Jenny Skavlan:

Derfor skjermer hun barna

- Jeg tror det å bli kjent mot sin vilje kan være ganske kjipt.

SKJERMER BARNA: Jenny Skavlan deler svært få bilder av døtrene sine og familielivet i sosiale medier. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKJERMER BARNA: Jenny Skavlan deler svært få bilder av døtrene sine og familielivet i sosiale medier. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Jenny Skavlan (33) var for første gang å se på skjermen allerede som åtteåring, da i rollen som Alveola i filmen «Jakten på nyresteinen».

I voksen alder ble hun for alvor oppdaget i underholdningsbransjen etter en reklamefilm hun gjorde for Grandiosa, og siden har hun etablert seg som modell, skuespiller, programleder, forfatter og designer.

Skavlan har også rukket å etablere seg på hjemmebane, og er på privaten gift med Thomas «Fingern» Gullestad (39). Sammen har de to døtre, Åse (4) og Eva (ni måneder).

Men til tross for at både 33-åringen og ektemannen er kjente fjes for det norske folk, har de ingen ønsker om at døtrene deres også skal være det.

TOBARNSFORELDRE: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad har to døtre sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TOBARNSFORELDRE: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad har to døtre sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I sosiale medier er det nemlig svært få bilder å oppdrive av både barn og familieliv. Det er et helt bevisst valg.

- Personlig og emosjonelt

Da Se og Hør møtte Jenny Skavlan under forrige ukes Vixen Awards, der hun for øvrig vant prisen for årets influenser innen mote, fortalte hun bakgrunnen for hvorfor hun skjermer barna sine fra et liv i offentligheten.

VANT PRIS: Jenny Skavlan ble kåret til årets influenser innen mote under årets Vixen Awards. Foto: NTB Scanpix
VANT PRIS: Jenny Skavlan ble kåret til årets influenser innen mote under årets Vixen Awards. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det handler jo om at jeg prinsipielt synes barn skal få velge selv om de vil eksponeres eller ikke, sier hun, og legger til at det også går på hva hun selv vil dele.

- Det er noe litt personlig og emosjonelt over at jeg ikke vil dele alt i livet mitt, og jeg vil ikke at barna mine for eksempel skal oppleve å bli gjenkjent basert på noe jeg har delt.

De få bildene Jenny Skavlan faktisk har delt av døtrene, viser ikke ansiktene deres. Om de i fremtiden vil bli eksponert, er det deres eget valg.

- Har sine ulemper

Som nevnt er både Skavlan og Gullestad godt kjent her til lands, noe som ifølge førstnevnte er hyggelig - men også medfører noen ulemper.

- Det å være en offentlig person, å bli kjent igjen, har jo sine ulemper, også. Det er masse positivt, men det har også noen ulemper jeg ikke vil overføre til barna mine uten at de ønsker det selv, sier 33-åringen.

Dersom døtrene til stjerneparet ønsker å gå i foreldrenes fotspor, er det opp til dem selv å ta det valget, er Skavlan tydelig på som mamma.

- Jeg tror det å bli kjent mot sin vilje kan være ganske kjipt, fastslår hun.

- Sykdom i samfunnet

Jenny Skavlan er imidlertid ikke den eneste kjendismoren som velger å ikke dele bilder av barna sine på nett.

Tidligere har blant andre «Lørdagsrådet»-programleder Live Nelvik (37) snakket høyt om hvorfor hun ikke deler bilder, og samtidig kritisert dem som faktisk gjør det.

Hun har tre barn med ektemannen Tore Sagen (39).

DELER IKKE: Verken Jenny Skavlan eller Live Nelvik deler bilder av barna sine. Foto: NTB Scanpix
DELER IKKE: Verken Jenny Skavlan eller Live Nelvik deler bilder av barna sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det handler ikke om at jeg er profilert, men om at jeg ikke synes man skal legge ut bilder av barna sine for å få en feedback som gir mor eller far en god følelse, sa hun til «God kveld Norge» i 2016.

Videre lurte hun på hvorfor så mange deler bilder av barna sine på internett, før hun tydelig fikk fram hva hun mener om eksponeringen:

- Folk må være fornøyd med barna sine uten at folk sier de er pene, søte eller fine. Vet du hva, jeg kaller det en sykdom i samfunnet, avsluttet hun.

GJENBRUK: Jenny Skavlan hadde oppfordret kjendisene som skulle på P3 Gull til å kle seg miljøvennlig. Det var ikke alle som fulgte det rådet. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Her er parets nye drømmebolig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer