Marte Bratberg:

Derfor røper hun ikke navnet på sin nye flamme

Radioprofil Marte Bratberg snakker høyt om sin nye flørt, men synes kjærlighet er skummelt.

PODKASTSTJERNER: Influenser og journalist Janka Polliani og radioprofil Marte Bratberg er for tiden aktuell med ny podkast. Der snakker de om alt fra kjærlighet og vennskap til sex og flauser. Dagbladet møter dem på Vippa i Oslo. Foto: Emilie Rydning
PODKASTSTJERNER: Influenser og journalist Janka Polliani og radioprofil Marte Bratberg er for tiden aktuell med ny podkast. Der snakker de om alt fra kjærlighet og vennskap til sex og flauser. Dagbladet møter dem på Vippa i Oslo. Foto: Emilie Rydning Vis mer

- Du er den eneste jenta jeg kjenner som har så draget. Det er helt sinnssykt, bryter Janka Polliani (39), tidligere «Top Model»-programleder og en av Norges største influensere, ut til venninnen og radioprofil Marte Bratberg (29), kjent fra «Morgenshowet» på NRJ.

Duoen, som ble kjent med hverandre for knappe tre år siden, har sammen startet opp podkasten «Janka og Marte», som har gått som en farsott på iTunes og Spotify med sine hittil 13 episoder.

I skrivende stund er podkasten på ellevteplass på iTunes' toppliste over norske podkaster, og deres mangel på filter er nok mye av årsaken til suksessen.

Se og Hør møter duoen på Vippa i Oslo, der Bratberg allerede har kommet seg til en isbar for å kjøpe seg en is.

Champions League 🔥

Et innlegg delt av Marte Bratberg (@martebratberg)

Der blir hun møtt av en mann som Polliani mener helt klart forsøkte å sjekke opp Bratberg, noe Bratberg er helt uenig i.

Diskusjonen om hvem som har rett eller feil er dermed i gang - noe som neppe blir den siste diskusjonen den neste timen.

Vennskapet til Polliani og Bratberg er nemlig slik. De diskuterer, og er ærlige med hverandre helt uten filter. Noe også lytterne til podkasten vet alt om.

Saken fortsetter nedenfor.

GODE VENNER: Tross aldersforskjellen er Janka Polliani og Marte Bratberg verdens beste venner. Foto: Emilie Rydning
GODE VENNER: Tross aldersforskjellen er Janka Polliani og Marte Bratberg verdens beste venner. Foto: Emilie Rydning Vis mer

Gode venner

Det var i 2015, under innspillingen av TV 2 Livsstil-programmet «Helt ny på 100 minutter», at Bratberg og Polliani møttes for aller første gang. Bratberg var programleder og Polliani var en av stylistene, sammen med blant andre Line Langmo (36).

Siden den gang har duoen holdt kontakten jevnlig, men det er ikke før de siste årene at de har blitt ordentlig gode venner.

- Vi hadde et par date-nights etter innspillingen av programmet, hvor vi gikk ut og spiste og drakk vin. Det var ikke så ofte egentlig. Men du var veldig god til å ringe, ler Bratberg, og mener at det er Polliani sin fortjeneste at de er venner i dag.

- Du er jo så ekstremt dårlig på de tingene. Grunnen til at vi har beholdt vennskapet vårt er ikke på grunn av Marte, nei, sier Polliani.

BESTEVENNER: Janka og Marte får testet hvor godt de egentlig kjenner hverandre... Video: Emilie Rydning Vis mer

De har nemlig akkurat diskutert telefonvanene til Bratberg, der Polliani er temmelig oppgitt over at hun sjelden ringer opp, svarer på meldinger, eller tar telefonen.

- Til gjengjeld, når jeg først prater med henne, så kan vi sitte i timevis når Marte først gidder å ta telefonen, sier Polliani.

De to venninnene kan prate om alt. Ifølge dem selv skyldes det gode vennskapet at det ikke er noe filter mellom dem, og at de kan være dønn ærlige med hverandre.

- Vi har jo nesten blitt en familie. Marte er som en lillesøster som jeg setter litt på plass, samtidig som hun sier fra til meg hvis jeg er blitt litt gammel og kjedelig, sier Polliani.

KAN VÆRE ÆRLIGE: Det Marte Bratberg og Janka Polliani liker best med hverandre er at de kan være ærlige. Foto: Emilie Rydning
KAN VÆRE ÆRLIGE: Det Marte Bratberg og Janka Polliani liker best med hverandre er at de kan være ærlige. Foto: Emilie Rydning Vis mer

Bratberg er enig. Hun trodde nemlig først at podkasten skulle gå utover vennskapet til sin gode venninne. Hun var redd for at de skulle møtes sjeldnere for å unngå og snakke om hendelser og ting som de skal prate om i podkasten.

- Jeg føler at dette her er det nærmeste jeg kommer et ekteskap. Jeg vet jo ikke hvordan det er, men fy fader så mye tid jeg bruker på Janka, sier Bratberg, og legger til at de i hvert fall har ti telefonsamtaler om dagen i forbindelse med podkasten.

BRUDD ETTER FEM ÅR: Radioprogramleder Marte Bratberg ble singel i fjor, og synes det er skummelt å skulle satse på et nytt forhold. Foto: Andreas Fadum
BRUDD ETTER FEM ÅR: Radioprogramleder Marte Bratberg ble singel i fjor, og synes det er skummelt å skulle satse på et nytt forhold. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Vil ikke forplikte seg

Ærligheten i podkasten til Polliani og Bratberg har overrasket mange. Helt uten filter, snakker duoen om alt fra sex, forhold, vennskap og ellers andre ting som angår dem i hverdagen.

Spesielt mye tid er blitt viet til den nye flørten til Marte Bratberg, «Leirdua» som han blitt omtalt som - fordi de på første date var på leirdueskyting.

Helt siden denne daten, for ti episoder siden, har lytterne fått følge kjærlighetsdramaet mellom turtelduene.

KILL SEX MARRY: Damene bak «Janka og Martes podcast» blir litt uenige når det det står mellom Magnus Carlsen og Petter Northug. Reporter: Julie Solberg / Video: Emilie Rydning Vis mer

- Jeg angrer ikke på at jeg har omtalt ham så mye som jeg har gjort i podkasten. Han vet at jeg gjør det, og jeg har fått lov til det, sier Bratberg.

Selv om hun tilsynelatende deler alt som skjer mellom dem, som alt fra intime dater til hva de føler for hverandre, er hun likevel veldig obs på ikke å røpe navnet hans.

- Vi deler veldig mye, men sånt som navn holder vi tilbake, sier hun.

Ifølge Bratberg er de nemlig ikke kjærester ennå.

- Jeg tror jeg sliter litt med på forplikte meg, ja. Jeg har vært singel i akkurat ett år, forteller hun.

Marte kom nemlig ut fra et fem år langt forhold i fjor.

- Jeg synes det var veldig tungt da det ble slutt. Det var liksom fem år, og det tok litt tid å flytte fra hverandre, og komme seg på plass etter det. Kjærlighet er det fineste jeg vet, men jeg synes det er dritskummelt, sier Bratberg.

Elsker å ha bursdag

Likevel later det til at «Leirdua» har klart å sjarmere Bratberg. Nylig hadde nemlig 29-åringen bursdag der han overrasket henne stort. For Bratberg betyr bursdager veldig mye, og hun sa blant annet i podkasten at det hadde vært en «dealbreaker» om han hadde glemt den.

- Han leverte han, altså. Han bakte kake, der det sto «verdens beste Marte» på. Jeg tror det er den første kaka han har bakt, sier Bratberg.

Polliani, som påpeker at hun er ganske bitter for at hun ikke har fått møte den mystiske mannen, blir glad når hun hører det Bratberg forteller.

- Du var jo litt sånn «hvis han ikke husker den bursdagen, da er det ikke mannen i mitt liv», sier Polliani.

- Jeg sa det, ler Bratberg.

- Men da er det mannen i ditt liv da?

- Nei, det vet jeg ikke. Vi får se, sier Bratberg.

Bare de to

Til tross for at Bratberg benekter at de er blitt kjærester, er det likevel vel mange som tolker det slik. Hun er ikke redd for at hun kan bli oppfattet som «opptatt» av andre menn.

- Først så tenkte jeg egentlig ikke det, men så har jeg jo skjønt at det ikke bare er jenter som hører på podkasten. Det er nemlig veldig mange gutter som kommer bort til meg og skryter av den. Men ja, hvis de oppfatter meg som opptatt, så får det bare være, sier Bratberg, og legger til at podkasten ikke hadde blitt ekte hvis hun bevisst unngikk å snakke om ham.

- Vi er jo mye sammen, så det hadde jo blitt helt feil om jeg ikke nevnte ham, sier hun.

Ville vise en annen side

Både Polliani og Bratberg har høye følgeskarer i sosiale medier, der førstnevnte har levd av sine kontoer profesjonelt i over sju år.

Selv om Polliani er vant med å eksponere seg selv, viser hun en helt annen side av seg selv i podkasten enn hva hun gjør i sosiale medier.

- Det var jeg som hadde veldig lyst til å starte en podkast. Det er deilig å kunne vise en litt annen, mer avslappet, side av meg selv enn jeg har gjort i sosiale medier, sier Polliani.

- Jeg har jo blant annet hørt at jeg kan være litt morsom, så da tenkte jeg at jeg endelig kunne vise den siden av meg også, ler hun.

39-åringen forteller at hun på mange måter har levd livet sitt gjennom Bratberg det siste året, der hun har fulgt med på venninnens singelliv.

- Jeg måtte jo bare få med meg Marte på dette. Jeg vet at vi har veldig mye bra og morsomme samtaler, så det måtte bare bli bra. Også ble det jo det, sier Polliani.

Verner om familien

I likhet med Bratberg har også Polliani delt flere historier fra livet sitt. Blant annet om familien, og spesielt ektemannen, der hun har røpet en rekke intime hendelser.

Blant annet at hun og ektemannen har satt av hver onsdag til å være romantiske. Hun har også utlevert detaljer om penisstørrelsen hans.

Til Dagbladet forteller Polliani at hun nylig hadde en samtale med ektemannen om nettopp hvor grensen går på hva man kan snakke om.

- Vi har akkurat vært i Italia der vi kjørte en del bil, og det var første gang vi egentlig har fått tid til å snakke ordentlig om podkasten. Da tok han blant annet opp noen av temaene vi har snakket om. «Ja, det er jo ganske mange folk som vet en del om meg nå da, sa han», flirer Polliani.

GODE SAMTALER: Janka Polliani skulle få rett i at de gode samtalene hun har med venninnen Marte Bratberg skulle slå bra an i en podkast. Foto: Emilie Rydning
GODE SAMTALER: Janka Polliani skulle få rett i at de gode samtalene hun har med venninnen Marte Bratberg skulle slå bra an i en podkast. Foto: Emilie Rydning Vis mer

Under bilturen i Italia ble Polliani og ektemannen enige om noen forholdsregler.

- Det vi kom fram til var at det er lov å dele vonde og bra ting i livet, det skal man kunne gjøre, men kanskje ikke med navn eller spesifikke hendelser. Han synes kanskje det med onsdagen og penisstørrelse var nok, sier Polliani.

Det er imidlertid ikke Bratberg enig i.

- Jeg synes det med onsdagen var gøy, jeg. Hver onsdag tenker jeg at «nå skal Janka hjem og kose seg», ler hun, og legger til at hun synes det er hyggelig.

Vil ikke at barna skal høre på

Selv om Polliani ikke har fått snakket ordentlig med ektemannen, hva gjelder regler om hva man kan dele, før nå - har hun likevel tatt noen forholdsregler fra dag én av podkasten.

- Jeg har jo to barn, og de skal ikke prates så altfor mye om. Jeg er veldig bevisst på de tingene, forteller hun.

Hittil er det imidlertid ingenting Polliani angrer på at hun har delt i podkasten med Marte Bratberg. Men hun synes ikke at podkasten er noe barna trenger å høre på.

- Når barna blir eldre så må jeg ta stilling til det. Men jeg håper de kjenner meg såpass godt at de vet at jeg er en person som prater rett fra levra uansett. Jeg tror ikke at de hadde blitt sjokkert over å sitte og høre på de tingene, men vi er jo litt grove, sier Polliani.

- Er vi det? Spør Bratberg.

- Ja vi er jo det, svarer Polliani.

LES OGSÅ: Overrasker med bryllup etter 21 år