Sammen med Gerhardsen og Drillo er Jon den vanskeligste å ta over etter. Her må vi bare brette opp ermene. Vurderer også tupé, skrev komiker Bård Tufte Johansen i en tekstmelding til Dagbladet da nyheten om jobbskiftet ble kjent i oktober.

Årets siste ordinære «Skavlan»-sending sendes lørdag klokka 21.30. Foruten Jon Almaas gjester Sveriges tidligere Statsminister, Fredrik Reinfeldt, skuespiller Alicia Vikander og artisten, Sabina Ddumba programmet.

LES OGSÅ: - Jeg tenkte på kysset hele dagen