Sophie Elise Isachsen:

Derfor sank inntekten med over en halv million

... men toppbloggeren har fortsatt nok til salt i grøten.

GODT BETALT: Toppblogger Sophie Elise Isachsen omsatte for mindre i 2018 enn i 2017, men kan fortsatt le hele veien til banken. Foto: NTB Scanpix
GODT BETALT: Toppblogger Sophie Elise Isachsen omsatte for mindre i 2018 enn i 2017, men kan fortsatt le hele veien til banken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at Sophie Elise Isachsen (24) er en av landets mest populære, og dermed omtalte, personer.

Med blogg, tv-serie, podkast, flere romaner, store samarbeid og deltakelser i diverse programmer, har hun det siste året klart å holde koken i rampelyset.

Likevel er det ikke alltid at det bærer økonomiske frukter. Ferske tall fra Brønnøysundregistrene viser at 24-åringen i fjor omsatte for omtrent 600 000 mindre enn det hun gjorde i 2017. Likevel omsatte aksjeselskapet hennes, der hun for øvrig står oppført som eneeier, for hele 4,2 millioner kroner.

Stort utbytte

I 2017 var tallet, ifølge E24, 4,82 millioner kroner. Hun har med andre ord hatt en relativt stabil utvikling hva gjelder omsetning det siste året. Årsresultatet for Sophie Elise AS endte på 2,38 millioner kroner i fjor.

DEBATTEN: I en episode av serien «Kristin & Dennis: 1 + 1 = 3» får vi bli med bak kulissene før Kristin Gjelsvik møtte Sophie Elise til debatt om kroppspress. Video: Viafree Vis mer

Det oppsiktsvekkende ved regnskapet er hvor mye utbytte bloggeren valgte å ta ut. Regnskapet viser at 24-åringen tok ut hele 3,5 millioner kroner i utbytte. I tillegg tok hun ut lønn på 738 000 kroner, som vil si at hun samlet fjernet over 4,2 millioner kroner fra selskapet sitt. Med det tok hun også ut mer enn det som kom inn.

Totalt sørger det for at egenkapitalen hennes i selskapet nå er på omtrent 876 000 kroner. Isachsen har vært i bransjen i mange år, og allerede forrige uke kunne hun forutse at saken om inntekten hennes ville havne i mediene.

I podkasten hun har sammen med kjendisfrisør Fetisha Williams, fortalte hun at «det er normalt at det går opp og ned». Fallet i omsetning skylder bloggeren selv på at hun har jobbet mindre, og at det ikke alltid er like forutsigbart å drive et eget selskap.

KARDASHIANS: I disse dager ruller sesong 16 av realityprogrammet «Keeping up with the Kardashians» ut på norske skjermer. Vi møtte Sophie Elise på premieren og hørte om hva hennes forhold til jentene er. Vis mer

Nytt hus

En av grunnene til det store utbyttet, kan ha vært at bloggeren i fjor kjøpte seg ny bopel. Sammen med kjæresten, Kasper Kristoffersen, flyttet hun ut av leiligheten til fordel for et hus lenger øst i hovedstaden.

I fjor sommer bladde de nemlig opp flere millioner kroner for huset, som de også har brukt en del penger på å gjøre til sitt eget.

Titt og ofte deler bloggeren bilder av den lekre boligen, som blant annet inneholder det mange anser som en livslang drøm - en walk-in garderobe.

- Jeg trives veldig nå, og vi har fått et dritfint interiør. Det føles som hjemme. Vi la inn en del penger i potten da vi skulle pusse opp, men det ble jo selvfølgelig dobbelt så mye. Jeg tror vi brukte to millioner kroner kanskje, og det er jo ganske normalt. Det var ikke pent der da vi tok over, sa hun til Se og Hør i januar.

KOMMENTARENE STRØMMET INN: Sophie Elise delte bilde av at hun hadde fjernet silikonen. Responsen var overraskende. Reporter: Thea Hope / Video og edit: Kine Falch Vis mer

LES OGSÅ: Ærlig om utfordringene i forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer