Johannes Høsflot Klæbo:

Derfor sammenliknes Klæbo med Justin Bieber

Hylles i utlandet etter medaljetriumfen.

INTERVJUET AV CNN: Johannes Høsflot Klæbo ble intervjuet av CNNs Amanda Davies i Sør-Korea. Den amerikanske TV-kanalen kaller Klæbo for Norges svar på Justin Bieber. Video: CNN Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Johannes Bieber? Justin Høstflot Klæbo? Nei, kanskje ikke.

Men hadde noen sett for seg at vår egen gullhelt Johannes Høsflot Klæbo (21) skulle nevnes i samme setning som den jevnaldrende superstjernen Justin Bieber (23)?

- Norges Bieber

Den amerikanske tv-stasjonen CNN sørget nettopp for å gi den unge trønderen litt ekstraordinær stjernestatus, da de åpnet en reportasje om Klæbo med følgende innledning:

«En av de største stjernene i disse lekene er Johannes Høsflot Klæbo. Mannen som kalles Norges Justin Bieber har vunnet tre OL-gull i en alder av 21 år.»

SKILT VED FØDSELEN? Vel, vel. Foto: NTB Scanpix
SKILT VED FØDSELEN? Vel, vel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Klæbo ble intervjuet av CNN før han satte seg på flyet hjem til Norge tidligere i uka. Tv-stasjonen har bitt seg tydelig merke i 21-åringens imponerende, olympiske prestasjoner, og presenterer ham altså, på lik linje med Biebers elleville gjennombruddsperiode, som en herjende stjerne. I skisporet, vel å merke.

CNN peker også på at Klæbo er, med sin medaljefangst fra Pyeongchang, den fjerde mannlige utøveren i vinter-OL gjennom tidene med tre gull før fylte 22 år.

Se Klæbos intervju med CNN øverst i saken!

- Store greier

Overfor NRK legger ikke Klæbo skjul på at det var stas å bli intervjuet av den verdensdekkende tv-stasjonen:

- Det var kult det, det er mange som kikker på og det er klart at hvis vi gjøre at langrenn kan bli litt større, så hjelper jeg gjerne til. Det er kult å få muligheten til å dra dit. Det er store greier, forteller Klæbo til kanalen.

Det er ikke bare Klæbo selv som høster stjernestatus hos CNN. Også 21-åringens morfar og trener, Kåre Høsflot, får en god porsjon oppmerksomhet.

Kåre Høsflot har skapt omtrent like mange overskrifter som barnebarnet gjennom gull-døgnene i Pyeongchang. Dagbladet snakket med Washington Posts utsendte tidligere i uka, som gnir seg i øynene over familiebedriften Klæbo.

STORE SMIL: Johannes Høsflot Klæbo sammen med mamma Elisabeth og morfar Kåre etter sprinten under vinter-OL i Pyeongchang.
Foto: Stian Grythaugen / NTB Scanpix
STORE SMIL: Johannes Høsflot Klæbo sammen med mamma Elisabeth og morfar Kåre etter sprinten under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Stian Grythaugen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg jobber mye med tennis, og der har vi sett Williams-søstrene bli trent av sine foreldre. Jeg har sett utøvere bli trent av far, mor og onkel, men bestefar? Nei, det har jeg aldri sett før. Jeg ble veldig nysgjerrig på hvem denne bestefaren var, og da jeg så ham gå her borte tidligere i dag, 75 år gammel, tenkte jeg: «Wow. Er han suksesstreneren til verdens beste langrennsløper?» Det er et eventyr, fortalte journalist Charles Culpepper.

TINDER?: Den unge langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo avslører litt av hvert om langrennsgutta våre. Reporter: Hanne Kathrine Bratholt, Video: Sølve Hindshamar, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Hyller morfar

Selv har Klæbo flere ganger gitt morfaren æren for suksessen i skisporet:

- Morfar betyr alt for meg. Vi har et utrolig bra samarbeid. Han er med på mange hardøkter, stort sett alle. Sammen klarer vi å gjøre det vi planlegger. Han er veldig flink til å tilrettelegge og gjøre ting enkelt for meg, fortalte 21-åringen til Dagbladet, og la til:

- Jeg er heldig og har folk rundt meg som er flinke til å sørge for at jeg fortsatt er den samme når jeg kommer hjem, og jeg føler at det har gått bra. Selv om jeg går fort på ski, så skal jeg fortsatt være en bra fyr. Og det er det jeg får innprentet av dem hjemme også.

Fenomenet Klæbo reiser altså hjem med tre gullmedaljer fra sitt aller første OL.

- Nå skal det bli godt å komme hjem litt, og lade opp til resten av sesongen, fortalte han til Dagbladet i går.

LES OGSÅ: Derfor holder Klæbo seg unna alkohol

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer