Erik Alfred Tesaker:

Derfor selger han «Farmen»-premien

På kjøpet får du også en helt unik «Farmen»-suvenir.

I FINALEN: Erik Alfred Tesaker vant mot Mia Gundersen i finalen - og ble dermed en stolt vinner av en splitter ny Toyota, som han fikk overlevert på fredag. Den skal han i midlertid kvitte seg med. Foto: Alex Iversen / TV2
I FINALEN: Erik Alfred Tesaker vant mot Mia Gundersen i finalen - og ble dermed en stolt vinner av en splitter ny Toyota, som han fikk overlevert på fredag. Den skal han i midlertid kvitte seg med. Foto: Alex Iversen / TV2 Vis mer
Publisert

Oppfinner Erik Alfred Tesaker (40) gikk helt til topps i årets utgave av «Farmen Kjendis». Sørlendingen markerte seg stort i det populære realityprogrammet, og vant mot Mia Gundersen (58) i finalen. Dermed stakk han også av med den gjeve premien: en splitter ny bil.

Men den har 40-åringen ingen planer om å beholde, sier han til Se og Hør. Lørdag la Tesaker nemlig ut et innlegg på Instagram hvor han skrev at han endelig hadde mottatt premiebilen han vant i konkurransen.

- Vi hadde egentlig tenkt til å beholde premiebilen, men den forrige bilen vår røyk i januar. Den hadde vært nedkjørt lenge, og gått 400 000 kilometer. Vi måtte ha en ny, og kjøpte en annen bil før vi fikk premiebilen, forklarer Tesaker.

«Farmen Kjendis»-vinneren hadde da lappet på den gamle bilen lenge, og til slutt satt kona foten ned. Dessuten hadde familien behov for en firehjulstrekker, i og med at de bor på en fjelltopp.

- Det er bakgrunnen for salget. Dessverre, vi skulle gjerne ha beholdt premien, sier sørlendingen til Se og Hør.

FARMEN: Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Nå ser han tilbake på gårdsoppholdet, og har innsett at reality kanskje ikke er helt for ham. Video: Rød Løper / TV2 Vis mer

Uvanlig annonse

Nå har Tesaker lagt ut bilen til salgs på Finn.no, med en annonse som kan sies å være litt utenom det vanlige. Bilen, som er en splitter ny Toyota Corolla 2020-modell, ligger ute med en pris på 396 372 kroner. Med på kjøpet får man imidlertid en egen «oppfinner»-pakke, bestående av signerte bøker, plakater, «Farmen»-spill, omvisning på «Oppfinnerfabrikken», samt andre hjemmelagde gjenstander.

Tesaker sier at responsen på annonsen har vært enorm.

- Vi har fått masse artige og hyggelige meldinger. Folk skriver at det var en gøy annonse, og mange ønsker å komme innom for å se, forteller 40-åringen til Se og Hør.

Den nye eieren av årets «Farmen Kjendis»-bil får også med seg en helt spesiell gjenstand fra årets opphold på gården. Mange husker nok at Tesaker og Mímir Kristjánsson (33) sammen laget en fotball bestående av hønsenetting og lammeskinn.

- Man får en «Farmen»-suvenir med på kjøpet, sier Tesaker lurt til Se og Hør.

Etter at årets «Farmen Kjendis»-sesong gikk sin seiersgang i slutten av mars, har det vært nokså stille fra Tesaker. 40-åringen sier til Se og Hør at den siste tiden har vært merkelig - grunnet coronaviruset.

- Det er en spesiell tid. Vi har vært hjemme med familien og kost oss, og bygget hytte. Nå planlegger vi et stort arrangement her på «Oppfinnerfabrikken» om halvannen måned, men det avhenger av hvordan coronasituasjonen utvikler seg.

Sørlendingen har for tiden også bokprosjekter, TV-samarbeid og animasjonsfilmer å henge fingrene i.

TRYNER: De resterende i «Farmen Kjendis» må gjennom en tøff hinderløype, og for en av deltakerne går det skikkelig galt. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

Holdt seieren hemmelig

Da Se og Hør snakket med den nyslåtte «Farmen»-vinneren i mars, kunne han avsløre at han og kona Ellen Marie hadde holdt seieren hemmelig for sine tre barn.

- Vi ønsket å holde det hemmelig for dem så de både slapp belastningen om å måtte bære på hemmeligheten så lenge, samtidig som de fikk oppleve spenningen når jeg deltok i konkurransen, forklarte han den gang.

NY BIL: Erik Alfred Tesaker feiret med kake da han ble overrakt vinnerbilen fredag. Nå er bilen til salgs. Foto: Privat / EA Studios
NY BIL: Erik Alfred Tesaker feiret med kake da han ble overrakt vinnerbilen fredag. Nå er bilen til salgs. Foto: Privat / EA Studios Vis mer

Den populære oppfinneren fortalte også at han hadde fått svært gode tilbakemeldinger etter seieren.

Sammen med familien, kona Ellen Marie og barna Selma, Alfred og Tønnes, har han hatt stor suksess med flere sesonger av serien «Oppfinneren» på NRK.

Da Se og Hør besøkte Tesaker hjemme på småbruket Øystøl i Gyland tidligere i år, kunne han avsløre at familien skulle ta en pause fra TV-skjermen, for å frigjøre tid til andre prosjekter.

- Jeg holder på med en fornøyelsespark som er et oppfinnerland, sa han, og la til:

- Der er alt laget av vann, damp, vind og gjenbruk og er noe som man kan besøke.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

Den sprudlende sørlendingen sa videre at planen er å bygge berg- og dalbaner som kjører gjennom hus, og at alt i parken skal være håndlaget. Akkurat nå er planene på tegnebrettet, og han jobber med en ellevill idé og legger mye ressurser i det.

LES OGSÅ: - Det er et strev hele tiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer