PÅ HØSTLANSERING: Ivar Dyrhaug var blant TV-profilene som deltok under NRKs høstlansering ondag, og programlederen kunne fortelle at han gledet seg til den nye sesongen starter 10. september.  Foto: Adéle Cappelen Blystad / Seher.no
PÅ HØSTLANSERING: Ivar Dyrhaug var blant TV-profilene som deltok under NRKs høstlansering ondag, og programlederen kunne fortelle at han gledet seg til den nye sesongen starter 10. september. Foto: Adéle Cappelen Blystad / Seher.no Vis mer

Derfor sier stjernene nei til Beat for Beat

- Jeg skjønner at Bjørn Eidsvåg synes det er vanskelig å vise at han ikke kan så mye annet enn Bjørn Eidsvåg.

SEHER.NO:  «Beat for Beat» er et av de mest populære programmene på NRK, og har blitt en av kanalens store suksesser som del av «Gullrekka» på fredagskveldene.

I fjor var det ti år siden musikkprogrammet hadde premiere på rikskanalen, og programleder Ivar Dyrhaug (61) har vært med siden oppstarten.

Onsdag var han en av stjernene tilstede under NRKs høstlansering på Marienlyst, og Seher.no fikk da anledning til å ta en liten prat med den populære tv-profilen.

Ifølge Dyrhaug er det flere grunner til at «Beat for Beat» har klart å holde seertallene oppe i over et tiår, og 61-åringen satser på at den kommende sesongen vil bli en like stor suksess.

- Jeg tror det er entusiasmen som smitter som gjør at programmet har et liv - et langt liv. Og så er vi veldig flinke til å fylle opp med nye konstellasjoner av artister. Det er stadig flere som synes at det å synge er stas, og mange som satser på det, sier han til Seher.no. 

Selv om Norge er et lite land med få mennesker, hevder Dyrhaug at de aldri går tom for deltagere til programmet.

- Nei, heldigvis fødes det stadig nye mennesker her i landet, og det er mange som synes det er gøy med sang. Skuespillere har blitt flinkere til å synge, komikere synger, så vi går aldri tom. Trykket og etterspørselen er ganske stor, smiler han.
 
Ifølge tv-profilen er det likevel mange som takker nei til å være med i programmet. Og det er ofte svært profilerte artister som ikke ønsker å delta.

- Det er absolutt veldig mange som sier nei. Og det er særlig etablerte artister som synger sitt eget reportoar og som kanskje ikke kan andre sanger enn sine egne. Vi har jo hatt med mange kjente artister og, som Jahn Teigen og Åge Aleksandersen. Men det er der det er vanskeligst og det skjønner jeg veldig godt. Jeg skjønner for eksempel at Bjørn Eidsvåg synes det er vanskelig å komme og vise at han ikke kan så veldig mye annet enn Bjørn Eidsvåg, sier han.
 
Dyrhaug tror også det er mange som takker nei fordi de føler de ikke har den «jøglersiden» i seg som man kanskje trenger i programmet.

- Ja, det er nok noen som føler at de ikke har den jøglersiden i seg og synes det er gøy. Det vet jeg. Jeg vet at Sissel Kyrkjebø ikke synes at hun har det og vil helst bare konsentrere seg om å synge, forteller han. 

Det er imidlertid ikke bare kjente artister som ikke ønsker å synge i «Beat for Beat»-spotlighten.

I løpet av de elleve årene han har ledet programmet, har tv-seerne sjelden fått se Dyrhaug selv synge inn i kameraet.

- Jeg har sunget, men jeg ble klippet ut, så jeg har ikke sunget på alvor. Jeg synger jo med en del, det gjør jeg, men det er liksom med et løfte fra lydmiksen om at jeg ikke skal legges inn i bildet. Så det er veldig sjelden du hører meg. Det hender noen ganger hvor folk står fast og jeg kan det, at du kan høre meg, at man hører at det er en stemme til. Men for det første så er jeg ikke noen sanger og for det andre så har jeg veldig dårlig lytting der jeg står, så jeg hører aldri meg selv, humrer han. 
 
Og selv om programlederen innrømmer at han er en veldig musikk- og sanginteressert fyr, blir det ikke noen opptredner denne sesongen heller.
 
- Jeg er veldig opptatt av å hjelpe fram folk. Jeg er ikke så opptatt av meg selv og at folk skal vite om meg. Jeg prøver å hjelpe alle artistene til å skinne og finne sin plass, så man vil ikke få se meg gjøre annet enn å synge med. Jeg lar de som kan det være i spotlighten, smiler han.

«Beat for Beat» er tilbake på NRK1 10. september!

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg er helt støl i magen av skam