ELSKER FRILUFT: - Det er ikke treningsdagbøker og tidtaking lenger, men jeg er ute i bevegelse hver dag, sier Anette Bøe. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no
ELSKER FRILUFT: - Det er ikke treningsdagbøker og tidtaking lenger, men jeg er ute i bevegelse hver dag, sier Anette Bøe. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no Vis mer

Derfor røk hun ut...

Anette Bøe avlører hvorfor ting ikke gikk hennes vei i Mesternes Mester.

Publisert
SEHER.NO:  Lørdag kveld viste NRK1 andre episode av «Mesternes Mester» på NRK, hvor tidligere langrenssstjerne Anette Bøe (51) er en av de 11 deltagerne.

Og med lav poengsum etter første episode fortsatte Bøe å misse de store poengsummene i andre episode.

- I motbakkeløpet ble jeg fullstendig overkjørt. Etter den dramatiske båtulykken før innspillingen hadde jeg ikke fått trent noe kondisjon, og det merket jeg fort, sier Bøe til Seher.no

Som Seher.no skrev tidligere denne uken så ble Bøe kraftig skadet knappe to måneder før hundro til Malta for å spille inn serien, og havnet på krykker.

Både denne episodens kunnskapstester og i trappeløpet gjorde Bøe det dårlig. Hun måtte i nattduell med Per Egil Ahlsen som hun tapte. Hun hevdet seg overraskende bedre i styrke.

- På grunn av beina, fokuserte jeg treningen på styrke, men det er klart at både jeg og familien er skuffet over å ikke gjøre det bedre. Men noen må ryke først, slik er det i denne konkurransen, sier hun.

Hun mener uansett at det var en flott konkurranse å delta i og at hun synes det var en ære å bli spurt.

Hørselskadet
Etter at Bøe la opp som eliteutøver i langrenn, begynte hun med hockey, triathlon og mountain bike.

Som travel trebarnsmor og med et døvt øre, er hun ikke lenger med å konkurrere, men hun er ute i aktivitet hver dag.

- På grunn av hørselskaden jeg fikk etter VM i 2003 har jeg ikke lenger noen glede av å gå ut på byen eller være steder der det er mye folk. Det beste for meg er å være utendørs, enten det er i skogen, i fjellet eller til vanns.

Gi noe tilbake
Anette Bøe padler kajakk svært aktivt, i tilegg til at hun løper. Om vinteren går hun mye langrenn og hun holder også egne teknikk-kurs.

- Det er utrolig givende å kunne gi noe tilbake til den idretten jeg er så glad i, og jeg synes det er helt topp at så mange har fått øynene opp for skigåing, sier hun.

Birkebeineren og andre store arrangementer holder hun seg unna.

- Hørselskaden gjør det vanskelig for meg å orientere meg i store menneskemengder, i trafikken eller dersom jeg kjører bil. Jeg hører jo lyder, men jeg vet ikke hvor de kommer fra. Da er det enklere ute i naturen der det er stille, sier hun.

En del knuffing
Hun sier at under TV-innspillingen av «Mesternes Mester» på Malta ble hun tatt på senga av de andre utøvernes intakte konkurranseinstinkt.

- Jeg ble litt paff, da jeg så hvor mye konkurranse mange av dem hadde, ja. Og det ble jo en del knuffing, sier Bøe og ler.
   
«Mesternes Mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!  
 
LES OGSÅ: Slik så beina ut før TV-innspillingen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer