Tyra Banks:

Derfor skjulte hun alltid bakenden

Også den tidligere toppmodellen Tyra Banks har sine usikkerheter.

SIGNATUR: Tyra Banks skjulte som regel alltid bakenden da hun gikk på catwalken for Victoria's Secrets undertøysvisning. Nå forklarer hun den noe overraskende årsaken. Foto: NTB Scanpix
SIGNATUR: Tyra Banks skjulte som regel alltid bakenden da hun gikk på catwalken for Victoria's Secrets undertøysvisning. Nå forklarer hun den noe overraskende årsaken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyra Banks (45) er en av verdens mest kjente modeller, og var i en årekke å se på catwalken under Victoria's Secrets undertøysvisning.

Men selv med et ytre som gjorde henne til en av verdens mest ettertraktede modeller, har 45-åringen sine usikkerheter. I boka «Perfekt er kjedelig» fra 2018, valgte Banks å fortelle at hun tidlig i karrieren valgte å operere nesa av kosmetiske årsaker.

I et intervju med toppmodellen Catriona Gray for V Magazine, avslører 45-åringen også nå den noe overraskende årsaken til at hun alltid bar et slep på catwalken under det verdenskjente moteshowet til Victoria's Secret - som hun deltok i gjennom hele åtte år.

FORKLARER ÅRSAKEN: Nå forteller Tyra Banks årsaken til at hun alltid har båret slep på catwalken. Her er hun i 2005. Foto: NTB Scanpix
FORKLARER ÅRSAKEN: Nå forteller Tyra Banks årsaken til at hun alltid har båret slep på catwalken. Her er hun i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skjulte seg

I intervjuet diskuterer de to toppmodellene «hemmelige» skjønnhetstips. Da kommer det blant annet frem at flere modeller sprayer seg med hårspray for å unngå at det «disser» i huden. Det er i denne sammenhengen at den mangeårige «America's Next Top Model»- programlederen forteller om sine usikkerheter.

Banks avslører nemlig at hun fikk tillatelse til å bære slep som dekket bakenden på alle undertøy-showene, fordi hun var så flau over celulitter, også kjent som appelsinhud, på rumpa og lårene.

- Seriøst? Skal det liksom skjule celulittene? utbryter Banks, før hun forteller at de andre modellene ble sjalu over at hun fikk bære de mye omtalte slepene på catwalken.

SKJULTE BAKENDEN: Tyra Banks var sjelden å se uten slep på Victoria's Secrets undertøysvisning. Her fra 2002. Foto: NTB Scanpix
SKJULTE BAKENDEN: Tyra Banks var sjelden å se uten slep på Victoria's Secrets undertøysvisning. Her fra 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge NHI er cellulitter fett som har hopet seg opp i en endret hudstruktur. Noen er mer plaget av det enn andre, men det er likevel et normalt fenomen hos kvinner. Det er spesielt tre ting som påvirker hvor mye cellulitter en har eller får: arv, livsstil og kosthold.

Banks, som har sønnen York Banks Asla (3) med den norske kjendisfotografen Erik Asla (55), legger raskt til at hun gjennom karrieren har lært å omfavne de delene av kroppen som hun var mindre fornøyd med. Samtidig oppfordrer hun andre kvinner til å gjøre det samme.

SIGNATUR: Å bære noe som dekket bakenden ble nærmest Tyra Banks sin signatur. Her er hun på catwalken i 2005. Foto: NTB Scanpix
SIGNATUR: Å bære noe som dekket bakenden ble nærmest Tyra Banks sin signatur. Her er hun på catwalken i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er fullt og helt for uttrykket «flawsome», som betyr at feilene (flaws) er fantastiske (awasome).

Ut mot kroppspress

Uttalelsene kommer om lag ett år etter at Banks innrømmet å ha fikset på utseendet sitt tidligere i karrieren.

I HVITT: Tyra Banks under et Victoria's Secret fashion show i 2000. Foto: Scanpix
I HVITT: Tyra Banks under et Victoria's Secret fashion show i 2000. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg hadde bein i nesa som vokste og klødde. Jeg kunne puste fint, men jeg valgte kosmetisk operasjon. Jeg innrømmer det! Falskt hår, og jeg fikset på nesa. Jeg føler jeg har et ansvar om å fortelle sannheten, skrev hun i boka «Perfekt er kjedelig», ifølge People.

Selv hevder 45-åringen at hun foreløpig aldri har fikset på utseendet for å se yngre ut, men at hun ikke dømmer dem som gjør det.

Likevel har den tidligere modellen flere ganger stått i front når det kommer til å skape en ærlig samtale rundt kvinners utseende. Hun har også flere ganger tatt et oppgjør mot kroppspresset i dagens modellbransje.

- Modeller opplever så mye press for tiden. De må se bra ut både på og utenfor settet. De må ankomme fashionshowene som om de skulle vært på runwayen. De må være tynnere enn tynne, har hun tidligere skrevet på sin Instagram-profil, ifølge Us Magazine.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om verdens mest berømte undertøysshow

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer