SKJULTE HYLLEST: Ariana Grande har lagt inn en skjult hyllest til ofrene for Manchester-terroren i sitt nye album. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: NTB Scanpix
SKJULTE HYLLEST: Ariana Grande har lagt inn en skjult hyllest til ofrene for Manchester-terroren i sitt nye album. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ariana Grande:

Derfor skjulte hun budskap til terrorofrene i sitt nye album

Artisten henviser blant annet til datoen for Manchester-terroren i sitt nyeste album.

For få dager siden lanserte Ariana Grande (25) sitt fjerde album, og det første siden fjorårets fatale terrorangrep i Manchester.

Angrepet kostet 22 mennesker livet, og Grande, som sto på scenen minutter før angrepet fant sted, har tidligere vært åpen om at hun lider av PTSD (posttraumatisk stresslidelse) som følge av tragedien.

Fansen har allerede oppdaget at flere av Grandes nye låter inneholder en hyllest til ofrene for terrorangrepet, og i et intervju med Beats 1, åpner Grande opp om hvorfor hun valgte å minnes tragedien på denne måten.

- Jeg ønsket å gi menneskene en musikalsk klem, sier hun i intervjuet med Beats 1, gjengitt av musikkmagasinet NME.

Skjulte budskap i låtene

Det var kort tid etter at den unge artisten hadde forlatt scenen under en konsert i Manchester Arena, at den 22 år gamle Salman Abedi detonerte en selvmordsbombe. Angrepet kostet 22 personer livet, og etterlot hele 59 mennesker skadde.

Artisten og hennes crew kom selv helskinnet fra angrepet rent fysisk, men Grande har tidligere åpnet opp om hvordan angrepet har påvirket henne psykisk.

Saken fortsetter under videoen.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter et terrorangrep under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer Vis mer Vis mer

Låten «Get Well Soon» er blant Grandes nye låter som skal inneholde en skjult hyllest. Låten ender med 40 sekunder stillhet, slik at den totalt varer i 5 min og 22 sekunder, som henviser til datoen for angrepet, 22. mai.

I intervjuet forklarer artisten at valget ble tatt fordi hun ønsker at man fortsatt skal være der for hverandre og hjelpe hverandre gjennom vanskelige tider og en eventuell angst.

Hun beskriver videre valget som å gi fansen en musikalsk klem.

- Jeg ønsket bare å gjøre noe for å få mennesker til å føle seg bedre - og føle seg mindre alene. Jeg føler at tekstene kan bli ganske merkelige hvis jeg snakker om at jeg har lyst til å klemme deg og lignende, men jeg har faktisk det.

- Skremmende å gå noe sted

Etter angrepet avlyste «Break Free»-sangeren de siste ti konsertene på sin Europa-turné.

Få dager senere bestemte hun seg for å avholde en minnekonsert på Old Trafford Cricket Ground, til ære for ofrene i Manchester.

Det var den gang en tårevåt Grande som entret scenen foran 60 000 publikummere, sammen med noen av verdens mest kjente artister, deriblant Robbie Williams, Justin Bieber, Miley Cyrus, Katy Perry, Usher og Pharrell Williams.

Saken fortsetter nedenfor.

MINNEKONSERT: Få dager etter terrorangrepet var Ariana Grande tilbake i Manchester under minnekonserten. Her er hun på scenen med Miley Cyrus. Foto: NTB Scanpix
MINNEKONSERT: Få dager etter terrorangrepet var Ariana Grande tilbake i Manchester under minnekonserten. Her er hun på scenen med Miley Cyrus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I september i fjor spilte Grande sin siste konsert i «Dangerous Woman Tour», som ble holdt i Hong Kong. Etter det ble det stille fra henne en stund.

Nå har hun altså fortsatt med musikken, og i intervjuet forklarer hun bakgrunnen for valget om å fortsette som først planlagt.

- Man prøver å ikke være redd, fordi det er selvfølgelig hva terroristene ønsker å oppnå. Gir man dem det, har de vunnet. Men sannheten er at det er skremmende. Det er skremmende å gå noe sted, for du ser annerledes på dem [stedene], sier hun i intervjuet.

LES OGSÅ: - De er forlovet

Madonna svarer på Eurovision-kritikken

Madonna svarer på Eurovision-kritikken

Her avslører de at prinsen har lært seg å gå

Her avslører de at prinsen har lært seg å gå

Kona etter tittel­strippingen: - Bekymret

Kona etter tittel­strippingen: - Bekymret

- Dianas niese dater 60-åring

- Dianas niese dater 60-åring

Märtha og Dureks bryllupslykke

Märtha og Dureks bryllupslykke

Forlovet - under to år etter skilsmissen

Forlovet - under to år etter skilsmissen

Deler «hemmelige» bilder på sin første bryllupsdag

Deler «hemmelige» bilder på sin første bryllupsdag

- Ville ikke se mitt eget ansikt etter operasjonene

- Ville ikke se mitt eget ansikt etter operasjonene

Prins William åpen om psykiske problemer

Prins William åpen om psykiske problemer

Se hans ville stilforandring

Se hans ville stilforandring

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder