28 år etter «Alene Hjemme»-suksessen:

Derfor ser han «Alene Hjemme» sammen med kjæresten

Macaulay Culkin husker fortsatt replikkene godt.

«ALENE HJEMME»-STJERNEN: De siste 28 årene har Macaulay Culkin blitt gjenkjent for rollen som Kevin McCallister i «Alene Hjemme». Nå letter han på sløret om julefilmene. Foto: NTB scanpix
«ALENE HJEMME»-STJERNEN: De siste 28 årene har Macaulay Culkin blitt gjenkjent for rollen som Kevin McCallister i «Alene Hjemme». Nå letter han på sløret om julefilmene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Macaulay Culkin (38) ble stjerne over natta som følge av å ha hatt rollen som Kevin McCallister i «Alene Hjemme»-filmene.

Helt siden første film kom i 1990 har rollen forfulgt stjernen, som i ettertid har hatt sitt å stri med. Hver desember er filmene om den lille gutten, som blir gjenglemt av familien, en klassiker, og i et intervju med Jimmy Fallon forteller Culkin selv hvordan presset øker rundt ham hvert år når julen nærmer seg.

- Jeg blir absolutt gjenkjent mer på denne tiden av året, innrømmer han til programlederen.

Det er imidlertid 38-åringens uttalelser om kjæresten som får programlederen til å sperre opp øynene.

Det siste året har Culkin datet skuespiller Brenda Song (30), og i intervjuet kan han avsløre at de har sett den mye omtalte filmen sammen - etter at julefilmen tilfeldigvis rullet over skjermen da de byttet kanal.

Saken fortsetter nedenfor.

DATER MACAULAY CULKIN: Skuespiller Brenda Song er blant annet kjent fra Disney-serien «Zack og Codys søte hotelliv». De siste årene har hun datet «Hjemme alene»-skuespilleren. Her er hun avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix
DATER MACAULAY CULKIN: Skuespiller Brenda Song er blant annet kjent fra Disney-serien «Zack og Codys søte hotelliv». De siste årene har hun datet «Hjemme alene»-skuespilleren. Her er hun avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hver gang jeg har en ny kjæreste, så vil de se den. Jeg skal innrømme å ha sett den med kjærester, men for det meste så sitter jeg bare og mumler alle replikkene mine - som «Keep the change, you filthy animal», sier han lattermildt.

- Så lenge det «får motoren hennes i gang», så …, fortsetter han, før Fallon bryter ut i latter.

Frigjort fra foreldrene

Etter suksessen med «Alene hjemme» spilte barnestjernen i en rekke filmer i løpet av den første halvdelen av 1990-tallet. Han hadde hovedroller i blant annet «My Girl» og «Richie Rich», og selvsagt i oppfølgeren «Alene hjemme 2 - forlatt i New York».

POPULÆR JULEFILM: «Alene hjemme» er en populær julefilm fra 1990, med Macaulay Culkin i hovedrollen som «Kevin McCallister», en åtte år gammel gutt som ved en feil blir forlatt hjemme da familien drar på juleferie. Video: 20th Century Fox Vis mer

Deretter fulgte nesten ett tiår, fra 1994 til 2003, uten flere filmer fra Macaulay Culkin, ifølge IMDb.com.

På samme tid som Culkin «pensjonerte» seg fra filmbransjen, ble han juridisk frigjort fra foreldrene sine, bare 14 år gammel. Begge hadde nemlig forsøkt å få kontroll over formuen hans på 17 millioner dollar da de skilte seg.

Som 17-åring giftet Culkin seg med skuespiller Rachel Milner (37), men paret ble separert to år senere, ifølge The Guardian.

I 2005 var 37-åringen et av forsvarets vitner i overgrepssaken mot Michael Jackson, ettersom de to hadde kjent hverandre siden Culkin var liten og han hadde overnattet hos popkongen ved flere anledninger.

Siden 2003 har stjernen gjort sporadiske opptredener i noen filmer og tv-serier, men han har i stor grad vendt rampelyset ryggen og de siste årene har han bodd i Paris.

STORSJARMØR: Macaulay Culkin smeltet mange hjerter som barn. Foto: NTB Scanpix
STORSJARMØR: Macaulay Culkin smeltet mange hjerter som barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skapte overskrifter

Imidlertid var han i et forhold med «That '70s Show»-stjernen Mila Kunis (34) mellom 2002 og 2010. I tillegg har han datet skuespiller Jordan Lane Price (25) og nå sist skuespiller Brenda Song (29), som han ble sammen med i sommer, ifølge People og UsMagazine.

Han har tidligere uttalt at han er klar for å stifte familie med kjæresten, som for øvrig ble en internasjonal stjerne etter å ha spilt i Disney Channel-serien «The Suite Life of Zack and Cody».

- Jeg kommer nok til å putte noen babyer i henne innen kort tid. Jeg mener, vi har jo øvd en del, sa han i «The Joe Rogan Experience»-podkasten.

I 2012 måtte Culkin tåle overskrifter i tabloidpressen om at han var rusmisbruker og avhengig av heroin, men i et intervju med The Guardian i 2016 sa han at folk ikke «nødvendigvis» hadde hatt noe å bekymre seg for.

- Selvsagt, når dumme ting foregår … Men nei, jeg brukte ikke seks tusen på heroin hver måned eller noe sånt. Det som plaget meg var at tabloidavisene pakket alt inn i en rar bekymringsforkledning, sa han den gang.

LES OGSÅ: Stjernene er ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer