Aylar Lie vs. Petter Northug:

Derfor reagerte Aylar: - En form for løgn

Aylar Lie forteller i retten at hun ble oppfordret av en tidligere god venninne av Northug til å gå til sak mot biografien «Min historie».

- URETTFERDIG: Lotte Hoel kjenner både Aylar Lie og Petter Northug privat, og forteller at hun ble sjokkert da hun leste det omstride avsnittet om Lie i Northugs bok «Min historie» fra 2018. Reporter: Trym Mogen. Video: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Northug (34) gjespet, gjorde gapebevegelser, strakk ut armene og kikket stort sett ned i mobilen da han hørte Aylar Lies (35) advokat John Christian Elden i retten mandag argumentere for hvorfor de mener opplysningene som kom fram i biografien «Min historie» krenker privatlivets fred.

- Jeg holder på å sovne, jeg, erklærte den pensjonerte skikongen fra benken i Oslo tingrett da Elden var ferdig.

Avsnittet i boken, som omhandlet Northug og Lies forhold fra 2011, ble seinere fjernet fra boken. Lie sier hun var både provosert, sint og skuffet da hun ble kjent med opplysningene i boka.

- Fikk bakoversveis

Lie skal ha blitt oppfordret av Lotte Hoel, tidligere NM-vinner i poker og Northug-venninne, om å si fra at hun ikke synes omtalen var grei.

Hoel vitnet i retten mandag og sa hun fikk «bakoversveis» da hun ble kjent med opplysningene i boken.

- Så privat som Petter har vært hele veien, så skjønte jeg ingenting. For meg virket det bare som å få mest mulig klikk og PR. Det strider mot slik jeg kjenner Petter, sier hun i retten.

Dagbladet intervjuet Hoel etter vitnemålet. Se videointervjuet øverst i saken!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer