Caroline Berg Eriksen:

Derfor skjermer hun barna i «Bloggerne»

- Vi ønsker ikke å utlevere barna våre.

TAR GREP: Blogger Caroline Berg Eriksen (31) er blitt mer varsom når det kommer til å dele bilder av døtrene med offentligheten. Her forklarer hun hvorfor. Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Kevin Smilden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN: - Barna er mer skjermet nå enn for noen år siden - i hvert fall hun eldste, forteller Caroline Berg Eriksen (31) til Se og Hør.

Fem år er gått siden bloggeren, godt kjent under sitt tidligere bloggnavn «Fotballfrue», ble mamma for første gang. Siden den gang har 31-åringen, sammen med ektemannen Lars-Kristian Eriksen (35), utvidet familien med nok et tilskudd.

Døtrene Nelia (4) og Naia (11 mnd.) har begge tatt del i mors blogghverdag, fra tid til annen, gjennom sine livsløp. Når familien dukker opp i TV 2-programmet «Bloggerne» neste uke, har derimot pipa fått en annen lyd.

TV-KLAR: Caroline «Fotballfrue» Eriksen var på plass i Bergen for TV 2s høstlansering for halvannen uke siden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TV-KLAR: Caroline «Fotballfrue» Eriksen var på plass i Bergen for TV 2s høstlansering for halvannen uke siden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Anonym setting

- Vi har hatt en del opptaksdager, og barna har vært med på to av dem, forklarer Caroline, som møtte Se og Hør på TV 2s høstlansering i Bergen forrige måned.

Hun fortsetter:

- Vi (hun og ektemannen, journ.anm.) har vært veldig klare på dette fra begynnelsen - at vi ikke ønsker fronting av barna - og produksjonen har vært veldig forståelsesfulle. I og med at vi er en familie, og barna følger meg i dagliglivet, får de likevel være litt med. Det er riktignok i en nokså anonym setting.

Eksponering av mindreårige i offentligheten er en evigvarende debatt. Også i bloggosfæren har dette lenge vært et tema, der flere norske bloggmødre stadig må tåle kritikk.

Da den sjette sesongen av «Bloggerne» hadde premiere for halvannet år siden, gikk barnepsykolog Willy-Tore Mørch ut og ba mammabloggere som Anna «Mamma til Michelle» Rasmussen og Anne-Brith Davidsen om å tenke seg om.

Økt fokus

Den gang fortalte sistnevnte (som også er med i den kommende sesongen):

- Det er jo et omdiskutert tema, spesielt siden jeg er mammablogger. Jeg deler jo mye av livet mitt, men sånn må det bli. Det hadde jo ikke blitt riktig å dele «bare meg», når barna er en naturlig del av livet mitt. Det er jo dem jeg tilbringer 90 prosent av tiden min med.

Saken fortsetter under.

PÅ LETING: Anne Brith Davidsen er på leting etter den perfekte mannen, og hun legger ikke skjul på at hun bruker apper for å finne ham. Video: Vis mer

For Caroline Berg Eriksen handler det derimot ikke om hvor mye tid hun tilbringer med døtrene sine eller hva slags type blogg hun har. Heller at barna er for små til å ta egne valg.

- Det har blitt satt mye fokus på dette i sosiale medier den siste tiden, og det har gjort oss mer bevisste på at vi ikke ønsker å utlevere barna eller gå i detalj på deres private liv. Det må de selv få muligheten til å bestemme når de er eldre, sier 31-åringen, som tilføyer at barna fortsatt er en del av bloggen, men i mye mindre grad.

Gikk viralt

Høstens «Bloggerne»-sesong, den niende i rekken, er første gang tv-seerne får følge familien Berg Eriksen. Også 25 år gamle Stina Marie Bakken, bedre kjent som «Stina Blogg», er ny i tv-gjengen.

- Jeg har kun sett promo-filmen, og aner ikke hvordan ting er klippet. Jeg er veldig spent, sier 31-åringen.

Ved siden av de ovennevnte er også navn som Jørgine «Funkygine» Vasstrand, Julianne «Pilotfrue» Nygård (og ektemannen Ulrik), og Anniken «Annijor» Jørgensen, Anne Brith Davidsen og Kristine «Krisssy» Ullebø tilbake i tv-ruta.

Saken fortsetter nedenfor.

TOBARNSFORELDRE: Ekteparet Lars-Kristian Eriksen og Caroline Berg Eriksen sammen på Elles sommerfest i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TOBARNSFORELDRE: Ekteparet Lars-Kristian Eriksen og Caroline Berg Eriksen sammen på Elles sommerfest i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Caroline Berg Eriksen fikk for øvrig oppmerksomhet verden over da hun i 2013 postet et bilde som viste tydelig definerte magemuskler, kun fire dager etter at hun hadde født datteren Nelia.

Blant annet skrev «Bloggerne»-profil Suzanne Aabel et innlegg som fikk tittelen «- Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født».

Saken fortsetter under.

ETTER FØDSEL-BILDET: Caroline Berg Eriksen fikk massiv oppmerksomhet etter at hun la ut bilde av seg selv bare få dager etter hun hadde født sitt første barn. Her er et klipp fra «Else» som går på TV 2 i kveld. Video: TV 2Vis mer Vis mer

Da bloggeren Marna Burøe Haugen ble mor for andre gang året etter, gjorde hun som Eriksen og viste fram sin versjon av fire-dager-etter-fødselen-kroppen.

Deretter gjorde både Haugens ektemann og Eriksens ektemann det samme.

Eriksen gjorde til og med intervju med «Good Morning America», der hun fortalte om alt rabalderet som oppsto etter at hun la ut undertøysbildet.

LES OGSÅ: Dianas niese vekker oppsikt igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer