Emilie Stordalen:

Derfor raser Stordalens datter

Emilie Stordalen finner seg ikke i Pride-nekten i Sverige.

REAGERER: Hotellkongen Petter Stordalens eneste datter, Emilie Stordalen, begynte i høst i farens selskap. Nå reagerer hun sterkt etter at flere har truet med boikott. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
REAGERER: Hotellkongen Petter Stordalens eneste datter, Emilie Stordalen, begynte i høst i farens selskap. Nå reagerer hun sterkt etter at flere har truet med boikott. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden at noen av barna til Petter Stordalen (55) uttaler seg politisk, men etter at flere Nordic Choice-kunder i Sverige har truet med boikott, fant datteren Emilie Stordalen (26) det vanskelig å holde tett.

Det hele bunner i at hotellselskapet som faren har bygget opp nå har inngått et samarbeid med Pride. Det har fått flere til å reagere, og enkelte kunder har truet med boikott av hotellkjeden, skriver DN - som var først med å omtale saken.

Pressekontakt Ida Holen bekrefter overfor avisa at de har mottatt flere henvendelser om en boikotting, men vil ikke gå inn på hvor mange det er.

I høst begynte hotellkongens eneste datter å jobbe i farens selskap i en prosjektstilling, og hun reagerer sterkt på verdiene hun har kommet over denne høsten.

TETT FAMILIE: Nå som Emilie Stordalen jobber for pappa, får hun utvilsomt lært mye om hotellbransjen - som hun allerede kunne mye om etter å praktisk talt ha vokst opp i den. Her fotografert med faren og Gunhild Stordalen for noen år siden. Foto: Andreas Fadum
TETT FAMILIE: Nå som Emilie Stordalen jobber for pappa, får hun utvilsomt lært mye om hotellbransjen - som hun allerede kunne mye om etter å praktisk talt ha vokst opp i den. Her fotografert med faren og Gunhild Stordalen for noen år siden. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Reagerer

- Gjennom august og september har Nordic Choice (NCH) vært offisiell samarbeidspartner med Pride, hvor tusenvis av ansatte har deltatt i parader over hele Norden, skriver hun, og fortsetter:

- De fleste reaksjonene vi har fått har (heldigvis) vært positive, men i løpet av min korte periode i selskapet har det også overrasket meg hvor mye som er negativt, skriver hun åpent til sine 5000 følgere på Instagram.

Det var en artikkel på VG som fikk det til å boble over for hotellarvingen, der noen ble sitert på at «gud sørger» på grunn av Pride-festivalen. Hun hevder at hotellkjeden har fått brev, telefoner og tirader fra folk som ønsker å boikotte selskapet etter at de inngikk samarbeidet.

Stordalen-datteren finner seg ikke i det.

- Derfor har jeg følgende på hjertet til dere som i det siste har kritisert NCH for vår holdning til Pride og mangfold for øvrig: Nå er det snart på tide å putte de middelaldrende holdningene opp der sola aldri skinner, lyder hennes klare tale på bildedelingstjenesten.

Hun forteller også at NCH kommer til å være for mangfold så lenge hun jobber der. Ikke bare fordi det åpner for mangfold i samfunnet, men fordi det legger grunnlaget for en bedre arbeidsplass og en bedre kultur. Overfor DN utdyper 26-åringen innlegget ytterligere.

Se dette innlegget på Instagram

happy new year!! 2018✨✨✨

Et innlegg delt av Emilie Anker Stordalen (@emiliestordalen)

- Jeg er medeier i et selskap med over 16 000 ansatte, og vi er et selskap som er stolte av mangfoldet. Den typen holdninger jeg har reagert på her, er det motsatte av det Nordic Choice står for. Derfor ville jeg si fra, forteller hun til avisa.

Stordalen er ikke redd for hva hennes tirade på Instagram kan føre til.

- Det jeg frykter mer enn å miste kunder, er at vi skal slutte å stå opp for verdiene våre og reagere på urett.

- Mamma sto for oppdragelsen

På starten av året ble det kjent at Emilie og hennes to yngre brødre, Jakob (21) og Henrik (23), arvet ansvaret for familieformuen, som ifølge E24! er beregnet til 25 milliarder kroner.

MED PAPPA: Stordalen-barna, her fotografert i 2003 i forbindelse med Tv-aksjonen, arver nå farens selskap. Fra venstre ser vi Jakob, Henrik og Emilie Stordalen. Foto: NTB scanpix
MED PAPPA: Stordalen-barna, her fotografert i 2003 i forbindelse med Tv-aksjonen, arver nå farens selskap. Fra venstre ser vi Jakob, Henrik og Emilie Stordalen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det kan virke som at 26-åringens framtidige karriere har vært bestemt fra starten av, men Petter Stordalen har flere ganger sagt at det aldri har vært noe press fra hans side at barna skal ta over hotellbusinessen.

Likevel har Emilie valgt å gå i sine fars fotspor, og har en bachelor i hotellfag fra Cornell University i USA og en mastergrad ved Imperial College i London.

- Det har vært en lang prosess. Mamma og pappa har alltid sagt at vi barna må gå vår egen vei. Da jeg var liten, var det gøy å høre pappa snakke om jobb. Senere har jeg tenkt at jeg vil være en del av det, har Emilie tidligere sagt til DN.

Se dette innlegget på Instagram

friday aaaand off to work😊😊

Et innlegg delt av Emilie Anker Stordalen (@emiliestordalen)

Emilie ble født i 1992, samme året Petter Stordalen gikk inn som en av eierne i Steen & Strøm. Da det i 1996 ble brudd med medeier Stein Erik Hagen, kjøpte han seg inn i Choice Hotels Scandinavia.

I løpet av ti år ble hotellkjeden Skandinavias største. Han jobbet seg opp fra å være jordbærselger på Porsgrunn torg til å bli landets store hotellkonge. Det har hatt sin pris.

- Pappa jobbet veldig mye da vi var små. Mamma har sett hvor mye det koster. Det var egentlig hun som sto for mesteparten av oppdragelsen til vi var nesten voksne, har Emilie tidligere fortalt til DN.

Etter 17 år som mann og kone gikk Petter og Ingrid Fuglehaug Stordalen hver til sitt i 2003. Siden 2010 har han vært gift med Gunhild Stordalen.

Emilie la ikke skjul på at det har krevd hard jobbing og sene kvelder på biblioteket for å komme dit hun er i dag.

- Jeg har alltid vært veldig bevisst på hvor heldig jeg er. Det har hendt at jeg kan bli redd for at folk ikke skal synes jeg er noe hyggelig … Da jeg var yngre, var jeg redd for at noen skulle tro jeg var en dust på grunn av bakgrunnen min, sa hun.

LES OGSÅ: Kjendisdatterens dristige antrekk hylles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer