Cecilie Skog:

Derfor reiser hun ikke like langt på tur lenger

Eventyreren er ikke lenger på jakt etter de høyeste toppene.

FRILUFTSKVINNE: At Cecilie Skog er glad i å være ute i tur og mark, er det ingen tvil om. Nå om dagen har hun imidlertid ikke det samme behovet for å reise så langt hjemmefra som hun hadde tidligere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FRILUFTSKVINNE: At Cecilie Skog er glad i å være ute i tur og mark, er det ingen tvil om. Nå om dagen har hun imidlertid ikke det samme behovet for å reise så langt hjemmefra som hun hadde tidligere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

At eventyrer og tv-profil Cecilie Skog (44) har sett verden fra et litt annet perspektiv enn mange andre, er det liten tvil om. Blant annet har hun stått på toppen av verdens høyeste fjell, Mount Everest, og hun har også besteget K2 i Pakistan.

Den evige jakten etter de høyeste fjelltoppene har imidlertid roet seg noe de siste årene. I et nytt intervju med Dagbladet, forteller Skog at dette blant annet kommer av at hun i dag er mor til døtrene Vilja (4) og Vega (2) - som hun har sammen med eksen sin, Aleksander Gamme (42).

Etter at 44-åringen ble mor for første gang for fire og et halvt år siden, har hun nemlig lagt turene sine nærmere hjemmet. Hun er også opptatt av å holde døtrene i aktivitet, og tar dem gjerne med på både tur og på klatresenteret.

View this post on Instagram

tripp trapp, tre Skog #🌲🌲🌲

A post shared by Cecilie Skog (@skogcecilie) on

- Må ha egen motivasjon

I tillegg er det viktig for Skog at døtrene får kjenne på det hun selv beskriver som «et ansvar som de har godt av å kjenne på».

- Før jeg ble mor, ble jeg skikkelig provosert av foreldre som sa «nei, ikke klatre der» eller «vær forsiktig». At de skal frarøve barna mye av det ansvaret som de egentlig hadde hatt godt av å kjenne på, med mindre det er livsfarlig, sier hun til Dagbladet.

- Jeg kan av og til ta meg i å si «vær forsiktig». Men hva er det for en toåring? Jeg prøver å arrestere meg selv, ta et steg til side og la dem få utfolde seg selv, fortsetter den klatreglade eventyreren.

Til tross for at 44-åringen selv trives i klatreveggen, er ikke dette noe hun forventer at døtrene skal drive med.

- De skal ikke klatre bare fordi jeg vil at de skal klatre. De må ha en egen motivasjon, og de må klatre fordi de har lyst, fastslår Skog - som for øvrig er å se på TV 2 om dagen, som programleder for «Klatrekampen».

Hadde hjemlengsel

Til tross for at Cecilie Skog nå hovedsakelig holder seg i nærheten av hjemmet, har hun ikke gitt helt slipp på de lange ekspedisjonene.

Skog har nemlig gjort stor suksess med TV 2-programmet «Tjukken og Lillemor», der hun har reist ut på tur med Truls Svendsen (46). Da duoen kom hjem til Norge etter innspillingen av sesong to i 2018, innrømmet hun at hun hadde kjent på hjemlengsel og savn etter barna.

«TJUKKEN OG LILLEMOR»: Cecilie Skog og Truls Svendsen høstet mye skryt for den populære TV 2-serien. Foto: NTB Scanpix
«TJUKKEN OG LILLEMOR»: Cecilie Skog og Truls Svendsen høstet mye skryt for den populære TV 2-serien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skog og Svendsen hadde vært i Andesfjellene, og til KK fortalte 44-åringen at hun hadde spurt en helsesøster og en psykolog om råd før hun bega seg ut på reisen.

- Jeg syntes til tider det var vanskelig. Jeg kjente på en kjemisk, fysiologisk og biologisk abstinens over å være borte fra barna så lenge. Jeg er en person som er vant med å ha kontroll i alle ledd, sa hun.

TISSEPAUSE: Truls Svendsen og Cecilie Skog er på tur over Grønland i TV2-programmet «Tjukken og Lillemor». Begge to må på toalettet, men siden de er på Grønland er de nødt til å tisse på flaske for første gang i samme telt. Vis mer

- Det verst tenkelige for meg var om noe skulle skje med barna og jeg var så langt borte. Jeg måtte virkelig snakke fornuft til meg selv, la hun til.

Heldigvis gikk alt på skinner på hjemmebane, og døtrene koste seg med pappa Aleksander Gamme.

Brudd etter fem år

Det var i februar at Cecilie Skog og Aleksander Gamme kunne dele nyheten om at de ikke lenger var et par. Det skrev duoen på Instagram.

- En gang i høst tok vi altså beslutningen om å ikke være kjærester lenger. Og så behøvde vi litt tid i fred. Kjenne etter, ville vi virkelig dette? Vi er like på mange områder, samme frisyre osv. … Men veien bak oss snor seg mellom ulike verdisett, behov og drømmer, skrev de begge på sine respektive Instagram-kontoer, sammen med et bilde av de to.

Da hadde paret vært sammen i fem år. Da Se og Hør møtte Skog på den røde løperen i forkant av Gullruten-utdelingen i Bergen i mai, kunne hun fortelle at det gikk bra med henne etter bruddet. Hun kjente heller ikke noe særlig på singeltilværelsen.

BRUDD: I februar avslørte Cecilie Skog og Aleksander Gamme på Instagram at de hadde gått hver til sitt. De har likevel bevart et godt vennskap. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BRUDD: I februar avslørte Cecilie Skog og Aleksander Gamme på Instagram at de hadde gått hver til sitt. De har likevel bevart et godt vennskap. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det går veldig fint, jeg føler meg mest som tobarnsmamma, ikke singel, sa hun, og la til at hun og Gamme fremdeles er gode venner - og at de samarbeider godt som foreldre til barna Vilja og Vega:

- Vi er to fremdeles, og vi samarbeider veldig bra, heldigvis.

LES OGSÅ: Prikk lik sin berømte mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer