<strong>SELGER PREMIEN:</strong> Vinneren av høstens «Farmen», Tonje Frøystad Garvik, er nødt til å selge den splitter nye bilen hun vant i tv-programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2
SELGER PREMIEN: Vinneren av høstens «Farmen», Tonje Frøystad Garvik, er nødt til å selge den splitter nye bilen hun vant i tv-programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Tonje Frøystad Garvik:

Derfor selger hun «Farmen»-bilen

Synes det er synd å måtte selge den.

Publisert
Sist oppdatert

Det var sunnmørsjenta Tonje Frøystad Garvik (29) som sto igjen som vinneren av TV 2-programmet «Farmen» sist sesong.

Premien besto av en hytte - og en bil til en verdi av 470 000 kroner.

Nå har imidlertid Frøystad Garvik bestemt seg for å selge den splitter nye bilen på grunn av finansiering av hytta hun vant i tv-programmet.

Det er nemlig ingen godt bevart hemmelighet at hytta ikke er innflytningsklar.

Beslutningen om salget av bilen deler 29-åringen i et innlegg på Facebook og Instagram-profilen sin.

Til Se og Hør forteller Frøystad Garvik at det er synd å måtte selge bilen.

- Det er jo en helt rå bil og vi skulle ønske at vi kunne ha beholdt den, men selv om Boligpartner bistår med hyttebygging og bidrar godt, er vi nødt til å være med på å finansiere hytta vi også. Vi er jo kun 29 år så vi har ikke rukket å spare opp så mye kapital selv enda.

Videre forteller sunnmørsjenta at det har blitt vist stor interesse for bilen allerede, og hun tror ikke at det blir noe problem å selge den.

- Jeg har fått meldinger fra flere som er interessert og fått flere kommentarer fra folk som er gira. Innlegget om bilen har også blitt delt opp mot 100 ganger, så det er jo bra, forteller Frøystad Garvik.

ORD MOT ORD: Kjetil Nørstebø og «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik er totalt uenige i hva som egentlig skjedde i finalen. Her forteller de to finalistene sin side av saken. Reporter: Miriam Bakkejord / Video: Sondre Rahm Vis mer

Overrasket med hett kyss

Inne på «Farmen»-gården overrasket Garvik alle, da hun avslørte at hun er lesbisk.

29-åringen unnlot derimot å fortelle at hun er i et forhold med «Farmen»-kollega Lene Sleperud (29).

I virkeligheten har de to jentene vært sammen i snart to år, og har allerede «forlovet» seg. Med en vakker diamantring verdt 100 000 kroner, gikk Tonje ned på kne og ba om Lenes hånd - i en reklamefilm for Tesori Diamanter.

«FORLOVET» SEG PÅ TV: I januar, lenge før de ble kjent gjennom «Farmen» på TV 2, var kjæresteparet Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik med i en reklamefilm for Tresori diamanter - for å markere ettårsjubileet for at kirken sa ja til homo-ekteskap. VIDEO: Tresori diamanter Vis mer

- Det var veldig spesielt å «forlove» seg foran kamera. Det førte til litt mas om ring på hjemmebane, fortalte Frøystad Garvik lattermildt til Se og Hør den gang.

I reklamefilmen, som ble laget i januar i fjor, sier Lene ja til sin kjære med et ømt kyss. Tesori ønsket å bruke et ekte par i reklamefilmen, som markerte at det var ett år siden lesbiske og homofile fikk gifte seg i kirken.

- Det er en film der det understrekes at kjærlighet er kjærlighet, uansett, sa Frøystad Garvik.

Etter høstens «Farmen», har det strømmet inn med meldinger og støtteerklæringer til paret. Mange foreldre forteller at de ser mer positivt på barnas legning, etter å ha sett Tonje og Lenes kjærlighet på skjermen.

- Mange foreldre har skrevet til oss og fortalt at de endelig kan forstå barna sine. Hvis vi kan bidra til en normalisering, er det kjempefint, mente Sleperud.

FÅR BAKOVERSVEIS: «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik (29) blir noe satt ut når hun får høre hva kjæresten Lene Sleperud (29) ønsker seg til jul. Video: Lina Hekkli / Se og Hør Vis mer

Fikk hatbrev i posten

Det har derimot ikke bare vært positive tilbakemeldinger. I desember mottok kjæresteparet Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik noe de trodde var et julekort i posten.

Det skulle imidlertid vise seg å være noe helt annet enn en hyggelig julehilsen.

På et hvitt ark, skrevet på det som ser ut til å være en datamaskin, hadde ti anonymiserte mødre sendt paret et brev med innhold som får de fleste til sette kaffen i vrangstrupen.

«Du, lesbiske Lene, vi aksepterer din legning og dine spesielle seksuelle lyster sammen med din såkalte jentekjæreste Tonje. Vi, som mødre, vil eller kan derimot ikke akseptere denne massive lesbe/homo propagandaen som dere bedriver, som gjør barna våre syke», åpnet brevet med.

Deretter fulgte anklager og påstander om at Sleperud og Frøystad Garvik skal ha bli rammet av smitte, og at de begår et alvorlig overgrep mot barn fordi de uttrykker sin kjærlighet på TV.

Det sjokkerende brevet har duoen selv valgt å delt i sosiale medier, der responsen har strømmet inn på kort tid.

Til Se og Hør fortalte Lene Sleperud at hun reagerte med å bli veldig skuffet, og ikke minst overrasket, da hun åpnet brevet hun hadde fått i posten.

- Det viser at vi ikke har kommet så langt i samfunnet som vi kanskje trodde, og at vi fortsatt har mye å jobbe med når det kommer til slike holdninger, sa hun.

Og det er nettopp av den grunn at duoen valgte å dele brevet med offentligheten.

Se dette innlegget på Instagram

#JegErSmitta 😅🏳️‍🌈✨

Et innlegg delt av Tonje Garvik (@tonjegarvik)

- Vi vil gjerne få dette fram i lyset, og vise at dette ikke er greit. Vi får daglig henvendelser fra andre unge som synes det er vanskelig å komme ut av skapet på grunn av nettopp slike holdninger, sa Sleperud.

Selv om brevet ikke var direkte rettet mot Frøystad Garvik, fikk også hun seg et sjokk da hun leste brevet.

- Jeg fikk en støkk i magen over at folk kan gå så langt. Dette er jo akkurat grunnen til at vi valgte å melde oss på «Farmen». Vi visste at slike holdninger finnes der ute, og vi vil gjerne være rollemodeller for andre som synes det er vanskelig å komme ut av skapet, sa hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Jeg ble stappet full av sterke smertestillende

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer