«Sommerhytta»:

Derfor selges hyttene med voldsom prisforskjell

Hele 600 000 kroner skiller den billigste og dyreste «Sommerhytta» når de nå legges ut for salg.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

OBS! Artikkelen avslører vinneren av årets «Sommerhytta»:

Etter ti uker med omfattende oppussing, konkurranser, mange våkenetter og blodslit, ble vinnerne av «Sommerhytta» på TV 2 kåret torsdag kveld.

Deltakerparet som stakk av med flest gullhammere, og dermed ble belønnet med sin helt egen hytte til en verdi av flere millioner kroner, var Kurt Rasmussen (48) og hans datter Veronica Johansen Rasmussen (26).

De tre resterende parene må på sin side reise tomhendt hjem. Eller, i alle fall nesten. Mer om det straks.

VANT HYTTA: Det var Kurt Rasmussen (48) og hans datter Veronica Johansen Rasmussen (26) som stakk av med seieren i årets sesong av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli / TV 2
VANT HYTTA: Det var Kurt Rasmussen (48) og hans datter Veronica Johansen Rasmussen (26) som stakk av med seieren i årets sesong av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Må brette opp ermene

For selv om deltakerne for lengst har lagt fra seg verktøyene, er det nå arbeidet for alvor starter for Tormod Tvinnereim. Han er daglig leder ved Mjøsli Hytter og Naturpark - som altså har stilt fire hytter til disposisjon for TV 2s innspilling.

Til gjengjeld blir fritidsboligene - foruten om overetasjene - pusset fullstendig opp av deltakerne.

SKAL SELGES: Anna Rosenlund Skretteberg (23) og kjæresten Jone Engemoen Hansen (27) foran hytta de bygget og pusset opp. Foto: Espen Solli / TV 2
SKAL SELGES: Anna Rosenlund Skretteberg (23) og kjæresten Jone Engemoen Hansen (27) foran hytta de bygget og pusset opp. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Vi har satt opp fire hytter som er gjort ferdig fram til et visst punkt. Deretter ferdigstiller deltakerne underetasjen. TV 2 kjøper vinnerhytta, som gis bort i premie, mens de resterende legges ut for salg.

- Når finalen er over, begynner vi markedsføringen av hyttene, sier han til Børsen.

STIKKER: Etter en konkurransen i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

Måtte fjernes

Selv om tv-seerne først fikk vite det endelige utfallet torsdag kveld, har Tvinnereim hatt kjennskap til resultatet i snart ett år.

Kåringen av vinnerne fant nemlig sted i fjor sommer, og siden har hyttesjefen forsøkt å holde resultatet hemmelig.

- Hyttene har stått tomme en god stund. Alle vinduer har vært dekket til, slik at ingen kunne kikke inn. Samtidig har vi fjernet mye utendørs, slik at nysgjerrige gjester ikke skulle se hva som er blitt gjort under ukeoppdragene.

DEKKET FOR VINDUER: For å unngå at nysgjerrige forbipasserende skulle titte inn og se resultatet av hyttene, har vinduene vært dekket for. Foto: Privat
DEKKET FOR VINDUER: For å unngå at nysgjerrige forbipasserende skulle titte inn og se resultatet av hyttene, har vinduene vært dekket for. Foto: Privat Vis mer

- Hva konkret er blitt fjernet?

- Nå har vinteren hjulpet oss litt, men en god del av blomster og bedd er borte. Det samme er fuglebadet til Adrian og Christine, diverse blomsterkasser og benker, samt levegger.

REISE: Trine var nødt til å reise fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Massiv pågang

Det viste seg raskt å være et nødvendig grep.

- Allerede etter første uken på tv, begynte det å strømme til med folk. Slik har det vært konstant siden. I helgene har det vært flere hundre besøkende innom hyttefeltet. Dette var vi var ganske uforberedt på, men det har blitt en liten attraksjon for nysgjerrige sjeler.

Mjøsli Hytter og Naturpark består i dag av om lag 60 ferdig oppførte hytter. Totalt er det regulert til 311 tomter.

SKAL SELGES: Christine Kirkhorn (26) og Adrian Middelthon (24) foran hytta de pusset opp på Mjøsli. Foto: Espen Solli / TV 2
SKAL SELGES: Christine Kirkhorn (26) og Adrian Middelthon (24) foran hytta de pusset opp på Mjøsli. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Er det slik at interessen for tv-programmet har hatt en positiv effekt på salget av andre hytter i feltet?

- Vi har ikke merket en tydelig effekt så langt. Vi har en liste på rundt 250 navn med interessenter for «Sommerhytta»-objektene. Alle disse er nok ikke reelle kjøpere, men det blir spennende å se på lørdag. Vi er optimistiske.

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Måtte utbedre

Tvinnereim opplyser at deltakerne fikk tilgang på hver sin identiske hytte. Grunnflaten oppgis å være på 55 kvadratmeter, pluss en overetasje som kan romme en stue, to soverom og et toalettrom.

SKAL SELGES: Trine Rishaug Lium (40) ig Trude Rishaug Lium (40). Foto: Espen Solli / TV 2
SKAL SELGES: Trine Rishaug Lium (40) ig Trude Rishaug Lium (40). Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Likevel vil hyttene legges ut på markedet med ganske så ulike priser:

  • Hytta til Anna og Jone: Prisantydning på 4,1 millioner kroner.
  • Hytta til Trine og Trude: Prisantydning på 3,850 000 kroner.
  • Hytta til Christine og Adrian: Prisantydning på 3,5 millioner kroner.

Tvinnereim utdyper:

- Bakgrunnen for prisforskjellen er naturligvis tomtestørrelse og utsikt. Anna og Jones hytte hadde panoramautsikt. Trine og Trude hadde for eksempel god tomtestørrelse. Så har vi tatt utgangspunkt i liknende solgte objekter i umiddelbar nærheten av hyttene.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh var tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

- Så det har ingenting med kvalitet å gjøre?

- Vi sier at hyttene er like bra hva gjelder kvalitet. Nå var det slik at vår byggmester ble sendt inn for å utbedre alle eventuelle kosmetiske forhold etter innspilling. I to av hyttene var det lite å gjøre, mens i de to andre var det litt mer.

- Men det var ingen kjempeoperasjon. Alt i alt har deltakerne gjort en formidabel jobb.

Plaster på såret

- Er det noen av deltakerne som planlegger å kjøpe hyttene de har pusset opp?

- Etter min kjennskap er det ingen av deltakerne som har bedt om å kjøpe hytta si. Det virker som om alle var veldig fornøyde med sine hytter og Mjøsli som sådan. Men hyttekjøp er jo generelt sett økonomisk betinget.

KJÆRESTER? Adrian og Christine i «Sommerhytta» snakker om at de andre tror at de er kjærester. Video: TV 2 Vis mer

Under innspilling var deltakerne gjennom en rekke ukekonkurranser. Her vant parene alt fra boblebad til innen- og utendørs møblement, samt andre eksklusive produkter og gjenstander. Selv om tre av parene ikke vant ei hytte, forteller Tvinnereim at de altså ikke forlot Mjøsli helt tomhendt.

- Deltakerne får beholde alt av løsøre som de har vunnet. Anna og Jone vant for eksempel et flott utemøblement som de fikk ta med seg hjem.

LES OGSÅ: - Ikke noe jeg ønsker skal skje nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer