The Weeknd:

Derfor så han slik ut

Artisten fikk folk til å sperre opp øynene under nattens MTV Video Music Awards.

BLODIG ANSIKT: The Weeknd dukket opp med det som kunne se ut som en blodig, skeiv nese under nattens VMA-utdeling. Foto: NTB Scanpix
BLODIG ANSIKT: The Weeknd dukket opp med det som kunne se ut som en blodig, skeiv nese under nattens VMA-utdeling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I natt var det igjen duket for MTVs Video Music Awards, som gikk av stabelen i New York. Det var likevel en noe neddempet prisutdeling denne gang, for pandemien har satt en stopper for større arrangementer verden over.

Det var likevel plass til et knippe stjerner, både på scenen og på den røde løperen. Blant dem som fikk størst oppmerksomhet etter nattens festligheter var artist Lady Gaga (34), som ikke bare leverte et forrykende sceneshow, men også stakk av med ikke mindre enn fem priser.

FALL: Under en konsert i Las Vegas tok Lady Gaga en fan opp på scenen. Det var kanskje ikke så lurt. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Foto: CNN Vis mer

Taylor Swift (30), Ariana Grande (27), Justin Bieber (26), Billie Eilish (18) og The Weeknd (30) var også blant artistene som stakk av med en pris.

Blodig nese

Sistnevnte artist, The Weeknd - hvis egentlige navn er Abel Makkonen Tesfaye - fikk æren av å åpne selve utdelingen med hitlåten «Blinding Lights».

Det er imidlertid noe helt annet enn låten som skaper overskrifter.

I forkant av selve showet var han nemlig å se på den røde løperen med det som kunne se ut som en rimelig forslått nese, noe som raskt fikk fansen til spekulere på hva som hadde skjedd med artisten, og hvorfor han så slik ut.

FÅTT BANK?: Flere undret seg over artistens ansikt. Foto: NTB scanpix
FÅTT BANK?: Flere undret seg over artistens ansikt. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Hvorfor så det ut som at The Weeknd hadde fått bank på VMAs?», spør en på Twitter.

«Jeg er virkelig forvirret over hvorfor The Weeknds ansikt var banket opp under VMA,» skriver en annen.

Med vilje

Det skal likevel være en god forklaring på det hele. Flere utenlandske medier, deriblant Cosmopolitan og B.T., hevder at det hele rett og slett var sminke og en del av kostymet som tilhørte artistens opptreden.

Ansiktssminken, i tillegg til den røde blazeren artisten gikk kledd i, er nemlig også å se i musikkvideoen til «Blinding Lights» - låten som han altså åpnet prisutdelingen med.

UTEN PUBLIKUM: Grunnet coronapandemien måtte The Weeknd opptre helt uten publikum. Foto: NTB scanpix
UTEN PUBLIKUM: Grunnet coronapandemien måtte The Weeknd opptre helt uten publikum. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dermed har den mest ihuga fansen sett dette før, og det var altså ingen som hadde banket opp artisten i forkant av VMAs, slik flere fryktet.

Artisten har for øvrig tidligere mottatt kritikk for bildet som fremmer albumet «After Hours», der han igjen er avbildet med et blodig ansikt.

YouTube-stjernen James Charles, som selv stadig havner i diverse kontroverser, stilte blant annet spørsmål til hvorfor han selv ikke kunne dele bilder at en falskt forslått nese, den gang som en del av en utfordring i sosiale medier, når The Weeknd kunne bidra til det Charles mente var «glorifisering av vold» med sitt albumcover, ifølge Paper Magazine.

Tidligere denne uka inviterte TikTok-stjerne Larray sine influencer-venner til bursdagsfest og det fikk internett til å koke. Vis mer

Klarte ikke feire

Ansiktssminken var derimot ikke det eneste som rettet oppmerksomheten mot artisten denne kvelden. Da The Weeknd skulle holde takketale etter å ha stukket av med prisen for beste musikkvideo, var det nemlig ingen jubel i sikte.

Artisten takket derimot kort til alle parter som har vært involvert i videoen, før han rettet fokuset mot landets kamper mot politivold og «Black Lives Matter»-bevegelsen.

- Det er veldig vanskelig for meg å feire nå, og å nyte dette øyeblikket. Så jeg skal bare si, rettferdighet for Jacob Blake og rettferdighet for Breonna Taylor, sa han, før han igjen takket og forlot scenen.

Zara Larsson, Shawn Mendes og "The Weekend" mottar priser og opptrer på MTV Europe Music Awards 2016. Video licensed from Viacom International Media Networks, 2016 MTW Networks Europe Vis mer

Både Jacob Blake (29) og Breonna Taylor (26) er ofre for politivold. Taylor ble skutt og drept av amerikansk politi i mars, mens Blake tidligere i august ble skutt syv ganger under en pågripelse.

Blake skal nå ligge lam fra livet og ned på sykehus etter hendelsen. I likhet med George Floyd-saken tidligere i år, krever nå flere, deriblant The Weeknd, at politimennene involvert i Taylor og Blakes saker stilles ansvarlig for det flere mener er brutale drap på afroamerikanere.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

Kveldens vinner

Sett bort fra The Weeknd, var det Lady Gaga som var kveldens store vinner. Som nevnt stakk hun av med hele fem priser, henholdsvis i kategoriene beste kinematografi i en musikkvideo, beste samarbeid og årets låt, alle for hiten «Rain On Me», som hun synger med Ariana Grande.

Hun stakk også av med prisen for beste artist, og skrev historie som den første noensinne til å bli overrakt den såkalte Tricon-prisen. Ifølge E! News deles prisen ut som en anerkjennelse til artister som har gjort det stort innen tre eller flere områder.

Gaga serverte også hele åtte antrekk. Hennes stylist, Nicola Formichetti (43), har delt bilder av antrekkene på sin Instagram. Under bildene, som også er delt av Gaga selv, har det rent inn med kommentarer fra fans som omtaler det hele som «ikonisk».

LES OGSÅ: - Har vært helt jævlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer